De route naar (wéér) een kampioenswedstrijd

Misschien vroeg je je wel af (of misschien wel niet en vond je het lekker rustig zo op de site), waar toch die stukje van mij bleven. Dat deed ik toch al jaren, waar zijn ze dit seizoen? Aan het begin van dit seizoen hebben we gezinsuitbreiding gekregen en, mede doordat Mourien en ik hierdoor genoodzaakt zijn halve wedstrijden te spelen (en omdat het gewoon veel drukker werd), zag ik niet echt de mogelijkheid om goede samenvattingen te maken. Toch begon het afgelopen weekend wel weer te kriebelen, omdat we aanstaande zaterdag een belangrijk potje gaan spelen. Hierbij dus toch maar weer een stukje van mij met de route naar zaterdag 14 oktober:

NIO 4. Alweer het ik weet niet hoeveelste jaar onder leiding van kampioenenmaakster Ingrid. Dit seizoen is de basis redelijk gelijk gebleven in vergelijking met het afgelopen seizoen, (stom om dit over jezelf te zeggen als je dit schrijft, ik weet het, maar toch:) alleen zijn er twee versterkingen opgehaald in de personen van Kimberley en Michiel.

Het seizoen begon een beetje apart. Tot en met de dinsdag vóórdat het seizoen op zaterdag 2 september zou beginnen, zaten we in een poule van zeven teams in recreantenpoule s016. Op woensdag bedacht de KNKV in al haar wijsheid dat er toch nog wat omgegooid moest worden en werden wij in poule s012 geplaatst, met 3 tegenstanders. Toch een dubbele competitie dus.
Niet alleen wij, maar ook onze tegenstanders werden hierdoor verrast. Eureka kon direct de eerste confrontatie met ons afzeggen, ze hadden al iets anders gepland. 2 september werd dus een (relatieve) vrije zaterdag voor ons. Achteraf gezien wel leuk, maar om nog niet direct alles te verklappen, hoor je later pas het waarom hiervan.

Zaterdag 9 september: Fortuna 7 – NIO 4
Fortuna had 2 september wel gespeeld en met 18-17 (!!!) gewonnen van Korbis 3. We waren gewaarschuwd.
(Stom om dit over onszelf te zeggen, ik weet het, maar toch:) We begonnen die eerste helft gewoon briljant. Onder andere de eerste drie acties van Mourien (2 schoten, 1 doorloper) waren allemaal raak, Cindy liet wederom zien dat natuurkundige wetten op haar geen vat hebben (een schot zó plat en toch raak) , Kimberley en Jan met hun eerste doelpunten en zelf heb ik er ook wat in kunnen schieten. Het slotakkoord van deze helft was alleen helemaal voor Peter. Met twee briljante doorlopers liet hij meteen onze aspiraties zien voor dit seizoen. 5-11 in de rust, wedstrijd gespeeld…
Of toch niet? Ondanks mooie doelpunten van invallers Wijnand en Petra kregen wij het lastiger en kwam er van het mooie aanvalsspel een stuk minder terecht. Fortuna begon wel makkelijker te scoren en een paar benauwde laatste minuten waren daarvan het resultaat. Gelukkig wisten we op ervaring toch een 13-14 eindstand op het formulier te zetten, zodat de eerste twee punten binnen waren. Dit werd gevierd met een mac-menu én een aantal gratis gekraste ijshoorntjes.

Zaterdag 16 september: NIO 4 – Korbis 3
De wedstrijd tegen Korbis begon wederom prima. Beide vakken hadden zo hun schutters en met hulp van invallers Birgit en Rixt konden we na de eerste helft met een voorsprong van 3 doelpunten de rust in. Geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft kregen we het alleen wederom lastig. Tot twee keer toe kwam Korbis terug tot 1 doelpunt verschil. Evenzoveel keer konden wij gelukkig pareren (1x door een vrije bal van Wijnand en 1x door een fijn balletje van Birgit). Birgit speelde sowieso heel lekker, want ze onderschepte in de verdediging veel ballen, die we weer zo naar de aanval konden passen. Na die tweede keer was Korbis geknakt en boekten we een toch relatief grote overwinning: 16-12

Zaterdag 23 september: Korbis 3 – NIO 4
Na een 1-0 achterstand kenden we wederom een heel sterke eerste helft en werd het binnen de kortste keren 1-6. Die 1-7 kwam er alleen niet en door een sterke paar laatste minuten in de eerste helft, kwam Korbis ook dit keer hard terug. Maar ook dit keer kwamen ze niet over ons heen en ondanks wat (soms tactische, soms noodzakelijke) heen-en-terug-wissels, konden we de wedstrijd redelijk makkelijk uitspelen: 11-14.

