Wisselvallig weer

Het weer was afgelopen zaterdag een beetje wisselvallig te noemen, maar uw reporter ondervond daar zelf weinig echte hinder van. Wellicht was het niet doorgaan van de Puppies – en het daardoor teleurgestelde kroost – het enige minpuntje veroorzaakt door de weergoden, maar de rest van de dag ging van een leien dakje.

De avond ervoor was de Algemene Ledenvergadering geweest. ALV in het afgekortst. Een jaarlijks evenement waar het Bestuur van ckv NIO verantwoording aflegt aan de NIO leden, over het algemeen zonder al te veel leden in de kantine, maar dat was dit jaar anders…

Het aantal leden in de kantine was dan weliswaar nagenoeg gelijk aan voorgaande jaren, doch er was een Corona livestream opgezet, waardoor er stiekem toch best wat leden digitaal bij de vergadering aanwezig waren. En de vergadering was ook bij de leden aanwezig!

Middels de webcam kreeg de NIO kantine een kijkje in de natuurlijke habitat van de contributieplichtigen en andere belangstellende.

Voor het eerst in de geschiedenis van ckv NIO, toch al meer dan 60 jaar, waren leden in staat onder een dekentje op de bank het voorwoord van de voorzitter aan te horen, de woorden van de penningmeester weg te spoelen met een goed glas wijn (of twee…), al wasopvouwend de plannen van de commissies door te nemen en soms gewoon even afstand te nemen van de vergadering door verdwijnen achter de laptop.

Het was gezellig, het was familiair, het was afstandelijk en toch dichtbij, het was een afscheid en toch ook weer een terugkeer. Het was veel van hetzelfde, maar toch vernieuwend en met al deze emoties werd na de vergadering – stipt om 21:30 uur – een borrel georganiseerd. Met in achtneming van de Corona verplichtingen, dus iets afstandelijker dan anders, maar met troostvoer: Blokjes kaas, plakjes worst, wortels en radijsjes.

Ik klaag niet, het was gezellig en hoewel voorzitter Cees aftrad voelt het niet als een afscheid – sterker nog: Zaterdag stond hij gewoon langs de lijn, niet als voorzitter maar als vader, in de regen, naar zijn dochter te kijken. En daarover gesproken: Die deed het met NIO 2 helemaal niet slecht tegen de vierde keus én koploper van de Reserve 3e klasse T Albatros.

Lang stond de ploeg van coach Boekhout voor, maar naar mate de wedstrijd vorderde en de regen minder begon te vallen bleek de Zwijdrechtse opponent toch te bestaan uit ervaren mooi weer korfballers. Want met het doorbreken van het zonnetje en na een uur gespeeld te hebben trokken zij met 9 – 11 aan het langste eind en kwamen daarmee met de schrik vrij.

Op het veld ernaast nam een vreemdelingenlegioen van NIO 3 plus NIO 5 minus NIO 4 delen door NIO A1 (= NIO 4) het op tegen ONDO 7. Deze wedstrijd voltrok zich ook in de stromende regen, maar de grootste piek had arbiter Micklinghoff van onder een parasol aan zich voorbij laten gaan. Een nat pak wist hij niet te ontlopen, net als het jeugdig ONDO een nederlaag kon ontlopen. NIO 4 and friends ging er met de overwinning van door: 12 – 7.

Eerder die middag, toen het nog droog en zonnig was, boekten ook NIO A1 en NIO 3 ook thuisoverwinningen.

NIO A1 speelde ook tegen ONDO. Gehuld in het reserve tenue speelde de plaatselijke A3 op zich niet onaardig, maar de thuisploeg liet zich niet verrassen. De punten blijven op de Abeelweg, daar liet de ploeg het coachsetje vd Lee/vd Kooij geen onduidelijkheid over bestaan! Met 10 – 5 werden 2 punten bijgeschreven en is de ploeg nu gedeeld koploper samen met Avanti A4.

Zo makkelijk had NIO 3 het niet in hun returnwedstrijd tegen het ervaren Phoenix 5. De uitwedstrijd werd redelijk eenvoudig naar de geelblauwe hand gezet, maar de gasten uit Zoetermeer bleken op een groot veld beter uit de verf te komen. Met treffers vanaf de zijlijn (technisch gezien van buiten het kleine veld) bleef de ploeg in het spoor van de thuisploeg en kon er nimmer écht afstand genomen worden. Pas in de slotfase werd de buit met twee treffers veiliggesteld, hoewel het antwoord in het andere vak vanaf de zijlijn snel volgde. Einduitslag 12 – 10 en hiermee werden weer 2 punten bijgeschreven waarmee de tweede plaats in de rangschikking nog minimaal 1 week in handen blijft.

De hoofdwedstrijd werd dit weekend verzorgt door NIO 1 en Thor 1. In een wedstrijd van Noord tegen Zuid werd door de ploeg van coach Snaphaan gestreden om behoud van de koppositie. Een derby, de koppositie, het doet uw verslaggever denken aan jaren geleden toen NIO 1 het kampioenschap op eigen veld verspeelde tegen reuzendoder Thor – een titel die de trots van Ellemare ook dit seizoen waar maakt. Titelfavoriet ADO ondervond het aan den lijve en ook het sterker ingeschatte OZC verloor punten aan de tegenstander van dit weekend.

Het vlaggenschip was gewaarschuwd: Hard naar binnen rennen, standaard situaties voorkomen, achterverdedigen oplossen en good old Vera in bloedvorm. Maar NIO 1 verkeerd ook in prima doen. Spel gaat steeds beter lopen, speler raken beter in vorm, ziekenboeg loopt leeg en er was goed getraind in aanloop van deze ontmoeting.

Nu een stukje scorebord journalistiek want uw verslaggever heeft slechts het eerste kwartier van het treffen kunnen aanschouwen:

Op de site van Thor lees ik het volgende:

Het 1e heeft een punt “verloren”. Na een sterke wedstrijd, werd de winst uit handen gegeven. Alsnog een punt, maar toch een beetje een zure nasmaak.

De bewoording van hoofdcoach Snaphaan is altijd op z’n hashtags:

#ckvnio1 #ourhouse #opnaardevolgende #uitstelvandrankjesvanhanneke #korfbal #opnaardeclash #ongeslagen #endoor #wateenantikorfbaldatthor #geenbestedag #tocheenpunt #gedeeldeerste #drankenzo

Vermoedelijk ligt de waarheid in het midden, maar kort samengevat had NIO niet zo’n beste dag want anders straf je het achterverdedigen van Thor gewoon af. Op naar volgende week waar 2 van de 3 gedeeld nummers 1 van de standaard 3e klasse G elkaar treffen in een avondwedstrijd. Op het programma staat voor de NIO-selectie een ontmoeting met de selectie van Conventus uit en in Zwijndrecht. Een heuse bord op schoot ontmoeting, want NIO 2 start om 17:00uur waarna NIO 1 om 18:30 uur binnen de lijnen stapt. Ik hoop dat de veldverlichting bij tijds aan gaat.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.