Verslag Thor 2 – NIO 3

korfbalmand_geel_2Met meer toeschouwers dan de thuiswedstrijd hiervoor (de vrouw en kinderen van Jan waren meegekomen) begonnen we de derby tegen het team uit Rotterdam Zuid. Na een onnodige 6-8 nederlaag in de heenwedstrijd en een verlies van afgelopen week, moesten we zorgen gefocust aan de wedstrijd te beginnen.

Vandaag begonnen we met Sander, Aad, Monique en Marleen in de aanval en startten Karin, Monique, Marten en André in de verdediging.

Na een kwartier in de wedstrijd stond het 5-1. Het leuke van deze score is dat na deze vijf doelpunten er ook vijf verschillende personen gescoord hadden. Nadat alle heren een keer gescoord hadden, maakte Marleen de 5-1. Pas na de 6-1 van Marten, een erg mooi doelpunt vanuit stilstand vlak bij de zijlijn, kon ook Thor weer een keer mee scoren, 6-2. Bij vlagen werd er echt heel goed gekorfbald, met lange, vloeiende aanvallen. Ook Monique scoorde nog in de eerste helft, waardoor we met een flinke voorsprong en doelpunten van zes verschillende personen de rust ingingen.

Na de rust begonnen we slordig. Onnodig balverlies, waardoor Thor in deze fase wat doelpuntjes kon maken. De winst kwam echter nooit in gevaar. Ook niet toen er een nieuwe, sterke speler(van een hoger team?) bij Thor in het veld kwam. Vol felheid en bewegelijkheid begon hij aan de wedstrijd, zijn enige nadeel was dat Sander zijn tegenstander was. Na enkele goede bewegingen, kreeg die jongen de bal en legde aan voor een schot. Hij liet los en… BAM! Een verschrikkelijk blok van Sander zorgde voor één van de hoogtepunten van de wedstrijd én het rustiger spelen van diezelfde jongen.

De scheids floot op zich niet verkeerd, maar hij had het niet zo op de manier van spelen van Aad. Geen enkel fluitsignaal van de arbiter was in het voordeel van Aad. Sterker nog, hij kreeg echt alles tegen. Zeker toen de scheids een kwartier voor tijd zijn goede beslissingen een beetje kwijtraakte, was Aad er een beetje klaar mee. Jan mocht nog een kwartier laten zien aan zijn gezin dat hij het naar zijn zin heeft binnen ons team. Met een afstandsschot schoot ook hij een doelpunt in de korf, waardoor hij de zevende speler werd die gescoord had deze wedstrijd. Marten gaf tien minuten voor tijd aan dat ik ook nog wel even kon spelen en even later kwam ik er dus ook nog in.

Na een aantal mislukte pogingen van ons vak gaf Mourien vanuit de ruimte een mooie pass op Karin, die kort bij de korf haar eerste doelpunt kon scoren. Nummer acht die gescoord heeft. Na de strafworp van André, waarmee hij de 7-13 maakte, was de wedstrijd wel ten einde en wonnen we de derby tegen Zuid.

Dit hebben we in de kantine feestelijk afgesloten met extra veel cup-cakes. Dit keer van (de kinderen van) Jan en van (de vrouw van) Marten. Ook deze waren weer heerlijk. De sfeer binnen het team is helemaal leuk dit seizoen. Zo leuk, dat we aanstaande vrijdag een team- etentje hebben. Zaterdag komt Oranje Zwart, de nummer laatst van de poule onze kant op. Aanvang: 17.20 uur.

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.