• Welkom bij NIO

  Korfbal is de enige sport waarbij jongens en meisjes in één team spelen en heeft daardoor een grote educatieve waarde bij de jeugd. Het ontwikkelen van teamspirit, het streven naar gezamenlijke doelen en de samenwerking binnen het team met zowel jongens als meisjes zorgt voor hechte vriendschappen en draagt positief bij aan de sociale ontwikkeling van de jeugd.

  Ckv NIO is een korfbal vereniging welke is opgericht op 21 november 1959. Als Korfbalvereniging zijn we lid van de KNKV en spelen we in het district Zuid-West.

  Ckv staat voor christelijke korfbalvereniging. Dat houdt enerzijds in, dat er geen verenigingsactiviteiten op zondagen worden georganiseerd en anderzijds dat wij vanuit een christelijke levensvisie en met een christelijk mensbeeld respectvol met elkaar en met anderen om willen gaan. Binnen deze visie verwachten we van onze leden dat ze mensen in hun waarde laten en elkaar de ruimte geven om te zijn wie we zijn en hoe we willen zijn.

  NIO staat voor Na Inspanning Ontspanning. Welk deel van onze activiteiten inspannend zijn en welk deel ontspannend is voor iedereen anders maar het belangrijkste is dat er voor beide ruimte is binnen onze gezellige vereniging aan de Abeelweg in Rotterdam.

  Ckv NIO heeft binnen de gemeente Rotterdam de Sportplus status. Een Sportplusvereniging is een vitale vereniging met een veilig sportklimaat. De club is maatschappelijk ondernemend met de deuren open voor de wijk en de stad. Op basis van deze sportplus status houdt ckv NIO zich ook bezig met maatschappelijke activiteiten die voornamelijk gericht zijn op ouderen, mensen met een beperking en de jeugd.

  Om zo goed mogelijk te presteren wordt er zoveel mogelijk getraind, ‘s zomers en in voor- en najaar op ons veld op de Abeelweg in Rotterdam en in de wintermaanden in sport- en gymzalen in de omgeving. Naast het reguliere korfbal biedt ckv NIO ook Kombifit en G-korfbal aan.

  ckv NIO is een vereniging die prestatie nastreeft en ontspanning en plezier belangrijk vindt! Om te zorgen voor binding bij de clubleden worden er naast onze sportactiviteiten ook diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals een pubquiz en darts- en klaverjasavonden, en kan de jeugd bingoën, knutselen of playbacken. Verder organiseren we jaarlijks een familie-mix toernooi en is er voor de jeugd een slotdag. Bij al deze activiteiten zijn ook niet-leden van harte welkom. Jaarlijks wordt er een jeugdkamp georganiseerd.

  Vanuit onze eigen jeugd hebben we zelf mogen ervaren wat een Korfbalvereniging zoals ckv NIO betekent en hoe belangrijk en fijn het is dat er binnen een teamsport respectvol met elkaar wordt omgegaan, waarbij je mag zijn wie je bent.

  Wil je dit ook ervaren dan zouden we het leuk vinden als je een keer komt kijken, of nog beter kom eens (gratis en zonder enige verplichting) een paar keer meetrainen of doe mee aan een van onze andere activiteiten.

  We hopen je snel te zien.

  Het bestuur van ckv NIO

 • Stukje geschiedenis

  Ckv NIO is opgericht op 21 november 1959. De oprichter dhr. W.A. Pleijsier woonde toen in Schiebroek en had al een keer eerder een korfbalvereniging opgericht in Den Haag (IJsvogels). De jeugd van Schiebroek was dan ook vaak te vinden bij de familie Pleijsier om te schieten in het plantsoen naast de woning waar een paal met een korf werd neer gezet.

  Dit werd overigens niet altijd door de politie goed gevonden…..

  Mw. Pleijsier had op de middelbare school ook al eens op een korfbalvereniging gezeten in Den Haag en deze heette NIO. Na veel suggesties werd uiteindelijk de vereniging in Schiebroek gedoopt tot ckv N.I.O. “Na Inspanning Ontspanning”

  De vereniging begon in 1959 op de locatie ‘Laag Zestienhoven’, waar men ongeveer drie jaar korfbalde. Op deze locatie had NIO geen vaste plaats en elke week weer moest er gevraagd worden waar het veld uitgelegd mocht worden.

  In 1962 kon er een deel van de locatie aan de Abeelweg gehuurd worden. Op deze locatie speelden ook de toenmalige korfbalverenigingen Hillegersberg en Schiebroek, later gefuseerd tot Hesco. Door de snelle groei van NIO werd de behoefte aan een eigen veld en kantine steeds groter.

  Halverwege de jaren `70 is de vereniging toen verhuisd naar een locatie aan de Lindesingel. In oktober 1976 werd daar begonnen met het bouwen van de kantine en tot 1985 werd op deze locatie gespeeld. Toen werd de kantine gedemonteerd en weer opgebouwd aan de Abeelweg, de locatie die NIO eerder moest delen met Hesco.

  Op 18 december 2008 werd het korfbalmateriaal en de inrichting van de kantine verhuisd naar het iets verderop gelegen veld, omdat er op de eigen locatie twee nieuwe kantines en extra kleedkamers moesten worden gebouwd. Verder zouden er twee kunstgrasvelden en een handbalveld worden aangelegd.

  Nadat alle vergunningen verleend waren mochten een aantal heren, die in 1985 de kantine opgebouwd hadden, als eerste met de sloophamer aan de slag. Een dag later verdween de oude kantine deel voor deel in een container.

  Vanaf 17 april 2010 konden we, samen met handbalvereniging de Meeuwen, gebruik maken van ons nieuwe sportcomplex aan de Abeelweg 233.

  Sinds december 2014, mag NIO zich officieel Sportplus vereniging noemen. Meer informatie hierover is te vinden via deze link Sportplus

  Op dit moment telt de vereniging zo`n 200 leden. We mogen concluderen dat NIO een gezonde vereniging is met veel mogelijkheden om te sporten.