Team indeling 2019/2020

Beste spelende leden,

Tegen het einde van de competitie is het voor NIO altijd een spannend moment: dan worden de nieuwe teamindelingen gepubliceerd voor het volgende seizoen! Binnen het samenstellen van die teamindelingen houden we altijd met een aantal zaken rekening.

Elk jaar bereidt de Korfbal Technische Zaken (KTZ) commissie van NIO de teamindelingen voor. Gedurende het hele seizoen bekijken coördinatoren de trainingen en wedstrijden. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met trainers en coaches. Hiermee probeert de KTZ om tot een zorgvuldige potentiële teamindeling te komen die vervolgens met de trainers/coaches wordt doorgenomen.

Één van de belangrijkste punten bij het maken van een indeling  is de leeftijd. Soms komt het voor dat je te oud bent voor een team waardoor we jeugdleden door moeten schuiven. Daarnaast kijken we ook naar de volgende aspecten: talent, groeipotentie, inzet en sociale aansluiting. Ook van invloed op de indeling is het feit dat de A1 wedstrijdkorfbal gaat spelen. Dit team moet namelijk verplicht met vier jongens en vier meisjes spelen.

Sommige teams worden pas samengesteld na een selectieperiode, dit geldt voor komend seizoen zowel voor de D-jeugd als voor de A-jeugd.
Net als vorig jaar hebben we op dit moment nog geen volledig F-team. Rond deze periode zullen de puppy’s mee kijken en trainen met de F1 en dit levert vaak nieuwe leden op. Daarnaast verwachten we in de E-jeugd nog een aantal leden zodat we ruimer in de aantallen zitten.

In de senioren zal NIO 4 met twee roulerende heren uit NIO 5 spelen. Dit rouleringssysteem zal t.z.t. verder worden toegelicht aan de betreffende teams.

Hoeveel tijd de KTZ commissie samen met de trainers/coaches er ook insteekt, soms komen we niet uit onder het maken van moeilijke keuzes. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met als overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt, maar we hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een indeling hebben kunnen maken om trots op te zijn!
Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De KTZ licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau leuk korfballen!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Baukema, Voorzitter KTZ
ktz@ckvnio.nl / 06 15 14 98 56

Met de jeugdteams alvast 1 week trainen in de nieuwe samenstelling – trainingstijden
Dit jaar gaan we met de jeugdteams de week tussen het kamp en de slotdag (week van 24 juni) alvast trainen in de nieuwe teamindelingen. Op deze manier kunnen de kinderen alvast kennismaken met elkaar en met de trainers/coaches.

Dinsdag:
18.00-19.00 (E & D-teams)
19.00-20.15 (C, B & A-teams)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.