Een terugblik…

Beste bezoekers van de NIO site – en het bijzonder lezers van de wedstrijdverslagen van de NIO selectie. Ik ben u als auteur een excuus verschuldigd. Reeds weken bent u niet voorzien van updates over de belevenissen van de korfballende Schiebroekse trots, maar ik ga mijn uiterste best doen – met nog 2 speelrondes te gaan – het seizoen poëtisch af te sluiten.

De afgelopen periode kenmerkte zich door allerhande andere bezigheden en bedrijvigheid, waardoor het vertalen van de geelblauwe avonturen naar letters er telkenmale bij inschoot. Terwijl dat ‘inschieten’ in de weekeinden best behoorlijk goed lukte! Even terugkijken op de onbeschreven periode:

In de afrondende periode van de indoorcompetitie nam de NIO selectie het nog op tegen DSO en ADO. In de ‘Wilgenring uitzwaaiwedstrijd’ van deze zaalcompetitie werd voor NIO 2 een verlieswedstrijd aangetekend tegen kampioen DSO 2. NIO 1 won daarentegen glansrijk en stelde hiermee acteren in de 3e klasse ook voor volgend seizoen definitief veilig.

De wedstrijden tegen ADO de week erop besloot de zaalcompetitie. Hierin verspeelde NIO 2 de vierde positie op de ranglijst en nam NIO 1 wel de punten mee naar Rotterdam Schiebroek. Echter wel ten koste van een hoge prijs, want van het startende dames kwartet wist slecht 1 dame heelhuids het eindsignaal te halen. De overige 75% viel uit met een enkel kwetsuur.

Eindstand in de rangschikking was voor het Schiebroekse vlaggenschip – dankzij een magistrale eindsprint – gedeeld derde. Voor NIO 2 was de vijfde plek gereserveerd, met name veroorzaakt door een negatieve reeks in de tweede helft van de zaalwedstrijden..

Het veld werd dus vol goede moed en een volle ziekenboeg hervat. Eerst kwam ACKC op visite. NIO 2 vond te weinig de korf om de gasten pijn te doen en zag in de ultieme slotfase de tweeënhalve meter uitdaging mét kans op de gelijkmaker ook nog eens mis gaan. Het vlaggenschip pakte wel de volle buit tegen de Almkerkers en zag hiermee een sterke serie winstpartijen gecontinueerd.

Toen Korbatjo uit, op gras! Heerlijk! Uw verslaggever was behoorlijk in zijn nopjes – hoewel deze compleet vergaan voorafgaand aan de reis naar Oud Beierland een enkeltje richting vuilnisbak kregen. Voor de match tussen de tweede keuzes bleek de verenigingsscheidsrechter bepalend, waardoor ruim in de extra tijd de toegekende strafworp aan de thuisploeg werd verzilverd in de gelijkmaker. Hierbij moet aangetekend worden dat de ploeg van coach Boekhout de hand in eigen boezem moet steken, want qua score had de wedstrijd al veel eerder beslist moeten zijn…

De wedstrijd tussen de aanstaande kampioen in standaard 3e klasse I en de eveneens in geel acterende – dus nu in inschietshirt spelende Schiebroekse korfbalformatie – ging een flinke 40 minuten gelijk op. Toen gingen de schutters aan en was de koek op voor de formatie van dirigent Meulmeester. Al met al de terechte kampioen, zowel binnen als buiten!

De draad werd vorige week weer opgepakt in de derby tegen Thor. Een onvervalste Noord tegen Zuid kende een furieus Noordelijk aanvangsoffensief welk resulteerde in een voorsprong. Deze werd nimmer uit handen gegeven, dus de punten bleven aan deze kant van de Brienenoord (en Zwaan, Willemsbrug en diverse al dan niet gerenoveerde tunnels…).

Over de wedstrijd tussen koploper Vriendenschaar en NIO 2 kunnen we serieus een boek schrijven. Gedurende het treffen werd de schaar gezet in de Vrienden, maar door het ontbreken van zitvlees kwam er ook geen nieuw vlees binnen de lijnen. Twee blessures én een hoop minuten 6 tegen 8 later liep de lijstaanvoerder tegen de tweede verliespartij van het seizoen aan en deze averij betekende voor de thuisploeg twee dik verdiende punten.

Dat was de tussenliggende periode. Als ik het zo beschrijf lijkt het niet veel, maar met wat extra weken vrij er tussen en een oefenmatch tegen Juliana is het toch een halve competitie welk we elkander niet geschreven / gelezen hebben.

Ik beloof beterschap – uiteraard met in acht neming dat de activiteiten voor de jaarlijkse pubquiz niet in het gedrang komen… Heeft u zich overigens al ingeschreven? Want het evenement staat alweer over 3 weken gepland!