Zaterdag 30 september: Eureka 1 – NIO 4; de topper!
Zowel Eureka (2 wedstrijden) als wij (3 wedstrijden) hadden nog alles gewonnen en dus kregen we een heuse topper op het natte gras van de gezelligste club uit Rotterdam-Zuid (achteraf kregen we cake van onze tegenstander, tijdens de wedstrijd waren er thuis-supporters die wat minder gezellig waren trouwens).
In de eerste helft ging het, zoals iedere keer dit seizoen, erg goed. Ondanks wat angst voor uitglijden op dit kletsnatte veld en ondanks een wat anders-dan-anders-opstelling, kwamen we halverwege de eerste helft op 4 punten voorsprong. Toch liet Eureka zien dat zij niet voor niets ‘het eerste’ waren en veroverden ‘het momentum’. We hadden het moeilijk, maar daar waar Aad in de eerste helft met zijn korte kansjes wat moeite had, gooide hij er één vanaf de middenlijn wel heel mooi in. Zo gingen we de rust in met een 7-9 voorsprong. Niets aan het handje.
Zeker na de 7-10 van Thomas leek er weer een mooie middag in de maak. Maar opeens stokte onze productie én maakten we verdedigend teveel fouten. Van 7-10 werd het 10-10 en zelfs 12-10. Even kwam nog de aansluiting, 12-11, maar in de eerstvolgende aanval werd het ook weer 13-11. Wat NIO ook probeerde, de bal wilde er niet meer in, waardoor we onze eerste wedstrijd verloren.

Zaterdag 07 oktober: NIO 4 – Fortuna 9
Het zat de afgelopen weken al niet echt mee met het weer, veel buien, maar we hadden vaak de mazzel dat het ’s middags wel iets beter (lees: droger) weer werd. Maar dit keer was het echt raak. We moesten al om 11 uur spelen en hadden een echte regenwedstrijd.
We speelden dit keer eens niet een hele goede eerste helft, misten vooral aanvallend verschillende honderd procent kansen. Alhoewel, honderd procent? Met die regen werd de bal wel heel glad en kwam de bal gewoon niet lekker uit onze handen. Ook Fortuna had hier last van, wat resulteerde in een 5-5 ruststand.
In de tweede helft lieten we toch wel onze wil om te winnen zien. Ondanks veel ‘bijna-doelpunten’ die er dan toch weer net uitstuiterden, kwamen we op voorsprong en kwamen we vlak voor tijd op 9-7 door een wel heel lekker onderhands doorloperachtig schot van Jan. Nog twee minuutjes billenknijpen (Fortuna kwam terug op 9-8), maar wederom wonnen we tegen de Fortunezen met één doelpunt verschil.
Mooiste bijkomstigheid vernamen we de volgende dag: Eureka heeft van Korbis verloren, dus staan we weer gelijk in verliespunten.

Zaterdag 14 oktober: KAMPIOENSWEDSTRIJD NIO 4 – Eureka 1
En daarom dus achteraf leuk dat de wedstrijd van 2 september verzet is, want nu krijgen we een heuse kampioenswedstrijd tegen Eureka 1. Eureka zal het zwaar krijgen. Vrijdag 20.00 uur hebben ze een inhaalwedstrijd tegen Fortuna en 16 uur later mogen ze, op ons grote veld, ook tegen ons aantreden. En dat terwijl hun A1 ook om 12 uur moet spelen volgens de vernieuwde KNKV-app.

Ingrid heeft er vertrouwen in en heeft de taart alvast besteld, maar het moet nog wel even gebeuren. Ik weet nog wel, precies 2 jaar geleden, dat NIO 4 op een woensdagavond ook een kampioenswedstrijd had tegen een team van RWA. Onder toeziend oog van een massaal toegestroomd publiek pakten we toen de winst en het kampioenschap. Komen jullie zaterdag ook, om er weer zo’n gedenkwaardige wedstrijd van te maken? Het zou wel leuk zijn!

Hopelijk tot zaterdag allemaal, 12 uur, op ons eigen veld.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.