NIO pubkwizz: 100% NL

Zaterdag 2 juni was een dag vol spanning en sensatie binnen N.I.O. De wedstrijdteams van N.I.O. B1 en N.I.O. 1 hadden allereerst spannende wedstrijden voor ofwel deelname aan het Nederlands Kampioenschap ofwel het ontlopen van de nacompetitie. Over de resultaten van deze wedstrijden gaat dit stukje maar niet.

Gelukkig waren er ook nog vrolijkere berichten was N.I.O. 3, 4, B2 en de G werden kampioen! Dat was dus een mooie start van de BBQ en de aansluitende Pubkwizz!!! Want dit jaar vierde de Kwiz zijn 4-jarig jubileum, dus de pre-lustrum editie was daar. En de voortekenen waren goed: Zo was er maar liefst een recordaantal van 16 (!) deelnemende  teams, was er een fonkelnieuwe geluidsinstallatie geïnstalleerd in de kantine, was het niet zo warm als bij eerdere edities en hadden de Kwiz-masters weer alles uit de kast getrokken om er een spektakel van te maken.

En het spektakel was er zeker. Zo werden er  eerst al als opwarmer films getoond van de livestream van het omkleden van de Kwiz-masters en hadden vaste deelnemers vanuit Peru en Australië bijdragen gestuurd naar Rotterdam. De sfeer zat er al goed in. En toen moest de Kwiz nog beginnen.

In 6 rondes kwamen vragen voorbij over Nederlandse stemmen, wateren, gefaceswapte sterren, ministers, standbeelden, meesters, filmposters, standbeelden en stations. Bij het nakijken hebben de Kwiz-masters geleerd dat het standbeeld ‘Flipje Tiel’ in Eindhoven staat en dat als je het niet weet ‘Picasso’ of ‘?’ altijd een goede keuze is om in te vullen. Tussendoor werden er logo’s geraden en gevijzelde koekjes (de goedkope variant uiteraard)  uit de keukenmachine geroken en geproefd.

Het slotstuk was op het einde bij de meezingronde. Nog niet eerder in de geschiedenis van de Kwiz werd er zo hard meegedanst en meegezongen. Er werden polonaises ingezet, de microfoon ging door de kantine om mee te brullen en met het shirt uit werd er meegezwaaid. Ongekend!

De eindstand is hieronder na te lezen. Wijnand en zijn korfbalkechs pakten helaas de poedelprijs, maar gingen er wel met de beste teamnaam vandoor. En ze hadden nog de hartekreet vanuit de kechs voor 10 bonuspunten. Bovenaan won, met enige consternatie, het team ‘Beter eindigen we top 3 anders scoren Tim en Lau een tijdje nie’ . Ook in dit stuk verklaren de Kwiz-masters officieel dat dit team bestaande uit 2/5e deel huisgenoten van de Kwiz-masters en 1/5e deel afkomstig van dezelfde vader en moeder als een Kwiz-master, geheel op eigen kracht en eerlijk gewonnen heeft. En anders blijft korfbal toch die gezellige familiesport hè. 

Het was weer geweldig! We hopen ieder team weer te mogen begroeten volgend jaar bij de echte lustrum-editie. Al is 16 teams wel eigenlijk het maximum om na te kijken voor de Kwiz-masters en qua capaciteit van de kantine. Maar a la…

Eindstand N.I.O. Pubkwizz 2018 – 100% NL

1 Beter eindigen we top 3 , anders scoren Tim en Lau een tijdje nie 187 punten
2 Niet omdat het moet, maar omdat het kan – Het barteam 177 punten
3 Hoe we heten, zijn we vergeten 170 punten
4 Team Paardenhoofd 166 punten
5 Marly’s angels 165 punten
6 Het moet van de vrouwen komen – Coaches & Vrouwen 157 punten
6 Bitterballs with a straw 157 punten
8 Standje 69 152 punten
9 Het groene flesje 148 punten
10 Die van het 4e 146 punten
11 Malotripa 133 punten
12 The kik-off 120 punten
12 Campina maakt kinderen blij 120 punten
14 Wie A zegt moet ook bier halen 119 punten
15 Fathers & Daughters 118 punten
16 Wijnand en zijn Korfbalkechs 94 punten

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.