Spierpijn van het bankzitten…

Voor coach Le Pair was het zaterdag enorm billenknijpen. Waarom? Dat gaat in de navolgende alinea’s voor u uiteengezet worden. Maar eerst gaan we het even hebben over de stand van zaken in de landelijke korfbalcompetitie.

In de korfballeague doen de ploegen uit de regio het wisselend. KCC doet leuk mee in de Korfbal League, maar zijn nog niet helemaal zeker van een handhaving. Avanti uit Pijnacker debuteerde ook in de League dit seizoen, maar net als Sparta Rotterdam in de Eredivisie scoort de ploeg veel te weinig waardoor volgend zaalseizoen er weer in de hoofdklasse gekorfbald moet gaan worden.

Hoofdklasser Nieuwerkerk, met N.I.O.’s Niels Stuurstraat in de basis, weet volgende week of ze volgend seizoen weer op hetzelfde niveau uit mogen komen na de ontmoeting met directe concurrent Die Haghe. In de 2e klasse H staat WION 4e en vinden we Nexus uit Schiedam terug op een gedeeld zevende plaats.

De overige Rotterdamse ploegen spelen in de 3e klasse. Julia vd Hoek’s Overkanters Zuiden Combinatie strijdt met de Delfse studenten van Paal Centraal om een promotiewedstrijd in 3E, daar waar THOR ® zich volgende week veilig moet spelen. Over THOR gesproken, dat was de tegenstander van het Schiebroekse N.I.O. in hun strijd om in de derde klasse te blijven.

Alleen speelt deze THOR in oranje/wit in plaats van groen/wit, is de vestigingsplaats niet Rotterdam maar Harmelen en daar waar de Trots van Ellemare hun indoorwedstrijden afwerken in ‘De Riederpoort’, spelen de Harmelse gladiatoren in Sporthal ‘De Kroon’. THOR (H) zoals de vereniging bekend staat bij de KNKV staat puntloos onderaan in de 3e klasse I en acteert derhalve volgend seizoen een klasse lager binnen en het verhaal van N.I.O. is bekend. Het Schiebroekse vlaggenschip sprokkelt de laatste weken best wat punten bij elkaar, maar ziet de middenmoot steeds dichterbij elkaar kruipen.

Voorafgaand aan het treffen stonden de ploegen in de volgende volgorde op de ranglijst:

KNKV 3E KLASSE I (ZAAL)

1 KIOS 1                     11     11     0    0       22 (193) – KAMPIOEN

2 Madjoe 1                12     8       1    3       17 (41)

3 Luno 1                    12     7       1    4       15 (5)

4 Triaz 1                     11     6       0    5       12 (-35)

5 Ventura Sport 1   12     5       1    6       11 (-45)

6 N.I.O. 1                      12     5       1    6       11 (-14)

7 Gemini 1                12     3       0    7         6 (-50)  – DEGRADANT

8 Thor (H) 1              12     0       0    12       0 (-95) – DEGRADANT

Theoretisch maakt bij aanvang van de 13e competitieronde zowel Luno, als Triaz, als Ventura Sport, áls N.I.O. nog kans op de zesde plaats welke recht geeft op een barrage toernooi (lees: driekamp) om in de derde klasse te blijven. Niemand heeft zin in dit toetje op de competitie, waardoor alle ploegen de laatste wedstrijden hun beste beentje voor zullen zetten in strijd om de broodnodige punten.

Terug naar Harmelen, waar om 20:20 uur plaatselijke tijd, het duel THOR (H) – N.I.O. leven in werd geblazen. De heenwedstrijd in Rotterdam Schiebroek werd met 19 – 11 ruim gewonnen, dus met vertrouwen stapte het geelblauwe octet de kunststofvloer op. In de wetenschap dat de vierde klasse volgend jaar sowieso weer wordt betreden speelde THOR vrijuit en dit betaalde zich uit in doelpunten.

