Senioren indeling 2020/2021

Beste spelende senioren leden,De senioren indeling heeft even op zich moeten laten wachten, maar bij deze presenteren wij de senioren indeling 2020/2021. Lees de begeleidende tekst goed door; het knkv heeft namelijk een nieuw bestuursbesluit doorgevoerd. 

Tegen het einde van de competitie is het voor NIO altijd een spannend moment: dan worden de nieuwe teamindelingen gepubliceerd voor het volgende seizoen! Binnen het samenstellen van die teamindelingen houden we altijd met een aantal zaken rekening: verdeling heren/dames, speelsterkte en plezier. Elk jaar bereidt de Korfbal Technische Zaken (KTZ) commissie van NIO de teamindelingen voor. Hierbij wordt voor zover mogelijk rekening gehouden met de wensen van onze NIO’ers. 

Wij zijn blij om te kunnen melden dat we dit jaar een ruime en jonge selectie hebben, die al een aantal weken hard hebben getraind onder leiding van de nieuwe hoofdcoach: Benno Snaphaan. 

Daarnaast is het ons dit jaar weer gelukt om drie breedtekorfbal teams op de been te brengen. Hierbij zijn wij erg blij met de terugkeer van een aantal dames! Echter zullen jullie in de bijgevoegde teamindeling zien dat we nog 1 dame in NIO 4 missen, hiervoor zal, net zoals vorig jaar voor de heren in NIO 4, een rouleerschema gemaakt worden. Dit rouleringssysteem zal in augustus verder worden toegelicht aan het betreffende team en daarnaast beogen we om dit schema zo vroeg mogelijk rond te hebben. 

Hierboven is het nieuwe bestuursbesluit van de knkv al even kort aangehaald, hieronder de tekst vanuit de bond:
Een gemengde ploeg bestaat uit vier speelsters en vier spelers. De sekseverdeling mag in het breedtekorfbal worden losgelaten, indien er met hesjes wordt gespeeld, zodat het twee tegen twee principe blijft gehandhaafd. Als aanvullende voorwaarde geldt daarbij dat een speler of speelster in dezelfde wedstrijd altijd als dame of heer blijft spelen.
Dit experiment is van toepassing op het competitieseizoen 2020-2021 en zal tussen 1 mei 2021 en 1 juni 2021 geëvalueerd worden. Dit besluit treedt in werking op 1 juli 2020.

Als KTZ, snappen wij dat dit nieuwe bestuursbesluit verschillende emoties oproept. Niet alleen bij NIO, maar bij erg veel korfbalverenigingen. Echter biedt het ook meer mogelijkheden om wedstrijden, ondanks een tekort van het ene geslacht, toch door te laten gaan. Als KTZ hebben wij besloten dat, mochten wij een heer als dame gaan inzetten (of andersom), dit eerst met de betreffende tegenstander te overleggen. Wij verwachten dat veel verenigingen dit op deze manier zullen doen, zodat dit nieuwe bestuursbesluit niet ten koste gaat van het speelplezier. 

Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De KTZ licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, met plezier en voor iedereen op zijn of haar eigen niveau korfballen!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Baukema, Voorzitter KTZ,
ktz@ckvnio.nl / 06 15 14 98 56

Indeling Senioren 2020-2021

Wel even inloggen om het bestand te downloaden. i.v.m. de A.V.G.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.