Geelblauw tegen GeelZwartblauw

Er was geen alpaca te bekennen op het NIO-veld in de zwoele namiddag van zaterdag 12 september 2020. Wel zaten een aantal spelers van NIO 4 uit te loungen na hun treffen met het tweede team van ’t Caproen uit Hellevoetsluis, maar verder was het complex nagenoeg verlaten.

Stilte voor de storm, want om 16:30 uur stond er toch echt nog een match ingepland op het nog grote kunstgrasveld aan de Abeelweg 233. En niet zomaar een match, neen, dit betrof de eerste kraker van het seizoen. In dit duel mochten NIO 3 en ONDO 5 uitmaken wie de lijstaanvoerder van poule S-076 van de najaarscompetitie uit het vaderlandse breedtekorfbal ging worden.

De Schiebroekers versloegen in de vorige competitieronde Phoenix, daar waar de ONDO thuis Avanti over de knie legde. Met de volle buit op zak stapte beide ploegen dus, hetzij enigszins gehavend, tussen de lijnen.

De thuisploeg had een dame te kort en de gasten moesten op maar liefst 3 plekken spelers in passen. Maar met deze invallers verschenen er toch 16 spelers aan de start: 8 vertrouwd spelend geel en 8 gehuld in een donkerkleurig reserve shirt. Dit om het voor de dienstdoende arbiter Hof te vereenvoudigen, daar ONDO zijn wedstrijden normaliter ook afwerkt in geelblauw.

ONDO (G), niet te verwarren met ONDO (M), want ik dan weer verwarrend vind want ONDO (M) speelt helemaal niet in Middelburg, maar in Sint Laurens en dat vind ik een véél mooiere plaatsnaam. Maar dat terzijde, de gasten van deze middag kwamen dus uit het Westland en om preciest te zijn uit ’s Gravenzande. Deze club bracht een aantal beroemde korfballers voort.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan korfbalgigant Barry Schep, maar ook aan getalenteerd scheidsrechter en de enige echte korfbalverslaggever van Nederland: Frank Stout. Daarnaast nam deze eerste klasser een tweetal seizoenen geleden hoofdtrainer Marcel ‘Assssssjeblieft’ Le Pair over van NIO, wat voor Marcel natuurlijk verdraaid mooi meegenomen was want hij kon gewoon geelblauw blijven coachen.

Een laatste funfact over ONDO: Daar doen ze ook aan pubquizen en in 2016 deden uw kwizzmasters mee aan ‘De slimste ONDO’er’. In het hol van de leeuw (genaamd: Het ONDOmein – waarvoor hulde!) bleek de slimste ONDO’er NIO’ers, die ook nog eens tot groot verdriet van menig ander deelnemer De Bitterballenronde wisten te winnen. De beloning: Een anderhalve kilo gefrituurde snacks op een zilveren schaal.

Dat was een topavond, maar nu even terug naar een topwedstrijd…

De beginfase was aftastend. Doelpunten bleken schaars en de spaarzaam toegestroomde supporters zagen 2 ploegen die hard werkte, maar weinig doelpunten zagen als beloning. Toen na een minuut of 13 eenmaal het scorebord gevonden was prijkte er een 2 – 3 stand op en zat NIO dus op het vinkentouw.

De Westlandse invallers bleken niet alleen fit, maar ook zuiver en daar had de ervaren maar jeugdig ogende thuisploeg een kwart wedstrijd voor nodig om zich daartegen te wapenen. Eenmaal gewend aan het spel van de tegenpartij kwam het Schiebroekse kwartet beter in de wedstrijd. Schoten vielen binnen, pasjes kwamen een en er ontspon een zonovergoten maar gelijk opgaande wedstrijd.

Naar mate de tijd wegtikte wist geen van beide ploegen los te komen van de opponent. Twee doelpunten verschil was het maximaal haalbare, veelal gevolgd door de aansluitingstreffer en de gelijkmaker. Met nog 5 minuten op de klok waren het de gasten die op voorsprong kwamen en dit leek minutenlang de beslissing te zijn. Doch vlak voor het ingaan van de slotminuut wist de thuisploeg uit de verwarring de stand te egaliseren.

Even leek de Schiebroekse formatie de volle buit te incasseren, maar de zwaartekracht begeleide de doorloper die hiervoor verantwoordelijk zou zijn jammer genoeg niet door de mand terug naar moeder aarde. Hierna bleek de speeltijd volledig verstreken en blies de arbiter een 14 – 14 stand de KNKV-app in.

Met het gelijkspel blijft NIO 3 koploper en ONDO 5 runner-up. Volgende week mag de ploeg afreizen naar Pijnakker alwaar Avanti 7 wacht. De avonturen inclusief randzaken die uw favoriete Derde gaat beleven tegen de ploeg met oud NIO lid Suzanne Jaspers in de gelederen kunt u volgende week weer terugvinden op de NIO-site. Tot dan, of wellicht eerder…

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.