Warmlopen, oplopen, uitlopen…

Eén, of 1 , het begin van veel: Harry Potter 1, huisnummer 1, als eerste aan de beurt zijn… Zaterdag 1 december, de start van de feestmaand, was tevens de onofficiële start van het indoorseizoen voor het Schiebroekse korfbal keurcorps met de eerste thuiswedstrijd in het programma.

Uiteraard had de NIO selectie er al een wedstrijd op zitten, maar voor eigen publiek (slechts 1 supporter reisde af richting Vlissingen – waarvoor nogmaals  hulde en driewerf hoezee!) spelen voelt toch als de echte start!

En zo geschiedde dat 4 dagen voor Sinterklaas weer huiswaarts vaart, het zaalseizoen 2018/2019 in volle hevigheid los barst voor de geelblauwen gladiatoren.

Op visite kwamen 2 teams vol met Delftse studenten. Korfballend onder de naam ‘Paal Centraal’ is dit een soort légion étrangère (Frans Vreemdelingen Legioen) aan korfballers met de grote algemene gemene deler: Ze studeren in Delft aan de Technische Universiteit.

Deze slimme jongens en meisjes namen het op tegen de slimme jongens en meisjes van NIO. Ik realiseerde me eigenlijk pas een dag later dat het 1 grote clash was van studerende zaterdag daar slechts 4 (!) spelers van de thuis spelende vereniging niet meer binnen de schoolbanken vertoeven…

Jawel, trouwe lezers van de NIO selectie verslagen, uw verslaggever voelde zich een extra jaartje ouder dan de rest. De generatiekloof werd gelijk het optreden van een sinkhole spontaan nog wat breder…

Maar terug naar een dag eerder. NIO 2 mocht traditiegetrouw optreden in het voorprogramma van NIO 1. Het publiek klaar maken, zodat stembanden opgewarmd konden worden en handen vast voorzien werden van een eeltlaagje voor extra klapvolume.

Heel onnatuurlijk moest er ook opgelopen worden, dan weer wel professioneel met trainingsjasje aan. Nou ja, professioneel, eerder functioneel, want na voorstellen van onze gasten en het opnoemen van de starting-line-up van NIO’s tweede keus werd het nieuwe sponsorshirt onthuld.            

Dit was ook wel hard nodig, daar we nog net geen overtreding tegen kregen omdat tijdens het nemen van een doorloper het loskomende rugnummer van sommige shirts in het gezicht sloeg van een directe tegenstander…

Terug naar de tweede competitiewedstrijd en wel naar de start van de eerste helft. Deze was overduidelijk voor NIO. Hoog baltempo zorgde ervoor dat de tegenstander al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan moest lopen en deze hadden welgeteld 30 minuten nodig om hierop een antwoord te bedenken. De 8 knappe koppen werden bij elkaar gestoken, analyse werd omgezet in een oplossing van dit vraagstuk en werd ten uitvoering gebracht, waardoor er met 9 – 9 gerust werd.

In de kleedkamers werd de eerste helft geanalyseerd en op een TU leer je dat schijnbaar ook… Binnen 13 minuten hadden de gasten er 6 inliggen en NIO had hier pas 4 minuten later een antwoord op, maar dat bleek echter wel een gedegen antwoord…

De achterstand werd teruggebracht tot 2 doelpunten verschil en hiermee werd de slotfase bereikt. Een cruciale doorloper werd gemist, de daarop volgende doorbrak werd wel tot doelpunt gepromoveerd. Met nog 2 minuten te gaan 1 doelpunt verschil…

Snel scoren was het devies, meerdere poging falen, ultieme poging 10 seconden voor tijd, bal is lang onder weg, publiek houd zijn adem in, bal raakt korf, tijd lijkt stil te staan, korf omarmt bal, gejuich zwelt aan, bal zit in de mand, sommige toeschouwers gaan staan, bal stuitert, en stuitert en springt weer uit de mand…

Gejuich gaat over in een ‘oooeeewwww’, of ‘aaaaaaaah’, of andere klank van teleurstelling, welke beantwoord worden met het slotsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Met 15-16 stappen beide ploegen moe maar voldaan van het veld en maken de tweede keuzes plaats voor beider vlaggenschepen. 17 studerende korfballers en een korfballer in loondienst fungeren als hoofdact van de korfbalmiddag in de Wilgenring. 

Ook deze ploegen mochten oplopen, NIO 1 geflankeerd door de dames en heren van NIO D2. Na de nodige plichtplegingen barstte de ontmoeting tussen geelblauw en groenwit in volle hevigheid los. Er ontspon een waar meeslepend korfbalgevecht tussen twee ploegen die wilde korfballen. Geen gezeur, niet moeilijk doen, gewoon korfballen en dat is toch waar je als publiek op zit te wachten.

Ik zal bekennen dat ik de wedstrijd een beetje in een waas heb beleefd. Mij is bijgebleven dat er lekker veel gescoord werd, de scheidrechter een beetje van het padje was zo nu en dan (waar ik kostelijk om moest lachen overigens!), dat er een ultiem mooie doorloop – al zwevend ala #23 Micheal Jorrit Jordan in zijn beste dagen – werd afgerond met 1 hand en het toch ook weer ultiem spannend werd naar mate het einde naderde…

Een slotfase die ontsiert werd met ongeduldig briessende hockey pappa’s en mamma’s die stipt 17:00uur – geheel volgens het inhuurschema van de zaalverhuurder – het lekker op gang zijnde korfbalgevecht wilde afkappen. Gezegd, conform verhuurovereenkomst stonden zij in hun recht, maar dit titanengevecht moest beslist worden, dus er werd gevraagd om nog 13 minuutjes geduld…

Iets minder dan een kwartier later bleek de winst er niet in te zitten voor de ploeg van coach Meulmeester. Het mannelijk deel van de studerende tegenstander bleek scherper in de afronding. Met 19 – 20 stapte beide ploegen van het veld en stormde de hockeysters het veld binnen.

Ik heb beleefd als ik ben de paal verwijderd uit het NIO aanvalsvak, het putje netjes afgedekt om de hockey enkels te sparen en zocht daarna mijn heil in de herenkleedkamer.

Hier bleek 1 der Delftse gladiatoren zich ook op te houden en dit heerschap vroeg vanuit het niets wie de wedstrijdverslagen op de NIO site schreef. U begrijpt anonimiteit is een zegen op het internet, maar fans zijn altijd welkom. Ik nam de complimenten derhalve grif in ontvangst – was spontaan vergeten dat we verloren hadden – maar werd ook geattendeerd dat ik belofte had gedaan vorige week… Dank daarvoor!

brie·sen (brieste, heeft gebriest)
1 snuivend brullen, m.n. van leeuwen, paarden, hockeyouders

Volgende week heeft de NIO selectie een retourtje geboekt naar de vereniging met de mooiste kantinenaam der kantinenamen. Nabij de Kastine wordt aangetreden tegen Dijkvogels. Aanvang 16:35 uur en 17:50 uur.  Tot daar!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.