NIO 51 – 37 Seolto


  

                     NIO    51                            –                         37  Seolto

 

Ik geef grif toe dat ik te weinig lees! Tijdens de vakantie wil ik er wel eens een boek bij pakken – gek genoeg verslind ik dan met plezier 4 of 5 van die dikke pillen – maar in de dagelijkse drukte vergeet ik soms wel eens dat lezen écht leuk is. Zo ook de krant. Als ik op bezoek ga bij mijn ouders lees ik altijd even de krant. Brings back memories, de tijd zonder internet… zucht… ik word oud! Zo was ik laats bij Correct. Kan iemand zich de slogan ‘Als Correct het niet heeft, vergeet ’t dan maar!” nog herinneren? Hadden twee winkels. Neen, geen webshops, fysieke winkels in een groot pand op de Bergweg en die op de Ceintuurbaan, naast de A20 met dat grote bord erop.

Die op de Bergweg is al jaren dicht, maar de Ceintuurbaan is stil going strong! Met de verkoper nog staan mijmeren over de oude vestiging Bergweg met de ‘Koopjeskelder’ waar ik mijn stereotoren kocht – met drie cd wisselaar!! – en alle cd’s die ik er heb aangeschaft (voor ik lid werd van ‘De ECI Boekenclub’).

Vooruitgang werkt niet in het voordeel van Correct (die doen niet aan internet, bezoek maar eens www.correct.nl ) en om dat een beetje tegen te gaan daar van de week mijn versterker fysiek aanschaft. For the good old times… En over de goede oude tijd gesproken: Afgelopen zaterdag weer eens tegen een Zeeuwse opponent mogen spelen. En toevalligerwijs kreeg ik afgelopen dinsdag een oud NIO Nieuws onder ogen.

In de categorie ‘Herinnert u zich deze nog, nog, nog…’: Geel voorblad, blauw achterkantje, nietjes er doorheen en een hoop bijdrage van de diverse NIO leden ertussen. Ik stond er ook in, in de rubriek ‘Onder de Korf’. Net bij de senioren, vers in de selectie en toen hadden we wekelijks roadtrips richting Zeeland.

Altijd maar die Zeeland poules: Zaamslag, TOGO, BKC, Luctor en vaak ook het frisse blauw wit van Seolto uit Vlissingen. Serieus gewoon seizoenen achter elkaar… Gelukkig hebben we in de loop van mijn korfbal carrière de geografische spreiding enigszins meer mogen uitbreiden naar Noord – en Oost Nederland, maar afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd van de returns van deze zaalcompetitie troffen we weer eens Seolto.

De heenwedstrijd eind november mochten we optreden in het nostalgische Baskensburg, maar in het heden, te weten: begin februari, was de (in de loop der tijd wel gerestaureerde) Wilgenring de plaats van handelen. Beide ontmoetingen vorig jaar werden afgesloten in het voordeel van de Schiebroekers, maar resultaten uit het verleden bieden nimmer garantie voor de toekomst. Derhalve hamerde coaches Meulmeester en Boekhout tijdens hun wedstrijdbespreking op scherpte en inzet, zodat de broodnodige punten in de thuishal konden worden gehouden.

NIO’s tweede keus beet het spits af en wellicht speelde de wanprestatie tegen ADO van de week ervoor hen partte, maar er was bar weinig publiek op deze match afgekomen. Met een handjevol toeschouwers op de tribune werd het duel aangevangen, maar diegene die de moeite hadden genomen om te komen kijken werden beloond voor hun aanwezigheid. Samen met Seolto maakte NIO 2 er een wervelende korfbalshow van! Om en om werd er gescoord en er werd veel gescoord. In de hoofdrol: 2 heren gehuld in het geelblauw en 2 heren gekleed in het blauw wit. Die hadden duidelijk alle vier hun dag. Veel ballen vielen raak en met 22 verstreken minuten predikte het elektronisch scorebord een stand van 12 – 10.

In de resterende 8 minuten wist NIO de scorende Zeeuwse te temmen en ging zelf lustig door met het doorklieven van de kunststof mand. De kleedkamer werd bezocht met een 18 – 12 tussenstand en hiermee werd derhalve ook het tweede bedrijf weer aangevangen.

