Hardinxvelds complex, of toch Giesendamse deceptie?

Jawel, het is oktober! Gewoon alweer oktober… De tijd vliegt! De herfst is aangebroken en wie hoopte op een fikse najaarsstorm kwam van een koude kermis thuis. Het was op de tweede oktobercompetitie zaterdag heer-lijk weer. Gewoon zowaar nog beter dan de zaterdag ervoor…

De zon deed ultiem zijn best de aarde te verwarmen en vanaf de vroege uurtjes werd er in het overmatig aanwezige zonlicht gekorfbald. Op dit soort zalige zaterdagen lijkt de zaalcompetitie heel ver weg, maar toch is deze echt aanstaande. We zijn al ruim over de helft en na deze competitieronde zijn er nog maar 2 buitenwedstrijden gepland alvorens we ons weer op mogen maken voor stoffige sporthallen, die of te koud, of te warm, of te glad, of te sfeerloos, maar in ieder geval droog zijn.

Enige minpunt van afgelopen zaterdag was het tijdstip van spelen. Want er zijn dagen dat je kunt uitslapen. Heerlijk! Gewoon slapen tot je lijf zegt: Oké, het is genoeg, je bent klaar, de dag kan beginnen… Zelf ben ik nimmer een grootse uitslaper geweest. Veelal was het 9:00uur wel het matje en vond ik het wel welletjes. Dan sprong ik tussen de klamme lappen vandaan de dag tegemoet.

De vaste bezoekers van de NIO site weten uiteraard mijn huidige staat van dienst en lezen ook geregeld hoe mijn dagen echt beginnen. Dat ik met de laatste stuiptrekkingen van mijn abrupt onderbroken REM slaap naar boven strompel, ogen nog na kolkend in de kassen en dan nog verdwaasd van een na-ijlende droom een slaapkamerdeur open doe om daar een ontwaakt kind aan te treffen die mij in woord en daad mededeelt wakker te zijn.

Het zijn prachtige momenten hoor, maar bij voorkeur zo rond de klok van 9 uur in de morgen, zodat ik zelf nog even heb kunnen wennen aan het concept ‘nieuwe dag’. Helaas komen deze zelden (lees: nimmer) voor, zo ook afgelopen zaterdag. De dag ging om 07:15 uur aan toen nummer 1 wakker werd en met een half uur was iedereen wakker in aan de Smaragdstraat nummer 14. Rond de klok van 8 werd er zeer burgerlijk correct ontbeten en je kunt er de klok erop gelijk zetten: Met de derde hap van de tweede boterham vertrekken de buurbaukema’s reeds richting het NIO veld.

De jongste telg had afgelopen zaterdag een post-kampioenswedstrijd op Zuid. Op Zuid tegen OZC werd er uitgemaakt of dat de titel gedeeld moest worden, of dat het kampioenschap in stijl solo gevierd kon worden. Voor het duel stond OZC D1 op de tweede plaats met twee verliespunten meer dan NIO D1, iets meer dan 2x 25 minuten later stonden beide ploegen op gelijke hoogte omdat scheidsrechter van dienst Dwight van Keeren een 6 – 3 eindstand noteerde in Sportlink.

Starttijd van deze match was 09:45 uur – heel normaal voor de jeugdige ploegen – maar gelijktijdig aan de andere kant van de Maas maakte NIO 2 zich op voor vertrek. Jawel beste lezers van dit verslag, vertrektijd voor het Schiebroekse tweede senioren team stond gepland op 09:55 uur.

Brings back good old memories, net als korfballen op gras, rieten mandjes en in drie vakken acteren…

Maar hoe dan ook: De velden bij tegenstander HKC zijn klaarblijkelijk de ge-hele zaterdag in gebruik, waardoor HKC 3 zijn wedstrijd nog voor de lunch moest afwerken. Dit had voor de ploeg van coach Boekhout tot gevolg dat de vertrektijd gesteld werd op slechts 3 uur na zonsopkomst.

Niets uitslapen, gewoon je wekker zetten op zaterdagmorgen en met de spreekwoordelijke dauw nog op het kunstgras verzamelen voor vertrek. Nu was de dauw in geen velden of wegen te bekennen afgelopen zaterdag, want rond de klok van 10:00 uur was de temperatuur al richting de 20 graden aan het gaan waardoor de kunstgrasvelden, mits voorzien van voldoende zand, door konden voor een gemiddeld strand aan de Spaanse Costa en onder deze genoeglijke omstandigheden vertrok de NIO 2 caravaan nog niet naar de plaats van bestemming.

Er waren genoeg vervoersmiddelen, er was goesting, er was voldoende koffie gedronken, er waren alleen net niet voldoende spelers… Alle wekkers waren afgegaan, op 1 na en in cologne trok de NIO 2 stoet aller eerst de Meidoornsingel af om via dromenland alsnog richting Hardinxveld-Giessendam te rijden. Voor de tweede uitwedstrijd op rij de Brienenoord over, A15 op, langs de Drechtsteden naar Hardinxveld. Zo kom je nooit in de woonplaats van KNMI grootheid Marco Verhoef en zo kom je er in een tijdsbestek van 3 weken tweemaal…

Ditmaal was HKC – Hardinxveldse Korfbal Club – de vereniging van bestemming. Op een prachtig complex, compleet met krachthonk, sporthal, kleine kunstgrasvelden en een gemetselde reservebank (weliswaar 10 meter van het veld, maar het is een stukje nostalgie pursang langs de lijn) mocht NIO 2 aantreden tegen de derde keuze van HKC.

Gedurende het eerste bedrijf van het treffen hadden beide ploegen het vizier niet op scherp staan. Goede kansen werden onbenut gelaten, daar waar mindere mogelijkheden wel werden benut. Het Schiebroekse octet nam gedurende 25 minuten voorzichtig afstand, maar in de slotfase werd deze door de thuisploeg weer ongedaan gemaakt.

Hierdoor werd minuut 31 van het duel weer aangevangen met een geëgaliseerde stand, een schone lei, maar met nieuwe tactische impulsen een herziend aanvalsplan. Onder aanvoering van een aantal verse krachten wist HKC al vroeg een gaatje te slaan en NIO bleek niet bij machten deze te dichten. Ook met een aantal wissels lukte het de Schiebroekers niet de opgelopen schade te herstellen, waardoor het duel in een soort van loomte langzaam voort kabbelde en met een ferm fluitsignaal abrupt tot een einde kwam.

Met 15 – 11 zaten er wederom geen punten in de NIO tas. De gemaakte doelpunten binnen de gemeentegrenzen van Hardinxveld-Giesendam werden wel verdubbeld, doch werd gedurende het tweede treffer 1 treffer meer geïncasseerd dan 2 weken eerder… Hiermee belanden de geelblauwen in de middenmoot – met 3 punten achterstand op de top 3 en 3 punten voorsprong op de onderste regionen van Reserve derde klasse W.

Volgende week wacht korfbalgigant PKC welk zijn vijfde team afvaardigt richting de Abeelweg in de voorlaatste buiten wedstrijd van 2018. Kom gerust kijken welke toppers dé korfbalvereniging van Nederland mee brengt richting Schiebroek in strijd om de punten. Aanvang traditioneel om 14:30uur, tot dan!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.