De Rotterdam Zuid erlebnis…

Wij van Noord komen weinig bij hunnie op Zuid. Mede omdat de Maastunnel dicht zit (gebruiken we nu als excuus), maar ook omdat omrijden over de Van Brienenoord of Beneluxtunnel gewoon om en hartstikke druk is. Neen, je komt op Zuid alleen als je er wezen moet en laat N.I.O. 1 er de afgelopen zaterdag nou naar toe moeten voor een regelrechte derby: ZUID vs. NOORD, Tot Heil Onzer Ribbenkast vs. Na Inspanning Ontspanning, oftwel: THOR tegen N.I.O.

Een heerlijk affiche waarop je als korfballiefhebber zit te wachten! Een wedstrijd op natuurgras, omringt door woningen aan de Ellemare, twee Rotterdamse korfbalverenigingen met een rijke historie die het tegen elkaar opnemen onder leiding van een Schiedams korfbalicoon. Likkebaardend heb ik zitten uitkijken naar de confrontatie, smekend heb ik naar de trainer gekeken, maar ik ontving 0 op ‘t rekest: ‘Je bent te belangrijk voor je eigen team’ en ‘we kunnen je daar niet missen’ waren de goed bedoelde woorden die gelukkig veel minder kwetsend klonken dan de waarheid: ‘je bent oud en verlept en hoort niet meer in N.I.O. 1’.

Tsja, ik weet het, maar juist omdat ik oud ben ken ik Thor het beste van allemaal…

Al die keren dat ik op de Ellemare heb mogen stoempen op het zuidelijke gras, het kampioenschap welk we behaalde in Asteroo en verspeelde aan de eigen Abeelweg door een nederlaag tegen THOR – de rode lantaarndrager destijds… Daarnaast staan ZE op mijn netvlies gebrand: De vertrouwde gezichten die als sinds mijn overgang naar de senioren deel uit maken van het groen-witte vlaggenschip… *zucht* wat had ik er graag bij geweest…

Dan had ik kunnen aanschouwen dat er in 20 jaar weinig is veranderd rondom de heilige grond van de trots van Ellemare. Een mooi stuk gras, kleedkamers aan de zijkant, kantine uitkijkend over het veld, bejaardenwoningen aan de ene kant, een manshoge heg aan de andere kant… Een gevoel van nostalgie overvalt me terwijl ik deze lofzang op papier breng.

Een duel in de vroege stadia van het seizoen 2018 / 2019. De korfbalcompetitie jaargang is ontwaakt en komt zachtjes aan op stoom. Voor het vlaggenschip van de Schiebroekers zijn na de eerdere derby tegen Olympia uit Spijkenisse de twee torenhoge titelfavorieten achter elkander bevochten en mag de ploeg van Rene Meulmeester nu aantreden tegen de overige ploegen in de poule.

Zoals gezegd is dat eerst tegen THOR die met 1 – 1 – 1  3  in de virtuele stand van de KNKV app genoemd stond. 1 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. N.I.O. had een slechtere trackrecord: 1 – 0 – 2  2 waardoor er voor de Noordelingen goede zaken gedaan konden worden op de zonnige zaterdagmiddag van de laatste competitieronde van september 2018.

Het opgekomen publiek kreeg waar voor zijn geld. Maar liefst 31 doelpunten werden er geturfd door scheidsrechter Major, waarvan de meerderheid werden genoteerd aan de rechterzijde van het streepje. THOR probeerde met achterverdedigen de geel-blauwe aanvallen te ontregelen en dat lukte ten delen. Aanvallend lukte het de thuisploeg met ondergrond voordeel het echter niet om een vuist te maken, waardoor N.I.O. toch enigszins eenvoudig overeind bleef gedurende een uur korfbal.

De spelers hadden zelfs nog even tijd om zich te vergapen aan overvliegende zwanen en een enkeling kon zich het nog permitteren om in gedachten weg te mijmeren om na te gaan óf zwanen überhaupt wel konden vliegen… Gelukkig leende dit treffen zich voor zulke filosofische uitstapjes, want deze mentale afwezigheid werd niet genadeloos afgestraft door de tegenstanders.

Na een uur ouderwets graskorfbal op een niet verlegt veld blies scheidsrechter Major een stand van 11 – 20 de boeken in en kon een ieder aan de Ellemare zich opmaken voor het gehakballen spektakel in de THOR kantine.

Met deze zege vestigt N.I.O. 1 zich op de derde plaats achter de tot nu toe foutloze koplopers ACKC en Korbatjo. Volgende week wacht oude bekende Ventura Sport als vijfde opponent van deze competitie. Aanvang 16:00 uur uw steun is van harte welkom (aansluitend is er overigens N.I.O.’s eigen OKTOBERFEST am ABEELWEG ! blijf gerust een hapje mee eten, intekenlijst hangt in de kantine / is verstrekt via de gebruikelijke kanalen )

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.