Wedstrijdverslagen

 • Zonnig Kinderdijk


  We schrijven Zaterdag 14 april 2018

  Om 12:oo uur moest onze A aantreden tegen Kinderdijk A4, na een ritje met de nodige oponthoud, kwamen we allemaal toch nog op tijd aan. nou ja bijna allemaal Amber ging rechtstreeks.
  Bij Kinderdijk hebben ze twee mooie kunstgrasvelden en zelfs een “eigen” Sporthal in aanbouw.
  Toch mochten wij ouderwets op het gras gaan spelen.
  Gelukkig was het veld niet al te drassig en was het heerlijk weer om te ballen.

  De eerste wedstrijd van Kinderdijk ging verloren tegen Oranje Zwart/De Hoekse A1 (onze eerstvolgende tegenstander), met maar liefst 12 – 2.
  Dus de conclusie was dat we deze tegenstander wel konden hebben.

  Maar Kinderdijk was niet meteen onder de indruk, en namen brutaal de leiding.
  Langzaam maar zeker kregen we toch de overhand, wat resulteerde in legio kansen, maar waar het scoren in de eerste wedstrijd gemakkelijk ging was het mandje hier toch wat moeilijker te vinden.
  Verdedigend echter was vooral het vak van Sjors/Jonna/Laetitia en Marjolein ijzersterk.

  Lees verder →

 • Nieuw Seizoen, nieuwe kansen!

  Het is zaterdag 31 maart 2018,

  Een nieuw veldseizoen, gaat ook voor onze A beginnen.

  Na een toch ietwat teleurstellend zaalseizoen, nu de focus op het veld.

  De eerste wedstrijd, tegen PKC / SWK Groep, misschien waren de PKC spelers al bezig met het eventueel behalen van de Korfballeague finale van hun eerste team.
  Het eerste kwartiertje hadden ze namelijk weinig in te brengen tegen het thuisteam.
  Binnen mum van tijd was er een voorsprong bewerkstelligd, waar het scoren in de zaal te wensen overliet (wel veel kansen, maar dan net niet in de korf), gingen de ballen er nu wel vaker in.
  De aanvallen, mogen nog wel een stukkie sneller uitgevoerd worden, zo vond blijkbaar ook de Scheidsrechter van dienst.

  Lees verder →

 • Uitzwaaiwedstrijd

  Uitzwaaiwedstrijd mondt uit in zege

  Het weekend van Pasen is traditiegetrouw het weekend dat alle Sperwers uitvliegen. Ze trekken dan naar een jaarlijks te bepalen locatie binnen ‘s lands grenzen om daar voor een weekend op stok te gaan. Echter had het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond het weekend van de Sperwertrek uitgeroepen tot eerste competitieronde van het tweede gedeelte van het buitenseizoen.

  Zo kwam het dat de eerste Noord-Zuid derby, 21 april staat de tweede gepland, ging tussen vleugellamme Sperwers en uitgeslapen Schiebroekse gladiatoren. Uw verslaggever ter plaatse gebruikt bewust de term ‘uitgeslapen’ want de selectie gehuld in geelblauw kende in de aanloop van het hervatten van de veldcompetitie een hoop pijntjes, griepjes en wat langdurigere afwezigheden te verwerken. Toch wist het dynamische coach duo Le Pair / Hof twee volwaardige teams te formeren waarmee de dubbele confrontatie met de selectie van Sperwers kon aanvangen.

  Op het nieuwe buitenverblijf van de Zuidelijke vogels mochten eerst de tweede selectieteams het tegen elkaar opnemen. De bewegingsvrijheid op een kleiner veld buiten blijft wennen, zeker als de oefenwedstrijden op een ‘ouderwets’ kunstgrasveld zijn afgewerkt. Dit verklaarde wellicht de wat stroeve start van de overgestoken Noorderlingen…

  Lees verder →

 • Spierpijn van het bankzitten…

  Voor coach Le Pair was het zaterdag enorm billenknijpen. Waarom? Dat gaat in de navolgende alinea’s voor u uiteengezet worden. Maar eerst gaan we het even hebben over de stand van zaken in de landelijke korfbalcompetitie.

  In de korfballeague doen de ploegen uit de regio het wisselend. KCC doet leuk mee in de Korfbal League, maar zijn nog niet helemaal zeker van een handhaving. Avanti uit Pijnacker debuteerde ook in de League dit seizoen, maar net als Sparta Rotterdam in de Eredivisie scoort de ploeg veel te weinig waardoor volgend zaalseizoen er weer in de hoofdklasse gekorfbald moet gaan worden.

  Hoofdklasser Nieuwerkerk, met N.I.O.’s Niels Stuurstraat in de basis, weet volgende week of ze volgend seizoen weer op hetzelfde niveau uit mogen komen na de ontmoeting met directe concurrent Die Haghe. In de 2e klasse H staat WION 4e en vinden we Nexus uit Schiedam terug op een gedeeld zevende plaats.

