Wedstrijdverslagen

 • Rode draden tijdens de seizoensouverture…

  Afgelopen zaterdag was het ein-de-lijk zover: De competitiejaargang 2018 / 2019 ging officieel aan!

  Zo maar even willekeurig was hashtags die de NIO twitter had kunnen twitteren: #YOLO #Joepie #GAAN! #Winnen #zin’annn – is niet gebeurd, maar dat nam niet weg dat menig NIO ploegje aan de bak mocht en daar blij mee was. En dat aan de bak gaan gebeurde hoofdzakelijk op de eigen kunstmatige bakermat aan de Abeelweg te Rotterdam Schiebroek!

  Uw webreporter was er niet de hele dag vandaar even de disclaimer dat de nu volgende zinnen pure scorebord journalistiek zijn – aangevuld met een hier en daar opgevangen kreet en/of zin. Want ik tracht mijn epistels wel te onderbouwen, want voor u als lezer is slechts de aangedikte waarheid goed genoeg…

  Maar terug naar de seizoensouverture aan de Abeelweg.

  In de tamelijke vroege uurtjes speelde NIO E1 en D2 tegen respectievelijk Maassluis E3 en Olympia D2. De E1 won met 6 – 2, daar waar de D2 de punten moest laten aan hun leeftijdsgenoten van Olympia. Deze vereniging uit Spijkenisse – Spikecity of Spaaikehnissuh in de volksmond – is stiekem de rode draad door de NIO thuisspeeldag. Maar daarover later meer…

  Een andere rode draad dor de eerste NIO thuisspeeldag was arbiter Louwer. Onder zijn scheidsrechterlijke leiding werkte NIO B1 hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen af tegen de B2 van korfbalvereniging Maassluis. Na het eerste fluitsignaal stroomde de aanwijzingen van de coachingstaff Montagne/vd Lee van de bank en binnen de lijnen werden deze woorden vertaald naar daden. En dat deed men zodanig dat de eerste punten bijgeschreven konden worden! Met 8 – 2 stapte de ploegen van het veld en kon arbiter de scheidsrechter van dienst even aan de AA en met de beentjes omhoog.

  …dit was ook zo’n beetje het moment dat de scorebord journalistiek eindigt en de ‘aan den lijve ondervonden’ tekst begint… 

  Terwijl al dit sportieve geweld zich afspeelde op het NIO veld was ik nog rustig in de opstart modus thuis. Het inwonende minderjarige grut gunde hun meerderjarige huisgenoten wat extra slaap, waardoor er uitgeslapen kon worden tot maar liefst 08:24 uur! Daarna lekker ontbijten aan de campingtafel – we zitten in de rommel want er wordt uitgeverbouwd – en met het aansnijden van het eerste broodje zie ik buurcoach Rixt vertrekken voor de “uitwedstrijd” van NIO F1 bij WION (helaas 15 – 5 verlies).

  Enige huishoudelijke verplichtingen later, begon er toch een gezond gevoel van spanning op te borrelen. Zo’n eerste wedstrijd heeft altijd wel wat… Kan de goede lijn van de voorbereiding worden doorgetrokken, is de kracht van de tegenstanders juist ingeschat, heb ik mijn voetbalkousen nou wel in mijn tas gedaan, gewoon van dat soort gedachtes en de daarbij horende spanningen.

  En al in gedachte en gedurende de dagelijkse beslommeringen werd het ineens 11:58 uur… Kak! Zo laat al … ik moet om 12:15 uur influiten!

  In alle haast op de fiets gesprongen, richting NIO getrapt en met nog ruim 6 minuten speling nog snel even op zoek gegaan naar een te lenen tijdsaanduiding (de mijne had ik namelijk in alle haast, doch niet voor het eerst in de oplader laten zitten). Mijn primaire slachtoffer in dit soort gevallen is over het algemeen arbiter Louwer, maar die had zijn klokkie zelf nodig voor zijn tweede fluitsessie van de dag: NIO A1 – OZC A1. Maar er was een alternatief voorradig: Een oud Hollandsche stopwatch werd uit de tas getoverd en met deze om de nek ging ik NIO A2 – Korbis A3 in goede banen lijden.

  Lees verder →
 • Korfballend de Leidsche nacht in…

  Belofte maakt schuld en ik weet niet of de trouwe lezer van mijn selectie-avonturen-epistels mij er ook daadwerkelijk aan hadden gehouden, maar om teleurstelling te voorkomen besteed ik nu een half uurtje van mijn leven om u als lezer te informeren over de laatste oefenminuten die de NIO selectie heeft ondergaan in voorbereiding op het nieuwe korfbal buiten seizoen.

