Niets in Overschie…

De zesentwintigste dag van oktober 2019 was een dolle laatste 1e helft veldcompetitiezaterdag aan de Abeelweg in Rotterdam Schiebroek. Er was geen vol programma, maar de ontmoetingen die er plaatsvonden waren eigenlijk allemaal leuk om naar te kijken. 

Zo beten de youngsters van NIO E2 het spits af. Gelijktijdig met de nog (té) jonge talenten van de Puppies betraden ze het veld in hun laatste ontmoeting voor de zaal. Tegenstander Twist was een klein uurtje eerder vertrokken uit Vlaardingen en konden bij winst op gelijke hoogte komen met de thuisploeg qua behaalde wedstrijdpunten.

Met hits als ‘Schipper mag ik overvaren?’ en ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen…’ op de achtergrond (de Puppies waren aan!) speelde beide ploegen vrijuit en golfde het spel letterlijk op en neer. Er werd lekker veel geschoten, ook goed verdedigd en de krachtverhoudingen waren nagenoeg gelijk. Het gezang langs de lijn werd overigens overgenomen binnen de lijnen, waardoor het 1 jolige boel werd.


Jolig of niet, er werd ook gekorfbald, en beide ploegen wisten driemaal te scoren. Na 4x 10 minuten mono korfbal kwam er na het rijtjes schieten wel een winnaar boven drijven: NIO E2 scoorde er 2 daar waar hun leeftijdsgenoten van Twist er slechts 1 wisten te scoren.

Nadat het veld was opgeruimd kon NIO A1 de arena betreden in hun tweede optreden dit seizoen tegen Maassluis A2. Aan de eerste ontmoeting op het kleine veld in Maassluis waren twee punten overgehouden en het was de door vakantie geplaagde ploeg van hoofdcoach Baukema en veldtrainer Pouwer er alles aangelegen om ook deze ontmoeting om te zetten in een overwinning.

De herfstvakantie en doktersbezoek leek deze doelstelling in de weg te zitten…

Om 09:00 uur stond de landing gepland van het vliegtuig van een van vakantie wederkerende basisspeler van NIO A1. De landingsbaan bevond zich echter niet op Zestienhoven te Rotterdam Overschie, maar op Luchthaven Zaventem – beter bekend als Brussels Airport. Het treffen tussen NIO A1 en Maassluis A2 stond om 13:00 uur op het programma, dus tijdig binnen de lijnen staan zou zeer uitdagend worden.

Maar omdat alle heren van NIO A2 door vakanties of herstel van een chirurgische ingreep verstek moesten laten gaan, was het hopen dat de uitdaging niet te uitdagend zou gaan worden. Verzoek tot later beginnen werd door Maassluis van de hand gewezen, dus was de hoop gevestigd op de punctualiteit van de internationale luchtvaart, alsmede de rechtervoet van de chauffeuse die de speler in kwestie over de landgrens moest brengen om met mach5 door te rijden richting de Abeelweg.

Het duel werd aangevangen met een overschot aan tegenstanders, of zo u wil: Een te kort aan thuisspelers. Met 7 tegen 8 werd er goed partij geboden en de in alle haast geboden tactiek werd tot in de puntjes toe uitgevoerd. Hierdoor prijkte een 2 – 0 voorsprong op het scorebord, met in het achterhoofd dat heer nummer 4 en speler nummer 8 al ruim voorbij Breda was toen het begin signaal klonk.

Met 3 – 1 op het scorebord, een reis van ettelijke duizenden kilometers in de benen en na een korte warming-up stapte de vakantieganger binnen de lijnen, werden de team qua hoeveelheid spelers gelijk getrokken, maar dit had geen invloed op het spelbeeld.

NIO A1 was beter en hoewel slordig in de afronding, werd er toch gewonnen van Maassluis. Onnodig spannend werd het 8 – 6 en konden er met de zaalcompetitie voor de deur weer eens 2 punten bijgeschreven worden.

Nu was het de beurt aan de NIO selectie om hun kunsten te vertonen. Het was heerlijk herfstweer, net iets teveel wind voor het mooie, maar hoe dan ook prima omstandigheden om te gaan korfballen. Tegenstander deze middag was OZC – stadgenoot, dus er stond een derby op het programma met veel publiek van beide kanten langs de lijn.

Maar dat zijn randzaken en deze waren voorafgaand aan de wedstrijd door OZC op Facebook tot ‘motto’ verklaard. De tegenstander maakte jacht op de eerste plaats en dat was het doel. Hun taak was NIO korfballend te verslaan en een illusie armer te maken. Dit lukte slechts deels…

OZC 2 wist namelijk te winnen van NIO 2. De gasten van Zuid speelde zelf niets eens hoogstaand, maar de verdedigende druk die de thuisploeg opgelegd kreeg zorgde ervoor dat het vizier niet scherp genoeg gesteld kon worden.

Met 8 – 12 liep de scheidsrechter het veld af, betrokken de tweede teams de bank en stapte beide eerste teams het veld op. Op de OZC bank werd lacherig geroepen N.I.O. – Niets in Overschie! Tsja… Das wel heeeeeel lang geleden, we spelen nu al meer dan 40 jaar in Schiebroek en we hebben de afkorting N.I.O. reeds jaren geleden aangepast, maar dat merk je zo wel…

Met het beginsignaal werd het beste kwartier korfbal welk NIO 1 dit seizoen heeft laten zien ingeluid. De op bezoek zijnde (gedeeld) koploper had geen antwoord op het spel van de thuisploeg en stond in een mum van tijd aan de verkeerde kant van de score.

Halverwege de eerste dertig minuten bedroeg de achterstand 7 doelpunten en deze achterstand kwam de ploeg van ex NIO coach Potter nimmer te boven. Wel werd een aantal maal op het scorebord de aansluiting gevonden, maar even vaak wist het gele octet deze ongedaan te maken. Met het inbrengen van ervaring werd de wedstrijd op slot gegooid en kwam de zege nimmer in gevaar.

Met deze 15 – 12 stijgt NIO 1 in het klassement naar de gedeeld 4
e plaats en is de weg naar boven ingezet. Niets is Onmogelijk in Rotterdam Schiebroek! 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.