  De overige Rotterdamse ploegen spelen in de 3e klasse. Julia vd Hoek’s Overkanters Zuiden Combinatie strijdt met de Delfse studenten van Paal Centraal om een promotiewedstrijd in 3E, daar waar THOR ® zich volgende week veilig moet spelen. Over THOR gesproken, dat was de tegenstander van het Schiebroekse N.I.O. in hun strijd om in de derde klasse te blijven.

  Lees verder →

 • Laat u niet overwinnen…

  Zaterdag 10 februari werd er door de Schiebroekse korfbal trots een thuisprogramma afgewerkt. Echt thuis dit maal, gewoon in de Wilgenring, op de vieze maar niet gladde vloer, in de eigen kleedkamers en gewoon onder de eigen koude douche… Voelt toch als thuiskomen.

  Tegenstander van deze competitieronde kwam aanrijden vanuit Linschoten. Linschoten is een dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Montfoort in de centraal gelegen provincie Utrecht. Daar waar Rotterdam is gelegen aan de A4, A13, A15, A16, A20, A38, N209, N210, N219, N471, is Linschoten gelegen aan de N204 tussen Woerden en Montfoort.

  In het dorp gaat het riviertje de Lange Linschoten over in de Korte Linschoten, vandaar werd zeer waarschijnlijk ook de naam Linschoten gekozen toen in 1812 de gemeente werd gevormd.

  Meest tot de verbeelding sprekende inwoner van de gemeente is Mat Herben (politicus), op de voet gevolgd door Jaco de Groot (Nederlands recordhouder Fierljeppen bij de junioren met een afstand van 20,41 meter). Er wonen zo’n 5000 mensen met het netnummer 0348 in de postcode 3460 / 3461 en hiervan korfballen er een kleine 110.

  De Linschotenaren, ook wel ‘ballensnoepers’ genoemd, kwamen naar de Maasstad om aan te treden tegen uw plaatselijke favorieten. De Linschootse korfballers hebben zich verenigd onder de toepasselijke naam ‘Laat U Niet Overwinnen’ en zonden hun beste 18 korfballers uit om de krachten te meten met de 18 beste korfballers van ‘Na Inspanning Ontspanning’.

  Lees verder →

 • Thuis of toch uit

  —prelude—

                    Mid–den  in  de  win–ter–nacht  ging  ‘De Zij–de’  op–en.  Ge–mi–ni  werd  

               daar  ver – wacht,   dus  moest – en  we  voor  de  punt – en  lo – pen…

  In het eerste competitieweekend van februari 2018 was er een onwennig gevoel voor de Schiebroekse GeelBlauwe gladiatoren. Er stond namelijk een thuiswedstrijd op het programma die voelde als een ontmoeting buiten de deur. De verklaring was te vinden in het gehuurde onderkomen. De ‘eigen’ Wilgenring was de oorspronkelijke bakermat geweest van de elfde indoorcompetitieronde, maar deze bleek dubbel geboekt…

  Indien het treffen was doorgegaan aan de Melanchtonweg nummer 70, dan was het speelveld gedeeld met ‘een evenement’. Geen verdere uitleg van de verhuurder, alleen dat de ingeplande competitiewedstrijden geen doorgang konden vinden i.v.m. een evenement. En toen werd het voor het wedstrijdsecretariaat even puzzelen… Vooral omdat de ontmoetingen in het wedstrijdkorfbal doorgang moeten vinden en helaas hadden de vier N.I.O. ploegen die actief zijn het wedstrijdkorfbal een thuiswedstrijd voorgeschreven gekregen.

  Rondbellen door Rotterdam gaf weinig soelaas: Vol, verhuurd, dicht of in volle verbouwing. Dan maar de randgemeenten afbellen. En toen kwam Sporthal ‘De Zijde’ in Bergschenhoek als alternatief op de radar. Deze hal kent de N.I.O. selectie maar al te goed en draagt als bijnaam ‘Het THIALF van Zuid-Holland’. Gerenommeerde schaatsmeesters komen van over de hele wereld de zaal bezoeken om een kijkje te nemen naar deze perfecte spekgladde ondergrond. Het schijnt dat het Olympisch short-track ijs is samengesteld geïnspireerd op de vloer van ‘De Zijde’, om exacte te zijn: Het gebied voor de korfzone.

  Lees verder →

 • Wedstrijdverslag selectie NIO 20 januari 2018

  Hoe ik KIOS uit heb beleefd…

  Er zijn wedstrijden die je liever niet spelen wil. Gewoon overslaan, maar als je dan toch moet korfballen, dan het maar snel achter de rug hebben. Gewoon in sneltreinvaart spelen: 30 minuten spelen, svp zonder blessures of ander oponthoud, korte rust en dan halverwege tweede helft gewisseld worden en dan wegduiken op de bank, vooruitkijkend naar volgende week, naar een leukere match met een aangenamere tegenstander.

