• Darten bij NIO

 • Bij NIO bieden we nóg een sport aan; darten! Of het echt als sport kan worden gezien staat open voor discussie maar dat het leuk en gezellig is staat vast! NIO organiseert elk jaar 8 dartavonden.

  Gezelligheid en ontspanning zijn de sleutelwoorden. Je hoeft geen eigen darts te hebben om mee te doen. Die worden je met plezier geleend. Als je de darts uit het bord kunt halen en een rekenmachine kunt bedienen, voldoe je aan de belangrijkste toelatingseisen. Er waren tot nu toe al een aantal verrassende winnaars en winnaressen.

  Per avond zijn er 3 speelrondes. Een team bestaat uit 1 of 2 personen en wordt iedere ronde door loting bepaald. Per speelronde worden 2 wedstrijden van 2 legs gespeeld. Dubbel uitgooien is niet nodig. Het mag wel en wordt met bonuspunten beloond. Per wedstrijd worden de gegooide punten uit de 2 legs samengenomen. De avondwinnaar is de persoon met de meeste punten.

  Over het seizoen wordt een eindklassement opgemaakt. Hiervoor worden per avond per persoon punten toegekend. De persoon die als nr. 1 eindigt, krijgt 50 punten, de persoon die als nr. 2 eindigt 49 punten, nr. 3 = 48 punten, enz. Winnaar van het eindklassement is degene met de meeste punten. De 4 hoogste resultaten van de competitieavonden tellen mee voor het eindklassement. De laagste
  resultaten vervallen.

  Inschrijven voor een dartavond kan vanaf 19:45 uur. Het darten begint om ongeveer 20:00 uur en om ca.23:15 uur kunnen we de prijsuitreiking verwachten. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,- per deelnemer per avond.

 • Het klinkt allemaal heel erg ingewikkeld, maar in de praktijk valt het best mee. De meeste deelnemers weten inmiddels hoe het werkt. Het beste is dus om het gewoon een keer te komen doen.

  We zien je graag!

  De dartavonden voor dit seizoen zijn i.v.m corona nog niet vastgesteld.

  Tot snel!!!