Je wint niet 1 2 3 van Gemini…

In het voorlaatste officiële competitieweekend van het eerste deel korfbalbuitenseizoen 2019 / 2020 was er weinig te beleven aan de Abeelweg 233 in Rotterdam Schiebroek. In de ochtend speelde NIO F1 tegen de F2 van KCC ( 7-0 ) en D1 ontving Korbis ( 9-6 ), maar daarna was het rustig op het kunstgras.

Het lange wachten voor de kantinedienst van dienst werd opgeleukt met het opruimen van de bar, het ordenen van de paparassen en het optellen van het openstaand saldo op de diverse kaarten ( …vergeet u deze week niet te betalen? ). Verder was het ontspannen toeleven naar het competitietreffen tussen NIO 4 tegen Korbatjo 4 uit Oud Beijerland.

Twee jonge ploegen die uitkomen klasse S-098 van het vaderlandse breedtekorfbal en druk doende zijn aansluiting te krijgen met de middenmoot uit de klasse. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Louwer en onder het genot van een waterig zonnetje en een aangename temperatuur maakte beide ploegen er een leuke wedstrijd van.

Gelijktijdig werd er op veld 1 ook een wedstrijd voorbereid. Eigenlijk 2 wedstrijden. De NIO selectie ontving deze zaterdag de selectie van Gemini uit Gouda. Deze eveneens in het geel gehulde vereniging treft de selectie reeds een aantal seizoenen en hierdoor zijn er weinig geheimen voor elkaar.

NIO 2 beet het spits af en had de handen vol aan de tweede keus van de Goudse korfballers. Sterren van weleer, aangevuld met jeugdig talent maakte het gehuld in het reserve outfit de thuisspelende Schiebroekers erg lastig. Of maakte de thuisploeg het zichzelf onnodig moeilijk?

De waarheid zal in het midden liggen, maar feit blijft dat beide ploegen er een gelijk opgaande wedstrijd van maakten. NIO wilde wel uitlopen, maar de Goudse opponent gaf nimmer op. De slotfase werd aangevangen met 2 doelpunten in het voordeel van het thuisoctet, maar wederom wisten de aansluitende treffer te produceren.

Gedurende de laatste momenten van de wedstrijd leek Gemini nog op weg te gaan naar een ultieme poging om de stand te egaliseren, doch de tijdsregistratie van de arbiter gooide roet in het eten. Met een uur korfballen en tussentijds een stukje rust pakte NIO 2 in de voorlaatste competitieronde van het eerste deel van het veldseizoen de volle buit: 12 – 11.

Aansluitend was het de beurt aan van beider vlaggenschepen om de degens te kruisen. In een heus degradatieduel in de standaard derde klasse G was het voor beide ploegen alle hens aan dek om niet verzeild te geraken in de Bermuda driehoek alwaar het degradatiespook ronddobbert. De nummer 7 tegen de nummer 8 van de poule, anders beschreven: De nummer voorlaatst tegen de nummer laatst.

Of de plek op de ranglijst voor beider ploegen terecht is, daar kan over gecorrespondeerd worden. Feit is dat de nipte nederlagen tegen de hoger geklasseerde klassegenoten de plek op de ranglijst tot gevolg heeft voor de ploeg van coach Meulmeester. Zaak was om de schade niet verder op te laten lopen en de negatieve balans op het scorebord te herstellen in Schiebroeks voordeel.

Deze opdracht bleek niet aan dovemans oren besteed en het korfballende keurcorps lieten zich tegen Gemini van hun beste kant zien. Niet hun allerbeste kant – daarvoor werden er teveel kansen gemist – maar de tweede helft was een mooie voorstelling van waar dadendrang toe kan leiden.
e wedstrijd begon overigens met een belabberd eerste bedrijf. De thuisploeg grossierde in het onbenut laten van opgelegde kansen en bij de gasten uit Gouda lukte maar heel weinig. Het wedstrijdbeeld had halverwege het treffen een pupillenstand als het gevolg en de woorden van de coach zullen positief geweest zijn over het spel, maar de kritische noot was zeker en vast geënt op het benutten van de mogelijkheden.

Het tweede bedrijf was beter dan het tijdvak ervoor. Dadendrang was groot en het vizier stond scherper. Enige tegenvaller was een enkelblessure en wellicht toch nog een aantal onbenutte kansen. Met 14 – 5 werd de rode lantaarn vaster in Goudse handen gedrukt en kon de voorbereiding voor de ‘returns’ op het veld beginnen.

Volgende week de laatste ronde buiten alvorens ‘De Wilgenring’ weer het strijdtoneel wordt van de competitieclashes. Op bezoek komt de selectie van OZC de Maas overgestoken om het op te nemen tegen uw favorieten. Aanvang is vanouds: 14:30 uur en 16:00 uur. We zien u graag langs de lijn!

En U vraagt zich vast af hoe het af liep met NIO 4 in hun optreden tegen het net als Gemini in reserveshirt spelende Korbatjo 4? Ze maakte er een leuke wedstrijd van en stapten met 5 – 5 van het veld af, richting de kantine en daarmee de zaalcompetitie in.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.