Jeugdindelingen NIEUW

Beste jeugdleden en ouders,

Nu nieuwe versie met de bijbehorende coaches !!!

Tegen het einde van dit vreemd verlopen seizoen is er voor NIO toch nog een spannend moment: de nieuwe teamindelingen voor het volgende seizoen! Binnen het samenstellen van die teamindelingen houden we altijd met een aantal zaken rekening.

Elk jaar bereidt de Korfbal Technische Zaken (KTZ) commissie van NIO de teamindelingen voor. Gedurende het hele seizoen bekijken coördinatoren de trainingen en wedstrijden. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met trainers en coaches. Hiermee probeert de KTZ om tot een zorgvuldige potentiële teamindeling te komen die vervolgens met de trainers/coaches wordt doorgenomen.

Één van de belangrijkste punten bij het maken van een indeling is de leeftijd. Soms komt het voor dat je te oud bent voor een team waardoor we jeugdleden door moeten schuiven. Daarnaast kijken we ook naar de volgende aspecten: talent, groeipotentie, inzet en sociale aansluiting. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de verdeling van jongens en meisjes.


Net als vorig jaar hebben we op dit moment nog geen volledig F-team. Rond deze periode zullen de puppy’s mee kijken en trainen met de F1 en dit levert vaak nieuwe leden op. Daarnaast verwachten we in de E-jeugd nog een aantal leden zodat we ruimer in de aantallen zitten.

Hoeveel tijd de KTZ commissie samen met de trainers/coaches er ook insteekt, soms komen we niet uit onder het maken van moeilijke keuzes. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met als overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt, maar we hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een indeling hebben kunnen maken om trots op te zijn!

Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De KTZ licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau leuk korfballen!

Ten slotte, valt jullie bij het lezen van de jeugdindeling op dat er nog geen trainers boven staan. Als KTZ streven we ernaar om twee trainers op elk team te hebben, zodat er genoeg persoonlijke aandacht voor de kinderen kan zijn en zodat de trainers kunnen sparren. Momenteel komen we nog trainers te kort om dit na te streven. Hierbij een oproep: We zijn op zoek naar enthousiaste trainers voor de jeugd die met veel plezier de spelers willen laten ontwikkelen! Hierbij krijg je goede begeleiding van de twee trainerscoördinatoren en is er ook zeker mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen! Naast ervaren korfballers, zijn ouders ook zeer welkom! Ervaring is een pré, maar zeker niet verplicht!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Baukema, Voorzitter KTZ

ktz@ckvnio.nl / 06 15 14 98 56

Uiteraard zijn jullie nieuwsgierig geworden, we hebben de indeling wel beveiligd i.v.m. de AVG.

Indeling Jeugd 2020-2021

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.