  Maar dames en heren, de concurrentie leest mee, dus ik zal de woorden en de volgordelijkheid van deze aaneengesloten samenvoegingen van letters op een zilveren schaaltje wegen, om de concurrentie niet te veel nuttige informatie te verschaffen…

  We gaan terug naar dinsdagavond 4 september…

  September alweer, de tijd vliegt. De competitie is aanstaande. Nog 1 weekje wachten en dan BARST het nieuwe seizoen weer in volle hevigheid los! Ploegjes trainen in nieuwe samenstellingen, met andere trainers en nieuwe oefenstof. Zo ook de NIO selectie en om de start van het seizoen goed voor te bereiden was er in gegaan op een invitatie van Velocitas voor een last minute oefenduel.

  Het zonnetje scheen er nog lustig op los toen de auto’s omstreeks 18:45 uur wegreden uit Schiebroek. Via de A20, A13 en A4 werd Leiden bereikt, waarna binnendoor de gemeente Leiderdorp werd bereikt. Via wat slingerweggetjes met fikse verkeersheuvels werd sportpark ‘De Bloemerd’ bereikt.

  Het park huisvest meerdere sport aanbieders: Volleybalvereniging Leython DC, voetbalvereniging RCL, sportschool EasyActive, ruitervereniging Liethorp, hockeyvereniging Alecto, postduivenvereniging De Bloemerd en last-but-not-least: Korfbalvereniging Velocitas.

  Uw geelblauwen favorieten speelde op het Leiderdorpse kunstgras veld tegen de tweede selectie – of 3e en 4e team zo u wil – om zo de laatste puntjes op de i te zetten in de voorbereiding op de aanstaande competitie. Deze kunstmatig aangelegde arena aan de rand van het sportpark was al eens eerder betreden… In het succes seizoen 2015/2016 pakte NIO de cup tijdens het Velocitas toernooi en gedreven door dat succes werd ook dit seizoen ‘De Bloemerd’ aangedaan.

  Lees verder →
 • De Steller Origine

  Ik wil u graag mee nemen naar zaterdag 1 september en om precies te zijn: Zaterdag 1 september 2018, 10:30uur op de Abeelweg te Rotterdam, deelgemeente Hillegersberg – Schiebroek. In de categorie ‘je kan ‘m maar beter gelijk gehad hebben’, maakte de Geel-Blauwe gladiatoren zich op voor hun een-na-verste uitwedstrijd van het seizoen…

  Op de diverse Tom-Toms stond het adres ‘Vondelstraat 35’ ingevoerd en hoewel deze ‘straatnaam – huisnummer – combinatie’ ook voorkomt in de buurtgemeentes: Bergschenhoek (5 km), Vlaardingen (15km), Zoetermeer (16km), Delft (16km) en Den Haag (28km), stond er bij de NIO taxi’s ALKMAAR (99km) als stedelijke eindbestemming ingevoerd.

  Stiekem was ik heel blij dat er geen Roermond (165km), Maas Mechelen (198km) of Leeuwarden (205km) ingevoerd behoefte te worden – want al deze plaatsen beschikken ook over een “Vondelstraat 35”. Maar de roadtrip van de Schiebroekse korfballers leidde dus naar Noord Holland het Kennemerland in. Uit pure interesse had ik mij voor het bezoek even ingelezen in deze plaats, waar ik overigens over het algemeen zo hard mogelijk voorbij rijdt op weg naar de pont richting Texel, dat laatste geheel terzijde.

  Wat ben ik te weten gekomen:

  Lees verder →
 • Afterweekenddip…

  Kent u de weekenden waarin u maandag pas voelt hoe leuk de twee dagen ervoor waren? Dat je maandag de wekker hoort gaan, geautomatiseerd of zelf gefabriceerd, en je dan bedenkt: Oja… Ik had dat maandag 27 augustus.