  Dat gevoel had ik afgelopen zaterdag dus niet. Sterker nog, ik had wel zin in KIOS uit! Als nummer drie in het hol van de hol aantreden tegen de lijstaanvoerder. De thuiswedstrijd was geëindigd in een 14-16 nederlaag, dus op voorhand leek een stunt niet geheel onmogelijk…

  Enige minpuntje was de aanvangstijd van het treffen. Deze was namelijk vastgesteld op een tijdstip waarop de zaterdag reeds bijna op was. In samenspraak met de KNKV en de zaalverhuurder was KIOS uitgekomen op 19:55 uur als de aangewezen tijd om de ontmoeting leven in te blazen, maar niet nadat we als NIO 2 ons vlaggenschip in het voorprogramma hadden staan.

  Lees verder →

 • Goede voornemens…

  Een nieuw jaar start over het algemeen voor een ieder met goede voornemens. Soms onbewust, soms heel bewust, maar een nieuw jaartal betekend een fris nieuw begin, een psychologisch verantwoord startschot om te beginnen met “iets”: Gewicht onderhanden nemen, andere levenstijl aanmeten, sigaretten afzweren, wekelijks een wedstrijdverslag optekenen of er gewoon voor zorgen dat je gelukkig bent.

  Voor de NIO selectie zijn de voornemens voor 2018 unaniem gelijk gebleven aan die van 2017: Wedstrijden winnend afsluiten ! En dit voornemen kon zaterdag 6 januari kracht bij gezet worden tijdens de eerste competitie confrontatie in 2018 tegen de selectie van Ventura Sport uit Strijen.

  In het Woudenstein van de korfbal derde klasse, het publiek zit nagenoeg in het veld en de uitloop aan de overige zijden van het veld zijn optimistisch als minimaal te bestempelen, troffen beide selecties elkaar voor de tweedemaal dit seizoen. Op het veld trok NIO 2 in een spannende wedstrijd aan het langste eind, daar waar NIO 1 vergat te korfballen en door Ventura flink op de broek kreeg.

  Als vanouds beten beide tweede octetten het spits af. Met een ferme ademteug blies de arbiter van dienst – overigens gehuld in retro zwart-wit gestreept scheidsrechterstenue (hulde voor deze look!!) – de wedstrijd leven in en kon hij na amper 3 seconden spelen het eerste streepje zetten bij de scores. Welgeteld drie tellen had de thuisploeg nodig voor het eerste doelpunt en dwongen NIO’s tweede keus direct de achtervolging in te zeten.

  Lees verder →

 • De route naar (wéér) een kampioenswedstrijd

  Misschien vroeg je je wel af (of misschien wel niet en vond je het lekker rustig zo op de site), waar toch die stukje van mij bleven. Dat deed ik toch al jaren, waar zijn ze dit seizoen? Aan het begin van dit seizoen hebben we gezinsuitbreiding gekregen en, mede doordat Mourien en ik hierdoor genoodzaakt zijn halve wedstrijden te spelen (en omdat het gewoon veel drukker werd), zag ik niet echt de mogelijkheid om goede samenvattingen te maken. Toch begon het afgelopen weekend wel weer te kriebelen, omdat we aanstaande zaterdag een belangrijk potje gaan spelen. Hierbij dus toch maar weer een stukje van mij met de route naar zaterdag 14 oktober:

  NIO 4. Alweer het ik weet niet hoeveelste jaar onder leiding van kampioenenmaakster Ingrid. Dit seizoen is de basis redelijk gelijk gebleven in vergelijking met het afgelopen seizoen, (stom om dit over jezelf te zeggen als je dit schrijft, ik weet het, maar toch:) alleen zijn er twee versterkingen opgehaald in de personen van Kimberley en Michiel.

  Het seizoen begon een beetje apart. Tot en met de dinsdag vóórdat het seizoen op zaterdag 2 september zou beginnen, zaten we in een poule van zeven teams in recreantenpoule s016. Op woensdag bedacht de KNKV in al haar wijsheid dat er toch nog wat omgegooid moest worden en werden wij in poule s012 geplaatst, met 3 tegenstanders. Toch een dubbele competitie dus.
  Niet alleen wij, maar ook onze tegenstanders werden hierdoor verrast. Eureka kon direct de eerste confrontatie met ons afzeggen, ze hadden al iets anders gepland. 2 september werd dus een (relatieve) vrije zaterdag voor ons. Achteraf gezien wel leuk, maar om nog niet direct alles te verklappen, hoor je later pas het waarom hiervan.

  Lees verder →

 • N.I.O. A1 Verschil van dag en nacht

  Verhaaltje van de A gemist afgelopen week, nou dat klopt.

  Geen tijd en eerlijk gezegd niet heel veel trek om eraan te beginnen na de wedstrijd.

  Zaterdag 23 september de wedstrijd tegen ONDO.

  Eigenlijk begon deze wedstrijd al op de training op donderdag, er heerste bij allemaal een gevoel die ik kan omschrijven als: wij zijn moe en willen dat weten.
  (goed dit kan natuurlijk een keertje gebeuren)

  Vooraf wisten we dat het geen gemakkelijke tegenstander zou zijn, maar ook weer niet onmogelijk om ervan te winnen.

  In het begin ging het nog gelijk op.

  0-1 achter door een afstand schot.

  de 1-1 door Florance met een korte kans onder de paal.

  Lees verder →

Reacties zijn gesloten.