Dit realiseerde ik me toen ik op het terras van Ventura Sport het 50 jarig bestaan van die vereniging vierde: (gratis)Bitterballen, muziek, een paraplu, drank, zon, gezelligheid, alle ingrediënten waarvan je hoopt dat ze bij de quiz aanwezig zullen zijn waren daar aanwezig!

De uren ervoor was het ook goed vertoeven op het Strijense sportpark. Speciaal voor de vierde ontmoeting tussen beide selecties dit seizoen had de thuisploeg een spiksplinter nieuwe kunstgrasveld laten aanleggen. Wellicht had dit ook iets te maken met een halve eeuw korfbal in Strijen, maar das bijzaak, ik vond het een mooi gebaar en hoop deze in de nabije toekomst (volgend jaar ofzo…) te kunnen retourneren.

Op het mooie – doch zanderige (we moeten wel kritisch blijven!) – kleine kunstgrasveld voelde NIO zich direct thuis! Of het kwam door de temperatuur, de meegereisde supporters, de aanschouwende voetballers of de iconische scheidsrechters, alles klopte!

Het spits werd uiteraard traditiegetrouw afgebeten door beide tweede achttallen. Arbiter van dienst was Oranje Zwart/Hoekse icoon Nicole en het was een prettig weerzien. Het is goed om te zien dat ook vrouwelijke arbiters zich melden en vooral als ze zich niet laten kennen! Kordaat, daadkrachtig en zeker werd de fluit gehanteerd en hiermee werd de wedstrijd in goede banen geleid.

Beide ploegen hadden even wat tijd nodig om aan elkaar te wennen – wat overigens best vreemd was, want dit was zoals gezegd reeds de vierde ontmoeting dit seizoen. Wellicht was de tactische vondst om good-old Gerben Pasman op te stellen hieraan debet. Je zag alle roodwitten op het complex zich direct rijk rekenen toen deze grootheid het kunstgras betrad.

Reden hiervoor is zijn opgebouwde trackrecord bij wedstrijden tegen Ventura Sport. In de laatste minuut beslissend zijn is een kunst, maar tegen de korfballers uit Strijen heeft meneer Pasman deze tot in de puntjes geperfectioneerd. Een bal doorlaten in de laatste minuut, neen, slotsecondes is hem meermaals overkomen, helaas ook met doorslaggevende impact.

Dit was wellicht de reden dat coach Boekhout het zekere voor het onzekere nam door hem ruim voor tijd naar de kant te halen. De stand had uitspelen toegelaten, maar je weet maar nooit… Het werd nog even spannend, maar 13 – 15 betekende 2 punten voor de gasten en hiermee werd de vierde plaats in de rangschikking zekerder ingenomen.

Aansluitend namen beide vlaggenschepen het veld in. Bij Ventura was Jonah Sanderse weer eens van stal gehaald om de gelederen te versterken. Hij wist de 1 – 0 aan te tekenen en was gedurende de loop van de wedstrijd geregeld een handenbindertje voor de NIO-verdediging. De 1 – 1 volgde snel, waarna een verdedigende miscommunicatie direct zorgde voor de 2 – 1. Hierna was het klaar en wist NIO zich te herpakken. Een vakwissel om een Ventura dame uit te schakelen werd doorgevoerd en hierna kwam de wedstrijd in handen van de Schiebroekers. De voorsprong werd genomen, maar nimmer werd er echt “los gekomen” van de thuisploeg.

Scherpte in de afronding, maar zeker ook een warrig leidende arbiter waren hier debet aan. Signalen klopte niet bij beslissingen, zaken werden niet gezien, of heel anders geïnterpreteerd en persoonlijk vond ik de gevonden oplossing om bij een rebound duel waarbij hij niet had gezien wie de bal het eerst had een ‘springbal’ te geven het hoogtepunt van de wedstrijd.

Ik heb even zitten rekenen, maar het is serieus meer dan 25 jaar geleden (een kwart eeuw, de helft van de leeftijd van kv Ventura Sport) dat ik mijn laatste sprongbal heb mogen meemaken waarbij ik binnen de lijnen stond… Ik voelde me gelijk weer jong! Overigens was ik direct daarvan genezen toen een Ventura dame wist te melden “dat ik dan ook écht oud moest zijn”…

Na een uur korfbal en een beetje rust vond de leidsman van dienst het voldoende geweest en noteerde een 13 – 17 stand op het digitale wedstrijdformulier. Hiermee komt NIO 1 lost van Ventura en heeft met 2 wedstrijden te gaan de derde plaats te pakken. Korbatjo en ACKC zijn niet meer te achterhalen, dus de titel ‘best of de rest’ is voor NIO 1.

Volgende week alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op visite komen HKC 3 en Triade 1 en het beloofd lekker weer te worden. Kom gerust langs de lijn vertoeven en de geelblauwen aanmoedigen. Aanvang is traditioneel 14:30 uur en 16:00uur! Tot dan!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.