  De zelf gefabriceerde wekker stampte een verdieping hoger zijn bed uit en maakte zijn roedel duidelijk dat hij klaar was om de dag, neen: week, te beginnen. Initieel dacht ik: Mwah, lekker geslapen, helemaal niet erg om nu wakker te worden, maar toen mijn hersenen het signaal gaven aan mijn rechter arm om mijn telefoon te pakken dacht ik terug aan zondagochtend…

  Zondagochtend ben ik gestart met het graven van een geul over de breedte van het huis. Lengte vijf en een halve meter, metertje breed en zo’n 60 cm diep. Scheppen, hakken (wortels), tillen (er lagen 2 terrassen verscholen onder het al eerder verwijderde eigen terras) en sjouwen (de loodzware tegels naar voor en achter). Gelukkig was mijn broertje er om me te helpen, echter is hij ambtenaar van beroep – voor de situatieschets zegt dit voldoende…

  Maar inmiddels was mijn arm in beweging richting nachtkastje en moest mijn lijf naar links draaien. Bij het aanspreken van mijn buikspieren schoot er een pijnscheut terug richting hoofd. Oja, dat was zaterdagmorgen…

  Zaterdagmorgen hadden we na een slaapfeestje in de kantine de wekker staan om 08:00uur. Voor mij uitslapen, maar voor menig selectielotgenoot best vroeg en derhalve een opgave. 08:30 uur stond het ontbijt gepland en 09:30 uur de eerste training zonder korven, maar met de martelwerktuigen “loopladder”, “hekjes”, “pionnen” en de door mijn intens verafschuwde ‘blauwe matjes’… Heerlijk een uur bikkelen, gevolgd door het terroriseren van de buikspieren. Bij sommige zijn deze aanwezig (en zichtbaar, waarvoor chappeau!), bij mij zijn ze vooral lui en warm toegestopt met een laagje ruim vel…

  Okay, lijf was gedraaid, arm in beweging en die rekte zich uit richting nachtkastje… Aai… ook rekken was verrekte lastig en dat bracht mij terug naar zaterdagmiddag…

  Toen werd de NIO selectie getrakteerd op een middagje survivallen bij OutDoorValley in Bergschenhoek. De opgave was vrij simpel: Bouw een vlot met een stel tonnen, wat balken en touw en vaar naar de overkant. Dikke prima!

  Padvinders zijn de Schiebroekse selectie niet heel rijk, maar Asjer kwam er het dichtstbij. Vrouwen daarentegen zijn de NIO selectie wel rijk en die wonden de survival Rambo instructeur om hun vinger zodat de kruisknoop, paalsteek en verwurging door hem werden uitgevoerd.

  Lees verder →
 • We zijn weer AAN !

  Dit jaar is de NIO selectie er vroeg bij. Onder leiding van hoofdtrainer René Meulmeester zijn er reeds 3 trainingen afgewerkt en afgelopen zaterdag stonden de eerste oefenwedstrijden gepland. Maar we beginnen bij het begin: De trainingen.

  Het seizoen werd afgetrapt met een gezamenlijke maaltijd waarbij iedereen de kans had elkaars vakantieperikelen en avonturen aan te horen. De verhalen waren zeer divers: Van traditionele Texelse Landal vakanties tot rondzwerven over de steppes van Tanzania. Van feesten op een Grieks eiland tot wegknetteren in de Spaanse zon of relaxen op een Frans strand. Alles kwam aan bod en toen de verhalen op waren en de honger gestild kon het korfbal beginnen. Rustige training, beetje wennen weer aan het kunstgras, de 3meter50 hoge paal en een nieuwe trainer. Om het feest compleet te maken waren er nieuwe ballen om het nieuwe seizoen af te trappen … naja, gooien! Het werd een feest der herkenning, maar het bleef bij lichte inspanning opgeleukt met ietswat loopwerk.

  De tweede training begon met een keuze: ‘Oud Hollandsch kegelroven’ of ‘Nederland in Beweging’. Met een overweldigende meerderheid van stemmen werd gekozen voor het nummer 1 programma van NPO 1. René transformeerde zich als Olga Commandeur en de klanken van Martin Garrix en LMFAO huppelde en shuffelde de NIO selectie blij in de kunstmatige wei tot alle (kuit)spiertjes volledig opgewarmd waren. Hierna begon het echte werk…

   

  Lees verder →
 • De Korfbalhoofdstad van Europa

  Afgelopen zaterdag, mocht onze A aantreden tegen PKC.

  Die spelen in de Korfbalhoofdstad van Europa (Papendrecht).

  Na voor twee van de drie auto`s een kleine omweg te hebben begaan, waren we uiteindelijk gelukkig nog net op tijd voor de wedstrijd.

