Verslag NIO 3 – Maassluis 4

korfbalmand_geel_2Na twee mooie overwinningen dit nieuwe jaar, gingen we vol vertrouwen de derde wedstrijd in, tegen Maassluis 4. Uit hadden we al van ze gewonnen, dit moet in deze vorm geen probleem zijn. Het resultaat van mijn oproep in m’n vorige verslag viel wat tegen, maar voor de supporters díe er waren, beiden bedankt!

Dit keer begonnen we met Jan, Petra, Monique en ondergetekende in de aanval. Karin, Mourien, Aad en Marten stonden in de verdediging.

We begonnen wat slap en kwamen met 0-1 achter, maar na een goede diepe bal van Jan kon ik achter de korf de 1-1 maken. De eerste helft lukte er veel. Afstandsschoten vielen makkelijk in beide vakken. Petra scoorde haar doelpunt weer mee en ook Jan en ik konden elkaar goed vinden. Verder was in het andere vak vooral Marten goed op schot. Toch kwamen we niet weg van onze tegenstander. Aan het eind van de eerste helft stond er 9-7 op het scorebord. Geen vuiltje aan de lucht dus.

In de tweede helft werd Maassluis sterker. Ze verdedigden dichter op hun tegenstander, zodat we niet meer vrij konden mikken. Ook aanvallend gebruikten ze een andere tactiek; medespelers als blok gebruiken om zo net een metertje extra te hebben om aan te leggen. Maassluis kwam al snel langszij en waar we in de eerste helft simpel voorbleven met een zuiver schot, werd het in de tweede helft werk-korfbal. Na een tiental minuten in de tweede helft werd Aad afgelost door Sander. Halverwege de tweede helft leek het wel of alle schoten van Maassluis werden gepromoveerd tot doelpunten. Toch bleven we bij dankzij onder andere een mooie doorloper van Monique.

Acht minuten voor tijd, vlak nadat we weer één doelpunt voorkwamen dankzij een doorloper van Jan, kwam André er nog in voor mij.

Met nog anderhalve minuut te gaan scoorde een dame van Maassluis de 15-16. Het zal toch niet gebeuren dat we dit gaan verliezen? Met een ‘alle-ballen-op-Sander’ tactiek werd geprobeerd de gelijkmaker te maken. Dit lukte niet gelijk, maar met een ver afstandsschot scoorde hij uiteindelijk toch de 16-16. Jammer van de goede reeks, maar in ieder geval niet verloren… Nog een paar seconden spelen. Vlak voor tijd speelde onze tegenstander de dames uit en met weer een slim blok kreeg één van de dames de ruimte én de bal. Schot en… goal. Na een spectaculair duel verloren we met 16-17. Jammer, met winst hadden we door verlies van Korbatjo 3 nog maar op twee punten van de eerste plaats gestaan. Nu rest ons niets dan de reeks goed af te sluiten, beginnend met volgende week Thor 2.

Ondanks dit verlies, sloten we de dag toch af met een goed gevoel. Na een eerste aanzet van Mourien, en een vervolg van (de dochter van) Petra, was het deze keer Aad die samen met zijn dochter cup-cakes had gemaakt. Ze zagen eruit als koekie-monsters en ze waren LEKKER!

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.