Nieuwe trainer voor ckv N.I.O.

Benno Snaphaan

Korfbalvereniging NIO contracteert nieuwe trainer Het bestuur van ckv NIO uit Rotterdam-Schiebroek is blij te kunnen melden dat zij een contract hebben kunnen sluiten met Benno Snaphaan als trainer van de selectie voor het seizoen 2020-2021. Door het aangekondigde vertrek van Rene Meulmeester, moest de commissie Korfbal Technische Zaken opzoek naar een nieuwe trainer.

Na gesprekken te hebben gevoerd met diverse kandidaten bleek Benno de meest geschikte kandidaat te zijn om onze jeugdige selectie een stap verder te gaan laten maken in de nabije toekomst. Er wordt in eerste instantie een contract getekend voor een jaar met daarbij zeker van beide kanten de intentie tot meer.

Benno is afkomstig uit Hendrik Ido Ambacht en is 53 jaar oud. Op dit moment is hij trainer bij Conventus uit Zwijndrecht. Benno is een echt korfbaldier en zette als 4 jarige al zijn eerste stappen op het korfbalveld. Toen bij de vereniging Olympiaan uit Den Haag. Daar heeft hij heel wat jaren gespeeld en het tot het eerste geschopt. Daar ervaring opgedaan in de eerste klasse en na de fusie met Kwiek zelfs de overgangsklasse bereikt. Uiteindelijk is hij bij KVS uit Scheveningen komen te spelen in de Hoofdklasse. Als speler dus sowieso al heel wat ervaring.

Na op redelijk jonge leeftijd geblesseerd te zijn geraakt aan zijn enkel, waardoor het spelen onmogelijk werd, heeft hij zich gericht op het trainersvak. Ook hier heeft hij een indrukwekkende carrière achter de rug met verenigingen als Alo, KVS, Phoenix, Overkanters, Twist en Conventus. Benno geeft aan dat het voor hem belangrijk is dat de spelers zowel individueel en als gehele selectie beter worden. Hij wil het uiterste uit zichzelf en de spelers zien te halen. Hij is voorstander van het moderne korfbal, dynamisch 3-1 spelen en de spelers op de juiste plekken benutten.

Wij als bestuur en KTZ hebben zeer veel vertrouwen in Benno en wensen hem een mooie tijd bij onze vereniging samen met een welwillende, enthousiaste en jonge groep selectiespelers.

Namens het bestuur en KTZ,

Cees Dekker,

Voorzitter.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.