  De dienstdoende scheidsrechter Jordy Coenraads, Begon heel voortvarend om vanwege de hitte de wedstrijd in te korten door 2 * 30 minuten te laten spelen en twee korte drinkpauzes in te lassen.

  De thuiswedstrijd met 13 – 7 gewonnen, dus we wisten dat we deze tegenstander konden hebben.

  In het begin ging de strijd behoorlijk gelijk op.

  De scheidsrechter was in uitstekende vorm, hij dacht waarschijnlijk dat hij PKC A1 moest fluiten. (want hij zag alles en floot daar dan ook voor.)

  Er werd ondanks het broeierige weer, uitstekend gespeeld.

  Lees verder →
 • Zinderende zaterdag…

  Normaliter streef ik ernaar om zondag, uiterlijk maandag, een digitale beschrijving van de korfbalavonturen van de N.I.O. selectie gereed te hebben, maar deze week liep het wat anders… Zondag was het natuurlijk Moederdag, maar belangrijker nog (sorry mam & schoonmamma) het was Do-or-Die (lees: doe-oor-dijj) day voor mijn voetballende favorieten: Sparta.

  Daar waar 90% van de N.I.O. selectie voor Zuid 1 is, 4% voor PSV (…onbegrijpelijk!) en nog eens 4% voor 020 (…ongelofelijk!!), behoor ik tot het overige deel welk Rotterdam West een warm hart toe draagt. Ook zoiets, een deel van de N.I.O. selectie is woonachtig in West en dan nog voor Zuid zijn… Das bijna hetzelfde als woonachtig zijn in Bergpolder en dan juichen voor Luuk de Jong en Steven Bergwijn, maar dat terzijde…

  Even terug naar zondag: Lekker weertje, ’s morgens toch nog even naar de schoon oma geweest en daar ook de schoonmamma getroffen (aanrader: 2 vliegen in 1 klap!). Mijn bloedeigen moedertje moest het doen met een bezoek van de vrouw en (klein)kinderen en een schamel telefoontje van haar eigen zoon (na Sparta, hartstikke schor – dus onverstaanbaar – en nog vol met adrenaline), omdat ik zowaar weer eens de tijden door elkaar had gehaald en Moederdag en Sparta elkaar overlapte op de klok.

  Op de fiets naar het Kasteel, natuurlijk tegenwind, maar das een Spartaan niet vreemd. Fiets aan 3 sloten vastgezet (blijft toch Spangen), poortje door en uiteraard er uit gepikt worden om gefouilleerd worden. Heb inmiddels 20 jaar een seizoenkaart, ben 40 jaar oud, wordt snoeihard grijs, maar nog ieder bezoek pikken ze me eruit… En ieder bezoek onderga ik de controle gelaten, al ben ik wel blij dat die gozer er niet meer is die het heel grondig deed (wellicht ook de reden dát hij er niet meer is). Daarna een bakkie koffie scoren, programmaboekje pakken en naar de eigen plek lopen: Vak 11b, rij 3, stoel 13.

  Lees verder →
 • Houston, We have a problem !!

  Onze Missie Deel 3 & 4

  Het Tweeluik met onze directe opponent voor het Kampioenschap.

  Zaterdag 21 april, De uitwedstrijd tegen Oranje Zwart / De Hoekse A1.

  Ook in Westmaas, moesten we op het aloude gras spelen, het was wederom ook een zonovergoten middag.
  De voorbereiding was dan ook liggen in het gras en genieten van het zonnetje.
  Of dit de beste voorbereiding was, valt te bezien.

  De wedstrijd ging vooral in de eerste helft gelijk op, niet al teveel aan de hand, met de wetenschap dat er een legertje invallers uit de B1 zouden komen, die toch al met het 5de mee zouden doen.
  Juul was lekker op schot en scoorde in de 1ste helft al 2 keer.

  De aanvallen waren er zeker wel, alleen vielen de ballen niet altijd even gemakkelijk in het mandje.
  In de tweede helft kwam de thuisploeg aardig op schot en kreeg zodoende toch een aardig gaatje.
  Helaas voor ons kwamen de hulptroepen erg laat, nog wel wissels toegepast, maar voor de laatste 5 of 6 minuutjes.

  Bonne en Youri, werden bedankt voor hun inzet, maar het mocht niet meer baten.
  De einduitslag was 12 – 8.

