Een dagje erop uit…

Het is alsof de planners van de KNKV het wisten! Oktober was nog een prima maand om buiten te korfballen, wellicht de eerste weken van november stiekem ook nog, maar daarna moesten we toch echt naar binnen. Voorspellende gaven die een weerman van het KNMI niet zouden misstaan. En zo geschiedde dat op 24 november 2018 met een gevoelstemperatuur van ruim onder de 7 graden Celsius de NIO selectie mocht aantreden voor de eerste zaalcompetitiewedstrijd van het seizoen 2018 / 2019.

Aantreden is wellicht een verkeerd gekozen aanduiding, want het was meer ‘afreizen’. Dezelfde competitieplanner had namelijk het eerste indoor optreden voor de Schiebroekse gladiatoren gepland in Vlissingen, jawel: We mochten naar Zeeland toe. Voor uw verslaggever voelt dat altijd een beetje als thuis komen. Geen idee waarom, maar ik gedij goed in de zilte lucht – hoewel ik absoluut geen mosselen lust, en Blof trouwens ook niet pruim…

Neen, mijn bloedlijn is verbonden met Zeeland, Middelburg om precies te zijn en daar wonen nog steeds verre achterneven, achter-achter-nichten, of ander soortige familie verbanden – doch uit het oog verloren. Grappig genoeg korfballen er ook een aantal, uiteraard bij Zeeuwse clubs als TOP Arnemuide en Swift uit Middelburg. Terug naar de geboortegrond, naja, mijn geboortegrond ligt in Rotterdam, Crooswijk om precies te zijn, laten we dan maar stellen dat we richting de bakermat van mijn stamboom vertrokken.

En dag vertrek vanuit de Wilgenring was wat chaotisch…

De kapitein van NIO’s tweede schip had de afvaart een kwartier later in zijn hoofd dan in de selectie app vermeld stond en de man met het meeste overzicht van de hele NIO selectie had de shirtjes tassen thuis laten staan. Zonder kapitein vaart geen schip wel en hoewel de shirts van NIO 2 volledig zijn afgeschreven en volgende week worden vervangen, moet er natuurlijk wel afscheid genomen worden van het oude tenue. Geduldig werd er gewacht op de laatkomers en in colonne vertrok met richting Vlissingen.

Alles ging zeer voorspoedig, de parkeerplaats af, stoplichten rechtdoor, verderop een meevaller: De lichten stonden op groen dus konden we gelijk doorstromen richting … file! Hartstikke helemaal muurvast! Hele Schieplein vol … leverde zo’n 20 minuten vertraging op maar ja, op een reis van 138 kilometers te verwaarlozen.

Deze reis deed 3 provincies aan, overwon 5 bruggen, doorkruisten 3 aquaducten en 2 tunnels, maar toen eenmaal de plaats van bestemming was bereikt deed dat er allemaal niet meer toe. Nostalgisch Baskensburg blijkt een verademing! Houten vloer, ultiem hoog plafond met grote bogen, aan twee zijden tribunes en samen met de tegenstander onder de douche stappen. Het was watertanden!

Over water gesproken: Voor de zekerheid werd deze prachtige accommodatie bij binnenkomst gedoopt. Bij het gebrek aan een fles campagne, of fijne wijn, werd er een volle bidon de houten vloer op geworpen in de hoop op een goede afloop. Je bent een CKV of je bent het niet… Vanaf hier gaan we het nu toch echt over korfbal hebben, want daar was het immers tijd voor!

Nou ja, nog niet helemaal want ik heb u namelijk nog niet helemaal niet verteld over de plaatselijke trots Seolto. Ik zal het kort houden:

Postadres                : p/a Bram Brasser Rietkraag 46, 4386 GC Vlissingen

Opgericht                : 1970

Aantal leden            : 214

Clubkleuren             : Blauw shirt; witte rok/broek

Verenigingsnr.        : NCX40N9

Adres veld               : Sportpark Bonedijke, Olympiaweg 4383 BB Vlissingen

Adres zaal               : Baskensburg, President Rooseveltlaan 731 4383 NG Vlissingen

Telefoon clubhuis    : 0118-468461

E-mail                     : kv.seolto.vlissingen@gmail.com

Type veld                : kunstgras

Zo dat hebben we gehad, we gaan het nu eindelijk over korfbal hebben!

