Uitzwaaiwedstrijd

Uitzwaaiwedstrijd mondt uit in zege

Het weekend van Pasen is traditiegetrouw het weekend dat alle Sperwers uitvliegen. Ze trekken dan naar een jaarlijks te bepalen locatie binnen ‘s lands grenzen om daar voor een weekend op stok te gaan. Echter had het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond het weekend van de Sperwertrek uitgeroepen tot eerste competitieronde van het tweede gedeelte van het buitenseizoen.

Zo kwam het dat de eerste Noord-Zuid derby, 21 april staat de tweede gepland, ging tussen vleugellamme Sperwers en uitgeslapen Schiebroekse gladiatoren. Uw verslaggever ter plaatse gebruikt bewust de term ‘uitgeslapen’ want de selectie gehuld in geelblauw kende in de aanloop van het hervatten van de veldcompetitie een hoop pijntjes, griepjes en wat langdurigere afwezigheden te verwerken. Toch wist het dynamische coach duo Le Pair / Hof twee volwaardige teams te formeren waarmee de dubbele confrontatie met de selectie van Sperwers kon aanvangen.

Op het nieuwe buitenverblijf van de Zuidelijke vogels mochten eerst de tweede selectieteams het tegen elkaar opnemen. De bewegingsvrijheid op een kleiner veld buiten blijft wennen, zeker als de oefenwedstrijden op een ‘ouderwets’ kunstgrasveld zijn afgewerkt. Dit verklaarde wellicht de wat stroeve start van de overgestoken Noorderlingen…

Deze kenmerkte zich door een hoop éénschotsaanvallen die dankbaar werden verwerkt tot tegenaanval door de zakkende Sperwer mannen, die hun aanvallende soort- en gendergenoot dan voedde met munitie voor zuivere afstandsschoten. De uitploeg schoot bij tijd en wijle ook met scherp, waardoor het stuivertje wisselen was op het elektronische scorebord bevestigd aan het Sperwervogelhuis.

Op slag van rust werd er door de Schiebroekers gescoord, waardoor er thee gedronken werd met een minimale voorsprong in het voordeel van het geelblauwe octet. Een voorsprong die in de eerste 9 minuten van het tweede bedrijf werd uitgebouwd naar 4. Oud N.I.O. coach Cees Blok greep toen in en bracht met wissels extra aanvalskracht binnen de lijnen. Deze zet pakte goed uit en binnen eenzelfde tijdsbestek was de stand weer op gelijke hoogte gebracht.

De gelijke trend hield aan en daarmee werd ook het slot van de wedstrijd bereikt. Hierdoor werd het voor een ieder even billenknijpen. Teams, coaches, reserves en publiek veerde op of krompen ineen toen een paar minuten voor tijd de 18 – 19 werd aangetekend. Maar gezien het wedstrijdbeeld was nog niet over en kon het nog alle kanten op gaan. In de laatste minuut werden nog een aantal goede mogelijkheden omgezet in matige afronding, maar dit kwam slechts de spanning maar ten goede.

In neon rood stond een stand van 18 – 19 vermeld, met 0: 00 te spelen. N..I.O. 2 verdiend met deze uitzege het maximale aantal van twee punten en neemt hiermee een equivalent aan punten afstand van Sperwers op de ranglijst.

Het main event aan de Carnissedreef op de laatste dag van maart 2018 was de confrontatie tussen Sperwers 1 en N.I.O. 1. Dit bleek tevens een weerzien met oud N.I.O. trainer Ron Dissel die de Zuiderlingen sinds de zaalcompetitie onder zijn hoede heeft. Het toegestroomde publiek zag een gelijk opgaande start van de wedstrijd.

N.I.O. had lengte overwicht en daarmee langere aanvallen, maar aanvallend wisten de Sperwers geregeld een doelpuntje mee te pikken. Maar gaande de eerste helft bleek N.I.O. toch over een langere adem te beschikken. Het scorebord gaf deze verhouding echter niet weer, want de thuisploeg bleef lang op het sperwervinkentouw gevaarlijk dichtbij. Dit moet in de rust zijn aangestipt, want N.I.O. kwam vlijmscherp het kleedlokaal uit en wist binnen mum van tijd de stand zodanig te beïnvloeden dat er een onoverbrugbaar gat werd gecreëerd.

Met het inbrengen van wat verse krachten aan Zuidelijke kant werd de stand wat dragelijker gemaakt, maar deze konden niet voorkomen dat de punten meegingen door de Maastunnel naar Rotterdam Schiebroek. De scheidsrechter van dienst noteerde een 17 – 24 stand en hiermee boekt ook N.I.O.’s vlaggenschip ook direct een overwinning bij aanvang van het tweede competitiedeel in de openlucht.

Volgende week mogen we kijken naar de beste korfballers van Nederland tijdens het jaarlijkse korfbalfeestje in de Ziggo, er zijn dus geen competitiewedstrijden, maar de kantine is wel open om al saté schotel etend de finales te bekijken. Opgeven kan in de kantine.

Zaterdag 14 april speelt de N.I.O. selectie thuis en komt de opponent weer aanvliegen. Ditmaal uit Maasdijk alwaar de Dijkvogels hun broedkast hebben staan ( al is het meer een broedkas, gezien de naam: Kastine ). Uw steun is op de gebruikelijke tijdstippen van harte welkom.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.