Zinderende zaterdag…

Normaliter streef ik ernaar om zondag, uiterlijk maandag, een digitale beschrijving van de korfbalavonturen van de N.I.O. selectie gereed te hebben, maar deze week liep het wat anders… Zondag was het natuurlijk Moederdag, maar belangrijker nog (sorry mam & schoonmamma) het was Do-or-Die (lees: doe-oor-dijj) day voor mijn voetballende favorieten: Sparta.

Daar waar 90% van de N.I.O. selectie voor Zuid 1 is, 4% voor PSV (…onbegrijpelijk!) en nog eens 4% voor 020 (…ongelofelijk!!), behoor ik tot het overige deel welk Rotterdam West een warm hart toe draagt. Ook zoiets, een deel van de N.I.O. selectie is woonachtig in West en dan nog voor Zuid zijn… Das bijna hetzelfde als woonachtig zijn in Bergpolder en dan juichen voor Luuk de Jong en Steven Bergwijn, maar dat terzijde…

Even terug naar zondag: Lekker weertje, ’s morgens toch nog even naar de schoon oma geweest en daar ook de schoonmamma getroffen (aanrader: 2 vliegen in 1 klap!). Mijn bloedeigen moedertje moest het doen met een bezoek van de vrouw en (klein)kinderen en een schamel telefoontje van haar eigen zoon (na Sparta, hartstikke schor – dus onverstaanbaar – en nog vol met adrenaline), omdat ik zowaar weer eens de tijden door elkaar had gehaald en Moederdag en Sparta elkaar overlapte op de klok.

Op de fiets naar het Kasteel, natuurlijk tegenwind, maar das een Spartaan niet vreemd. Fiets aan 3 sloten vastgezet (blijft toch Spangen), poortje door en uiteraard er uit gepikt worden om gefouilleerd worden. Heb inmiddels 20 jaar een seizoenkaart, ben 40 jaar oud, wordt snoeihard grijs, maar nog ieder bezoek pikken ze me eruit… En ieder bezoek onderga ik de controle gelaten, al ben ik wel blij dat die gozer er niet meer is die het heel grondig deed (wellicht ook de reden dát hij er niet meer is). Daarna een bakkie koffie scoren, programmaboekje pakken en naar de eigen plek lopen: Vak 11b, rij 3, stoel 13.

Er is een theorie die zegt dat een mensenhart 2,2 miljard hartslagen mee gaat. Mocht deze theorie de waarheid blijken, heb ik in 90 minuten Sparta – Dordrecht mijn leven met 2 jaar verkort… De 11 van die Dickie het veld in stuurde presteerde ver onder de maat en dat realiseerde de kleine Generaal zich ook nadat het 0 – 2 werd. Eindelijk mijn favoriet Verhaar in de ploeg!

Knalde gelijk een vrije trap rakelings langs de kruising het zijnet in (de helft van het stadion dacht dat ‘ie zat…) en dit beloofde een mooie tweede helft. Dat werd het gelukkig ook, hoewel met hangen en wurgen, billenknijpen, hopen, vloeken, een hoop vloeken (vermoed dat het schor zijn van een paar regels terug hier iets mee te maken zou kunnen hebben) en 2 Spartaanse doelpunten plaatste Sparta zich voor de finale van de playoffs en behoud hiermee uitzicht op handhaving.

En dat uitzicht op handhaving was ook hetgeen de N.I.O. selectie zaterdag kon bewerkstelligen in alweer de vijfde (!!) dubbele confrontatie met het Goudse Gemini. De overall tussenstand na de 8 eerdere wedstrijden staat op 6 – 2 in het voordeel van de N.I.O. selectie, maar de bal is rond, dus aan deze graadmeter konden geen rechten ontleent worden.

Op het zinderend hete kunstgras aan de Abeelweg stuurde N.I.O.’s eigen kleine generaal Hof zijn octet met bemoedigende en opzwepende woorden het veld in. Onder leiding van arbiter Boekhout (met een abonnement op het in goede banen leiden van N.I.O. – Gemini) werd de wedstrijd leven in geblazen. De eerste 10 minuten lieten een veel sterker N.I.O. zien, echter werd dit krachtsverschil maar mondjesmaat in doelpunten uitgedrukt. Een gehavend Gemini probeerde het wel, maar de automatismen en de scherpte in de afronding ontbraken om er een echte wedstrijd van de maken.

NIO’s tweede keus viel naar hartenlust een, creëerde legio mogelijkheden en wist er diverse ook te verzilveren. Na 17 doelpunten (waarvan 13 gemaakt door N.I.O. en 4 door Gemini), een leger aan wissels, het debuut van weer een Baukema in de N.I.O. selectie en een hoop zweetdruppels werd de wedstrijd beëindigd en kon N.I.O. 2 twee punten bijschrijven en lijkt de handhaving nagenoeg zeker.

Met nog 2 competitierondes te gaan staat de ploeg 4e op de rangschikking van de Reserve 3e klasse W (veld). Met 11 punten staat de Schiebroekers 2 punten voor op de Zuiderlijke Sperwers en 4 punten voor op zowel ACKC, Ventura Sport als Gemini. Deze drie ploegen delen de last van de rode lantaarn, maar zouden met 2 overwinningen theoretisch plek 4 nog kunnen innemen…

Om klokslag 16:00 uur, het was ietjes koeler, werd het main event van de middag afgeworpen. Kind van de wedstrijd Sjors kreeg de unieke mogelijkheid om N.I.O.’s score te openen, maar de druk bleek te groot… De mutaties op het scorebord moesten dan maar bewerkstelligt worden door het keurkorps welk samengesteld was door hoofdcoach Le Pair. De Schiebroekse trots maakte het zichzelf in de ontmoeting met het Goudse vlaggenschip onnodig moeilijk.

In plaats van snel afstand te nemen, raakte de thuisploeg verwikkeld in een strijd, waardoor de Goudenaren hoop bleven houden in een goede afloop. Nimmer werd het verschil in score meer dan 3 en hiermee bleef Gemini dus op het spreekwoordelijke ‘vinkentouw’.

Maar N.I.O. hield stand en naar mate de wedstrijd het einde dichtbij zag komen kreeg een Schiebroekse overwinning steeds meer contour. Na 70 zinderende minuten korfbal en een stukje schaduwrijke rust werd een 15 – 13 stand ingevuld op het digitale wedstrijd formulier. Een belangrijke overwinning voor N.I.O. en een zure nederlaag voor de ploeg van oud N.I.O. trainer Latuparissa. Zijn ploeg zal volgend jaar uitkomen in de 4e klasse, want het gat met de hoger geklasseerde ploegen is onoverbrugbaar geworden gezien het maximaal te behalen aantal punten in de laatste 2 wedstrijden.

Met deze overwinning ontloopt N.I.O. 1 directe degradatie, maar is lijfsbehoud nog niet zeker. Door de verruimde degradatie regeling dit seizoen is de eigenaar van plek 6 gedoemd tot het spelen van promotie/degradatie wedstrijden. N.I.O. staat nu 5e met 1 punt voorsprong op de nummer 6 OEC uit Helmond. Met nog 2 competitierondes te gaan heeft de ploeg nog alles in eigen hand, zeker gezien het feit dat de competitieplanner van de KNKV als slotwedstrijd van het seizoen 2017/2018 N.I.O. 1 – OEC 1 heeft opgetekend…

Volgende week is de N.I.O. selectie vrij, maar de week erna staat een dubbele confrontatie buiten de deur op het programma. In Almkerk wacht ACKC alwaar de geelblauwe brigade wederom jacht gaat maken op 4 punten.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.