Wisselvalligheid troef tijdens project X feest in Delft

Afgelopen zaterdag was het op zijn zachts gezegd hondenweer! Het was koud, grauw, er stond een snoeiharde wind en dat was vast de reden dat de beheerder van de sporthal in Delft de thermostaat op standje subtropisch had afgesteld. Deze sporthal bevond zich midden op het sportcomplex ‘X’ van de Technische Universiteit (kortweg: TU) van de reeds eerdergenoemde gemeente. 

Onder de codenaam ‘Upgrade X’ is (wordt) het complex, gesitueerd in gebouw 37 en 38 op het universiteitsterrein, prachtig gerenoveerd. Er kunnen legio sporten beoefend worden. Daar is zeer zeker ook de ruimte voor, want de studenten hebben zo’n 6.500 vierkante meter aan sportoppervlakte tot hun beschikking. Niet alleen de geest wordt dus getraind op de TU, maar er is zeker ook de mogelijkheid om het lichaam te onderhouden…

Kijkend naar de plattengrond zijn er fitnessruimten, klimwanden, een heuse VR-game pop-up store, meerdere sporthallen, dojo’s. yoga ruimtes, voetbalvelden, hockeyvelden en een bataljon tennisbanen. Google helpt ons met een aantal van de ongetwijfeld nog vele andere studenten sportverenigingen die de TU rijk is: DSLV (lacrosse), SVVV Taurus, SBV Slopend (Student Outdoor Sports Association), DSHC (hockey), SHC Scoop (hockey), Obvius (tennis) en DROP (boardsport – en dan niet dammen of schaken, maar snowboarden, windsurfen, etc.).

En hoewel uw digitale verslaggever met alle liefde eens had willen gaan lacrossen, was de studentenvereniging ‘Paal Centraal’ gastheer op de eindbestemming X . Trouwens best een mooie eindbestemming: X .

Vroeger had je schatkaarten waar X (het kruisje) de plek van de schat markeerde, maar deze zaterdag was X de eindbestemming op de TomTom van diverse auto’s bij de Rotterdamse Wilgenring. In cologne vertrok de NIO selectie namelijk richting X om aldaar de krachten te meten met de studentikoze lijstaanvoerders van zowel de 3e klasse G als reserve 3e klasse T .

Zowel links- als rechtsom Zestienhoven (voor de pietlut: Rotterdam The Hague Airport) duurde de autorit van parkeerplaats tot parkeerplaats welgeteld 21 minuten (waarbij rechtsom serieus ALLE verkeerslichten tegen had en derhalve wel sneller moet zijn dan linksom, maar dat uiteraard geheel terzijde…) en kon de weg richting de sporthal te voet verder worden hervat.

De kortste autorit der zaalwedstrijden had wel de langste wandeling der zaalwedstrijden als gevolg. Parkeerplaats af, busbaan over, campusplein op en het sportcomplex binnen. Uit ervaring weet ik dat er daar ook het doolhof begint. Echter stond er een aller vriendelijkste Paal Centraal dame die ons door de kantine richting zaal en kleedkamers wist te dirigeren.

Langs de fitness achter glas werd de zaal gevonden en met nog 6 minuten op de klok was het toch wel even aanpoten om omgekleed en al de zaal tijdig te betreden. Eerst de kleedkamers maar even zoeken, doorlopen, zoeken, rechtsom, linksom, kleedkamer in.

Geheel in stijl met de omgeving mocht de selectie oudste aldaar een kort college ‘Symbolen’ geven. Met de nadruk op kort, want in de gegeven tijd was er geen ruimte voor een verdiepingsslag, maar dat kan altijd op een later tijdstip nog… Snel de kleren uit, NIO outfit aan, zaalschoentjes vast en richting zaal. Haastige spoed is zelden goed – dit bleek later pas – maar we waren wel op tijd voor het inschieten.

Niet iedereen was overigens spoedig paraat, maar de gladiatoren van Paal Centraal 3 en Avanti 5 namen hun tijd en zorgde voor een flinke rust. Hierdoor konden ook de laatkomers nog een bal beroeren alvorens mee te gaan richting kleedkamer voor de bemoedigende woorden van coach Boekhout.

Deze woorden bleken echter aan dovemans oren besteed, want de eerste helft gaf de Schiebroekse tweede keuze absoluut niet thuis. Met een beetje tegenvallende 12 – 2 werd het eerste half uur besloten en werd er gedurende de woorden van troost gelukkig beter opgelet.

Minuut 30 tot 60 verliepen iets beter en het ‘agressief verdedigen’ waarmee de welbespraakte PC2 coach zijn ploeg aanspoorde werd beantwoord met volhardend aanvalsspel. Er werd gevochten om iedere bal en er werden zelfs buikschuivers ingezet om ballen binnen te houden. 

Deze ultieme poging had wel tot gevolg dat de camera waarmee de wedstrijd werd vastgelegd om ging (beste shot van de wedstrijd waarschijnlijk) en het scorebord op zwart! Met dit herboren enthousiasme wisten de bezoekers er een 8 – 8 gelijk spel uit te slepen. Hierdoor werd de wedstrijd geëindigd met een 20 – 10 stand en was het de beurt aan het geelblauwe vlaggenschip om het op te nemen tegen de Delftse groene tijgers. 

Net als in de eerste wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Als vroeg in de wedstrijd kon het tactische plan de prullenbak in – tegenopstellen helpt alleen als je daadwerkelijk ook de juiste tegenstanders volgt – maar dit bleek echter een gouden zet! 

NIO’s finest hadden allen een tegenstander die hen lag en dit betaalde zich uit in een veld overwicht, welk op zijn beurt weer leidde tot doelpunten. En daar waar verdedigend de zaakjes goed op orde bleken, kon aanvallend rustig gezocht worden naar het verder uitbouwen van de voorsprong.

Delftse wissels brachten geen wijziging in het wedstrijdverloop, maar brachten wel in de spanning een beetje terug in de wedstrijd. Deze stond overigens onder leiding van een arbiter die duidelijk onder zijn stand floot. Was een verademing en ik wil meer van dit soort fluitisten treffen (maar ontbeer helaas de kwaliteit om overgangsklasse te spelen).

Dan maar dit soort momenten koesteren, daarmee ook het spel van NIO 1. Doelpunten scoren, sterk verdedigen en de volwassenheid om een wedstrijd dood te maken en uit te spelen. Met 13 – 17 werd de koploper verslagen en met deze overwinning kostbare punten bijgeschreven in de strijd om de onderste regionen te ontvluchten.

Volgende week komen de vogels over de dijk aangevlogen. Om 17:00 uur nemen beide tweedes het tegen elkaar op, waarna aansluitend de vlaggenschepen elkaar treffen. Het is rond etenstijd, maar de Wilgenring heeft een frituur! Zien we u op de tribune?   

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.