De tweede 30 minuten werden gespeeld met meer publiek op de houtenbanken en deze kon genieten van een vermakelijk restant van het treffen. Niet alles lukte, maar er werd naar hartenlust getracht het publiek te vermaken. Met een zijlijn moker werd de wedstrijd qua scores beslecht en kon de prima leidende arbiter Hof de wedstrijd met 3 ferme teugen een eindstand van 28 – 21 de boeken in fluiten.

Met de punten op zak werd er naar hartenlust gehighfived en nam het ‘tweede’ plaats op de uitgerolde mini tribune om de prestaties van het ‘eerste’ te aanschouwen. Met het bebaarde boegbeeld van NIO 2 in de basis speelde het Schiebroekse vlaggenschip een sterke wedstrijd, waarbij zeker in de eerste helft telkenmale de juiste keuzes werden gemaakt. Schoten werden uitgesteld, spelers in betere positie werden gevonden, doelpunten werden gemaakt en er werd goed omgegaan met de gedragingen van individuele tegenstanders.

Plotseling sloeg echter de vlam in de pan toen een dame van Zeeuwe afkomst haar ongenoegen liet blijken middels een verwensing naar haar directe tegenstander. Laten we stellen dat er gelukkig geen team van de week, of kind van de wedstrijd, was aangesteld. Een kleine kanttekening bij de gekozen aaneenschakeling van woorden:

Vuile : Je bent aan het sporten, doet je best, derhalve zweet je en word je vies. Daarmee is dit een terechte constatering en een juist gekozen woord
Vieze : Iemand die vuil is, kan ook vies zijn, maar persoonlijk vind ik dit een beetje dubbel op
*censuur* (hoor: piieeeeeppp): Persoonlijk had ik niet voor dit woord gekozen, naja, misschien stiekem toch wel, maar ik had m niet zo hard uitgesproken in een stille zaal. Wel knap dat je boodschap een voorspellende gave had, echter liggen de roots van je studerende tegenstander in Friesland en niet in Gelderland…
*censuur* (hoor: piieeeeeppp): Tsja… Hier zijn overduidelijke nettere woorden voor, maar dan zou je verwensing nog meer tijd in beslag nemen en zijn kracht verliezen, maar ‘dame van plezier’ had voor alle toehoorders wel gezelliger geklonken.

Wat volgde was een Zeeuwse belegering van de scheidsrechter, wat geduw en getrek, met als gevolg 2 gele kaarten. Dit bleek een breekpunt in de wedstrijd. Hierna was Seolto volledig van slag en middels een reeks van 5 aaneengesloten doelpunten van Schiebroeks fabricaat nam NIO voor rust afstand van de opponent en deze werd gaande het tweede deel van de wedstrijd nimmer meer uit handen gegeven.

In de sportkatern van de PZC is zondag het volgende opgetekend:

PZC.nl 03-02-19, 13:30 Laatste update: 21:56

NIO-Seolto 23-16: Seolto zal niet graag terugkijken op de wedstrijd in Rotterdam. De fysieke speelwijze van NIO en de (in hun optiek) veel te tolerante scheidsrechter brachten de Vlissingers totaal over hun theewater. Na twintig minuten raakte Seolto al dusdanig gefrustreerd dat het nauwelijks meer aan korfballen toe kwam. Drie gele kaarten verder en op fikse achterstand gezet had het maar één wens: Zo snel mogelijk weg uit Rotterdam.

Ik waardeer deze krant, of in ieder geval de schrijvers van deze artikelen. In de schriftelijke uiteenzetting van de voorgaande confrontatie werd gekozen voor het woord ‘briesend’, nu gebruikt de schrijver een uitdrukking die mij ook zeer kan bekoren: ‘totaal over hun theewater’. Hulde! Ik ga volgende week zondag weer met veel plezier op zoek naar het volgende woord dat je niet zo vaak hoort en zal deze trachten te verwerken in het volgende wedstrijdverslag.

Over volgende week gesproken: Het wedstrijdverslag zal dan de dichtstbijzijnde uitwedstrijd beschrijven die de NIO-selectie dit zaalseizoen speelt. In het mooie sportcomplex van de Technische Universiteit Delft worden de degens gekruist met de studenten van Paal Centraal. In de thuiswedstrijden sleepte beide studenten teams met minimaal verschil 2 zwaarbevochte overwinningen uit het vuur, dus het beloven spannende wedstrijden te worden. Zien wij u in Delft ?

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.