Verslag NIO3 – RWA 5

korfbalmand_geel_2Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen donderdag tegen KOAG, hoefden we nog maar één wedstrijd in de zaal af te werken, tegen het RWA dat zevende stond in onze poule. Met wederom zes heren en nu vier eigen dames (+ Tika als reserve) gingen we de zaalperiode afsluiten met een overwinning. Tenminste, dat is wat iedereen in zijn of haar hoofd had.

We begonnen met Jan, André, Mourien en Karin in de aanval. Aad, Monique, Petra en ik begonnen in de verdediging. Sander, Marten en Tika zaten op de reservebank.

In de allereerste aanval scoorde ons eerste aanvalsvak meteen de 1-0. Dat was een lekker begin. Ook RWA scoorde, zodat we met 1-1 gingen wisselen.

Onze tweede aanval had het net als donderdag lastig. Met twee lange, korfbalintelligente heren bij RWA was het lastig spelen.
Bij onze tweede vrije bal stond ik achter de strafworpstip en Monique in de vang. Ik zag dat haar dame verkeerd stond en gooide na het fluitsignaal naar haar toe, waarna die dame op de arm van Monique sloeg: strafworp, raak en weer een voorsprong.
Maar ook de tegenstander wist te scoren zodat we weer met een gelijke stand moesten wisselen.

Karin was deze wedstrijd flink op schot (ze zou er vier inschieten deze wedstrijd), waardoor we snel op een 4-2 voorsprong kwamen, mede door een snelle doorloper van haar. Na de 4-3 door de tegenstander hadden wij het in de aanval wederom moeilijk.
Gelukkig had André ons tijdens het teampraatje aangegeven dat deze tegenstanders graag al bij de lijn willen verdedigen. Daar deden we ons voordeel mee. Monique en Petra stonden beiden bij de lijn, met hun tegenstanders bij zich. De bal werd vanuit het verdedigingsvak naar Aad gegooid, die een aantal meter voor de paal stond, waarop Monique haar dame bezighield en Petra direct een sprint naar de korf trok, de bal van Aad meekreeg en met een mooie doorloper vrij kon scoren. 5-3.

Toch kwam RWA telkens goed terug. Vooral de tegenstander van Aad speelde erg slim. Na een afstandsschot van mij gingen we uiteindelijk met een 6-5 voorsprong de rust in. Telkens stonden we aan de goede kant van de score, maar gemakkelijk ging het niet.

Na de rust scoorde RWA gelijk in hun eerste aanval: 6-6. Mourien maakte daarna van afstand de 7-6 en van grotere afstand Jan ook de 8-6. Eindelijk los? Nee. Want in hun eerste aanval na de vakwissel werd het weer 8-7. Na eindelijk eens een lange, mooie aanval kon Monique bij ons de 9-7 scoren. Bij een 10-9 voorsprong kwamen met een klein kwartier te spelen Marten en Sander voor Aad en mij in het veld. Na een paar pogingen van onze heren, was het toch weer RWA dat gelijk wist te maken: 10-10 en weer wisselen. Het zal toch niet dat we weer zo’n wedstrijd gaan verliezen (met de wedstrijd van Maassluis nog in m’n achterhoofd)?
Gelukkig wist Karin de 11-10 van afstand raak te schieten. De laatste 6 minuten werd de spanning steeds groter (zeker langs de kant). Sander en zijn tegenstander vochten flinke duels uit onder de korf, op of zelfs over het randje. Uiteindelijk moest Sanders tegenstander van scheidsrechter Rob zelfs het veld uit, na een gemene actie. Maar zelfs met drie aanvallers bleef RWA gevaarlijk. Toch benutten ze hun kansen niet en wonnen we net met één punt verschil. Het bleef 11-10.

Petra had paaseitjes meegenomen, waar we onze laatste winst in de zaal mee hebben gevierd.

Het is een mooi zaalseizoen geweest. Negen overwinningen (waarvan er zes in de laatste zeven wedstrijden behaald werden), twee gelijke spelen en drie verliespartijen resulteren in een mooie derde plaats. Met een goed gevoel gaan we op naar de tweede veldperiode.

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.