  Dit betekende uiteraard een tegenslag, maar we wisten dat deze ploeg ook onze volgende tegenstander was, maar dan thuis.
  Dus de opdracht is dan simpel, Oranje Zwart / De Hoekse A1, moet worden verslagen.
  Het werd een spannende wedstrijd met ups en Downs, ook Youri en later ook Bonne waren weer als reserves van de partij.
  De wedstrijd verliep voor ons in het begin prima, we kwamen op voorsprong en wisten dit vast te houden, ondanks dat ook nu niet alle ballen erin gingen, maar daar had de tegenstander ook erg veel last van.

  Na een 10 minuten in de tweede helft, zaten we er even doorheen en stonden we plots met 2 punten achter.
  Toen maar snel gewisseld en onze B ingezet, nadat youri al even in de 1ste helft had gespeeld.
  We kwamen gelukkig, zoals verwacht sterk terug.
  vlak voor tijd stonden we dan ook met 9 – 8 voor.

  De laatste aanval voor Oranje Zwart, ging helaas voor ons goed, de dame die de 9 – 9 scoorde had de hele wedstrijd nog geen deuk in een pakje boter gegooid.
  Maar op het moment suprême, knalde zij de bal keurig in het mandje.
  Helaas was de tijd te kort om in onze allerlaatste aanval er nog een doelpuntje uit te slepen.

  Al met al was de wedstrijd van vandaag prima, dan wel niet gewonnen, maar ook onze tegenstander kon gelukkig het kampioenschap (nog) niet gaan vieren.
  Er is dus nog steeds (een kleine) kans op het kampioenschap, maar dan moeten wij alles winnen en dan moet Oranje zwart 1 x verliezen.

  Maar wat er ook verder gebeurt in deze competitie, wij Anne en ik zijn trots op jullie prestaties in dit veldseizoen.

  Onderstaand de stand op dit moment in onze poule:

   

  1 Oranje Zwart / De Hoekse A1 4 3 1 0 7 52 23 (29)
  2 NIO A1 4 2 1 1 5 39 35 (4)
  3 PKC / SWKGroep A8 4 1 1 2 3 30 49 (-19)
  4 Kinderdijk A4 4 0 1 3 1 26 40 (-14)
  Lees verder →
 • Zonnig Kinderdijk


  We schrijven Zaterdag 14 april 2018

  Om 12:oo uur moest onze A aantreden tegen Kinderdijk A4, na een ritje met de nodige oponthoud, kwamen we allemaal toch nog op tijd aan. nou ja bijna allemaal Amber ging rechtstreeks.
  Bij Kinderdijk hebben ze twee mooie kunstgrasvelden en zelfs een “eigen” Sporthal in aanbouw.
  Toch mochten wij ouderwets op het gras gaan spelen.
  Gelukkig was het veld niet al te drassig en was het heerlijk weer om te ballen.

  De eerste wedstrijd van Kinderdijk ging verloren tegen Oranje Zwart/De Hoekse A1 (onze eerstvolgende tegenstander), met maar liefst 12 – 2.
  Dus de conclusie was dat we deze tegenstander wel konden hebben.

  Maar Kinderdijk was niet meteen onder de indruk, en namen brutaal de leiding.
  Langzaam maar zeker kregen we toch de overhand, wat resulteerde in legio kansen, maar waar het scoren in de eerste wedstrijd gemakkelijk ging was het mandje hier toch wat moeilijker te vinden.
  Verdedigend echter was vooral het vak van Sjors/Jonna/Laetitia en Marjolein ijzersterk.

  Lees verder →
 • Nieuw Seizoen, nieuwe kansen!

  Het is zaterdag 31 maart 2018,

  Een nieuw veldseizoen, gaat ook voor onze A beginnen.

  Na een toch ietwat teleurstellend zaalseizoen, nu de focus op het veld.

  De eerste wedstrijd, tegen PKC / SWK Groep, misschien waren de PKC spelers al bezig met het eventueel behalen van de Korfballeague finale van hun eerste team.
  Het eerste kwartiertje hadden ze namelijk weinig in te brengen tegen het thuisteam.
  Binnen mum van tijd was er een voorsprong bewerkstelligd, waar het scoren in de zaal te wensen overliet (wel veel kansen, maar dan net niet in de korf), gingen de ballen er nu wel vaker in.
  De aanvallen, mogen nog wel een stukkie sneller uitgevoerd worden, zo vond blijkbaar ook de Scheidsrechter van dienst.

  Lees verder →

Reacties zijn gesloten.