De achterstand en het fysieke spel van de tegenstander bracht N.I.O. in de eerste helft van haar stuk. Hierbij moet aangetekend worden dat er soms heel veel werd toegelaten door de arbiter van dienst, daar waar hij soms om heel onbenullige zaken de fluit wel beroerde. De grootste tegenslag van het eerste bedrijf was wel het uitvallen van Jorrit. In een luchtduel verloor hij zijn evenwicht en kwam ongelukkig ten val. Hij kon niet meer verder door naar later bleek een botbreuk in de rechterarm…

Gezegd moet worden dat dit voorval, alsmede het warrige optreden van de leidsman de Schiebroekers niet van hun stuk bracht. Stug bleven zij mogelijkheden zoeken om de opgelopen schade te herstellen, maar even vaak als de aansluiting gevonden werd wist de thuisploeg dit te herstellen.

Gaande het tweede bedrijf lukte het N.I.O. om verdedigend de zaken beter te organiseren. THOR (H) werd onzorgvuldiger en hiervan maakte de aanvalsmachine van N.I.O. gretig gebruik van. Gaande het eindsignaal naderde kwam N.I.O. er op het scorebord steeds beter voor te staan en met het verstrijken van de officiële speeltijd en wat officiële digitale plichtplegingen noteerde het wedstrijdformulier een 15 – 18 eindstand.

Twee welkome punten met de naderende indoorseizoens finale tegen Ventura Sport in aantocht. N.I.O. bezet een vierde plaats en laat Triaz (op 1 punt) en Ventura Sport (op 2 punten) achter zich. De laatste wedstrijd mag verloren worden, als het maar niet met meer dan 9 punten verschil is. Dat lijkt op voorhand geen onmogelijke opgave, dus handhaving lijkt aanstaande.

Voor N.I.O. 2 stond er niets meer op het spel. Kampioenschap was verkeken, degradatie was ontlopen en daarmee kon er vrijuit gespeeld worden tegen de tweede keus van THOR (H). Met de jongst mogelijke opstelling binnen de lijnen en de oudste bank van het seizoen maakte de ploeg van coach Hof er een leuke wedstrijd van. Was er vooraf wat twijfel of deze samenstelling niet net iets te optimistisch was, achteraf kon er teruggekeken worden op een sterke wedstrijd.

Een wedstrijd waar alles in zat: Buikschuiver, one-hander, prachtige combinaties, mooie doelpunten, waarvan zelfs 1 op commando. De thuisploeg spartelde even tegen, maar het verzet was snel gebroken. Met 10 – 20 schrijft N.I.O. 2 voor de zesde maal twee punten bij en heeft met nog 1 competitieronde te gaan nog uitzicht op de derde plek in de eindrangschikking.

Dit kan 10 maart gerealiseerd worden als Ventura Sport op bezoek komt. Om 14:15 uur wordt er afgeworpen in de eigen Wilgenring, waarbij uw steun van harte welkom is. Aansluitend kunt u N.I.O. 1 komen aanmoedigen in hun zoektocht naar de definitieve bevestiging om ook komend seizoen derde klasse te mogen spelen.

Nu nog even terugkomen op het billenknijpen van hoofdtrainer Le Pair. Om de batterij op te laden was er een vakantie gepland richting de Canarische Eilanden. Op het eiland Fuerteventura zou hij zich onderdompelen in luxe, zon, strand en zee, om daarna het slot van de competitie de N.IO. selectie naar grote hoogte te stuwen. Echter was het maar de vraag of hijzelf tot grote hoogte gebracht kon gaan worden door Transavia…

De piloten van deze firma hadden namelijk een staking aangekondigd en deze zou zomaar de vakantieplannen van de familie Le Pair een fikse vertraging kunnen bezorgen. De spelers van N.I.O. 1 willen het niet bevestigen, maar uit betrouwbare bronnen is vernomen dat tijdens de wedstrijdbespreking de woorden ‘Transavia’ en ‘staking’ zijn gevallen’. Gelukkig waren de gezagvoerders van de Transavia vloot onze hoofdtrainer goedgezind en stelde ze de staking een dag uit. Marcel zit dus fijn in de zon, maar het was even spannend…

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.