Laat u niet overwinnen…

Zaterdag 10 februari werd er door de Schiebroekse korfbal trots een thuisprogramma afgewerkt. Echt thuis dit maal, gewoon in de Wilgenring, op de vieze maar niet gladde vloer, in de eigen kleedkamers en gewoon onder de eigen koude douche… Voelt toch als thuiskomen.

Tegenstander van deze competitieronde kwam aanrijden vanuit Linschoten. Linschoten is een dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Montfoort in de centraal gelegen provincie Utrecht. Daar waar Rotterdam is gelegen aan de A4, A13, A15, A16, A20, A38, N209, N210, N219, N471, is Linschoten gelegen aan de N204 tussen Woerden en Montfoort.

In het dorp gaat het riviertje de Lange Linschoten over in de Korte Linschoten, vandaar werd zeer waarschijnlijk ook de naam Linschoten gekozen toen in 1812 de gemeente werd gevormd.

Meest tot de verbeelding sprekende inwoner van de gemeente is Mat Herben (politicus), op de voet gevolgd door Jaco de Groot (Nederlands recordhouder Fierljeppen bij de junioren met een afstand van 20,41 meter). Er wonen zo’n 5000 mensen met het netnummer 0348 in de postcode 3460 / 3461 en hiervan korfballen er een kleine 110.

De Linschotenaren, ook wel ‘ballensnoepers’ genoemd, kwamen naar de Maasstad om aan te treden tegen uw plaatselijke favorieten. De Linschootse korfballers hebben zich verenigd onder de toepasselijke naam ‘Laat U Niet Overwinnen’ en zonden hun beste 18 korfballers uit om de krachten te meten met de 18 beste korfballers van ‘Na Inspanning Ontspanning’.

Traditioneel was de eer aan beide tweede keuzes om de dubbele confrontatie leven in te blazen. De eerdere ontmoeting vorig jaar was geëindigd in een 15 – 13 nederlaag voor de Schiebroekers, dus het was de thuisploeg er veel aangelegen zich te revancheren. Zeker gezien de strijd om de derde plek nog in volle hevigheid gaande is. Hierin mengen zich momenteel 4 ploegen – waaronder N.I.O. én Luno…

Door een aantal griepgevallen moest er hier en daar geschoven worden binnen de selectieteams, waardoor er gestart werd in een gewijzigde samenstelling. Dit was duidelijk zichtbaar omdat N.I.O. er in de beginfase gewoon niet aan te pas kwam. De eerste verdediging had te maken met een mastodont van een heer, terwijl de eerste aanval met name met zichzelf in de knoei zat. Het kostte wat minuten en een lading tegendoelpunten voordat N.IO. tot scoren kwam. Het inbrengen van N.I.O.’s eigen GVR neutraliseerde de LUNO mastodont en bracht de ploegen meer in balans.

Toen de tweede helft ook in het eerste aanvalsvak wat meer schotkracht werd ingebracht leek het niet geheel onmogelijk om de stand weer richting de gasten te dirigeren. Dit lukte deels, alleen werkte de uitspelende vereniging niet mee… Mastodont 1 werd vergezeld door Mastodont 2 en onze GVR kreeg gezelschap van een iets langere geelblauw heerschap, maar dit mocht weinig baten. Veel reboundkracht, een scorende dame, wat foutjes rondom de eigen korf en te weinig worpen door de vijandelijke korf bezorgde N.I.O. 2 de zeuvende nederlaag van het indoorseizoen (10 – 20).

In de strijd om de derde plaats staan er nu 2 ploegen samen met N.I.O. op 10 punten en gedrieën loeren ze naar Ventura Sport (tegenstander in de laatste competitieronde) die met 12 punten nu de derde plaats bezet.

In strijd tegen de uitgebreide degradatieregeling deze competitiejaargang had N.I.O.’s vlaggenschip 3 finales op het programma staan. Thor (H) en Ventura Sport staan gepland, maar het was eerst de taak om LUNO zonder punten terug te sturen naar de provincie Utrecht. Dit beloofde geen onmogelijke opgave te worden gezien de eerdere uitslag. In sporthal De Vaart trok de ploeg van coach Le Pair met 15-14 maar nipt aan het kortste eind.

Met scheidsrechter Kevin van der Heide (korfbalvereniging Hebben) op de fluit begonnen nummer 5 en nummer 3 een meer dan boeiend korfbal gevecht. Beide ploegen gaven elkaar geen strobreed toe, scoorde om en om en schotelde het publiek een mooie wedstrijd voor. Hoogstaand was het slechts bij vlagen, maar de spanning en individuele hoogstandjes maakte veel goed.

Laat U Niet Overwinnen staat niet bekend om kinderachtig spel en ook in de Wilgenring werd er gekorfbald op het scherpst van de snede. De thuisspelende gladiatoren lagen geregeld op de grond, maar lieten zich niet intimideren door deze onnodige dadendrang van de gasten. Soms stoïcijns werd de bal na een retourtje aarde door de mand geworpen, zijnde het enige juiste antwoord op dit spel.

Maar ook de gasten lieten zich qua doelpunten niet kennen. Zo ontspon zich een thriller, waarbij het scorebord nimmer meer dan 2 doelpunten verschil aangaf. Tot een klein kwartier voor tijd. Toen stokte de aanvalsmachine van LUNO, daar waar N.I.O. een paar fraaie treffers wist aan te tekenen. Dit bracht de Schiebroekers een comfortabele voorsprong van 6 doelpunten en een overwinning leek aanstaande.

Echter bleek dit een gevalletje ‘te vroeg rijk rekenen’ te zijn. Met het inbrengen van scherpe, alsmede lange heren, werd een ultieme poging de stand dragelijker te maken ingezet. En deze poging ging naar mate de tijd verstreek er steeds succesvoller uit zien. Geelblauw werd onzuiver, ongeduldig, ongemakkelijk en ongerust, maar bleef na 60 minuten korfbal wel overeind!

Onder luid applaus van iedereen die geelblauw een warm hart toe draagt stapte de Schiebroekse gladiatoren met 19 – 17 de arena uit. Twee belangrijke punten die bijgeschreven worden in strijd om in de derde klasse te blijven.

Volgende week wacht rode lantaarndrager THOR in Harmelen op de N.I.O. selectie. In de avonduren zal N.I.O. 1 moeten proberen THOR op de hatelijke nul punten te houden en zal N.I.O. 2 moeten waken voor de dadendrang van THOR 2 die de laatste plaats met een overwinning kunnen overdragen aan Gemini uit Gouda. Volgende week kunt u onze belevenissen hier teruglezen, dus tot dan!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.