G-Korfbal

N.I.O. G

De G-korfballers, korfballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, vormen een groeiende groep binnen N.I.O. Voor deze spelers staat sportief bezig zijn voorop en is winnen meestal niet belangrijk. Het G-korfbal is al een tijd een volwaardige korfbalvorm, met een eigen Nederlands kampioenschap. Sinds 2011 is N.I.O. actief met G-korfbal en sinds 2015 heeft N.I.O. de officiële ‘Sportplus’ status wat betekend dat N.I.O. meer biedt dan sport alleen, en sportieve en maatschappelijke ambities op een vernieuwende manier aan elkaar verbindt.

21536495172_918bfcc992_oWat is G-korfbal?

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In het G-team staat gezelligheid bovenaan. Daarnaast is het van belang dat ze ook een bal kunnen (leren) gooien en vangen.

Onze doelstelling is: ‘door middel van korfbalspel samen in beweging te zijn, het zelfvertrouwen te vergroten en plezier te beleven.’ Daarbij hopen dit jaar, voor die dat willen, een team te hebben om mee te kunnen doen aan een wedstrijdje of, af en toe mee te kunnen doen aan een toernooi.

Praktische informatie

Het G-team traint in het zaalseizoen (oktober t/m maart) op woensdag in een sporthal. De locatie voor het zaalseizoen is hier te vinden.
De trainingstijden voor het veldseizoen zijn hier te vinden.
Deze vinden plaats op onze eigen accommodatie aan de Abeelweg 233 in Rotterdam.

Wij bieden een vaste groep trainers. Allemaal hebben zij gemeen dat zij enthousiast zijn om met deze doelgroep bezig te zijn. Een aantal heeft ook een opleiding en/of werkervaring met de doelgroep.

Aanspreekpunt van het G-korfbal bij N.I.O. is Johan Baukema. 21359655400_8db5604844_o

Meer informatie?

Wie belangstelling heeft voor G-korfbal bij N.I.O. kan eerst een paar keer vrijblijvend meedoen. Heb je interesse om kennis te maken met korfbal, dan kun je je opgeven met een e-mail aan g-korfbal@ckvnio.nl. Wij zien jullie graag een kwartier voor aanvang van de training. Je hoeft bij ons niet meteen lid te worden. Je mag eerst vier keer gratis mee komen trainen. Wordt je daarna lid dan zijn de lidmaatschap kosten €8,50 per maand.

Vrijwilligers

Mocht je geïnteresseerd zijn in het geven van trainingen aan deze doelgroep of de organisatie van G-korfbal, dan horen we dat graag. Alle hulp is welkom. Voor meer informatie kun je eveneens contact opnemen via g-korfbal@ckvnio.nl.

20926648033_59b776f5ae_o

 

Reacties zijn gesloten.