NIO’s tweede keus startte de zaalcompetitie zonder hun 2e veteraan en minus een klussende én een geblesseerde dame. In een competitie waarin al op achterstand begonnen moest worden, was dit niet de gewenste start. Echter bleek dit een verkeerde aanname.

De meegereisde younsters speelde sterk en maakte het mogelijk dat NIO al vroeg in de wedstrijd de thuisploeg op achterstand wist te zetten. Goede aanvallen, sterk verdedigen en hier en daar een met 18 doelpunt zorgde voor een comfortabele voorsprong en deze werd meegenomen de rust in.

Na rust bleek Seolto 2 een arsenaal aan spelers te bezitten, want met het inbrengen van een drietal goed geplaatste wissels werd het soepele spel van de Schiebroekers even volledig ontregeld en teruggebracht naar een vertoning die pijn deed aan de ogen van de toeschouwers.

In een tijdsbestek van 25 minuten ploegde beide ploegen zich richting eindsignaal, waarbij de slot van het treffen nog even flink spannend werd. In het eerder genoemde tijdsbestek wisten de Zeeuwen terug te komen tot op 1 doelpunt en was het echt even billenknijpen geblazen…

Maar met een strafworp in de voorlaatste minuut werd de winst veilig gesteld en de hatelijke ‘minus 2’ weggepoetst in de tussenstand. Na dit huzarenstukje was het de beurt aan het Schiebroekse vlaggenschip om hun start van de binnen competitie niet vals te laten zijn.

 De intentie was er, echter werkte de tegenstander niet heel erg mee…

Deze schoot uit de startblokken en liet hiermee de Rotterdamse gasten gelijk de hielen zien. Onder aanvoering van een redelijk fanatieke dame hield de Zeeuwse gastheer het tempo vast, maar NIO gaf niet op. Een aantal tactische wissels en een stukje wedstrijd later kreeg NIO grip op het spel van de thuisploeg en kwam zelf ook makkelijker tot scoren.

De opgelopen achterstand werd weggepoetst en omstreeks de 10e minuut van de tweede helft werd de eerste voorsprong op het scorebord genoteerd. Een aantal fraaie treffers later was het Zeeuwse verzet gebroken en kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

Met 18 doelpunten tegen en 20 voor blies de arbiter van dienst de wedstrijd uit en de Sportlink App in.

 In de krant kunnen we overigens het volgende teruglezen :

Seolto-NIO 18-20: De eerste zaalronde werd een frustrerende ervaring voor Seolto. Het ging er in de nabeschouwing al lang niet meer over dat de Vlissingers voor rust de dans nog met 11-9 leidden. In de beleving van coach Richard Ollefers was de (Zeeuwse) arbiter van dienst voor rust al bepalend, maar wist Seolto zich er nog onderuit te spelen. “Na rust kregen we op het belachelijke na geen bal meer mee”. NIO boog de achterstand om in een voorsprong die standhield doordat irritaties Seolto weerhielden van tegen scoren. “Ik voel me bestolen” brieste Ollefers.

Ik beloof in mijn volgende verslag het woord ‘briesen’ te gebruiken.

Na de wedstrijd werd traditiegetrouw de gele M aangedaan waarna een deel afboog terug richting Rotterdam, en een ander deel Goes in trok om aldaar TOGO – DSO te gaan aanschouwen. Aldaar kwamen wij overigens meerdere oud NIO’ers tegen: Op de tribune Els en Alex Ponjee (TOGO) en binnen de lijnen Olaf Verton (DSO). Allen maken het goed en jullie moesten de groeten hebben…

Volgende week dames en heren barst het zaalseizoen voor de NIO selectie pas echt los. In de eigen Wilgenring wordt Paal Centraal uit Delft ontvangen. Om 14:30 uur start NIO 2, in het nieuw gestoken, waarna aansluitend om 15:45 uur NIO 1 op jacht gaat naar tweede zege, maar de eerste in eigen huis. Uw steun is van harte welkom! En vergeet niet op te geven voor het Van Der Lee Diner 18:00 uur in de NIO kantine!

Spareribs met Aad’s speciale rub of LeeSateeh … Be there or be square ! J

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.