• Beste leden van NIO,

  Net als waarschijnlijk het grootste deel van Nederland hebben wij, als leden van de KTZ (korfbal technische zaken) en het bestuur, gekeken naar de persconferentie van 3 november. De nieuwe maatregelen hebben voor ons allen veel gevolgen. In dit bericht willen we iedereen op de hoogte stellen van de gevolgen die de maatregelen hebben voor onze vereniging.

  De komende twee weken, durend tot en met 18 november, zal er door geen van de teams getraind worden. NIO gaat dus twee weken ‘op slot’. We kiezen hier voor ieders gezondheid, en willen geen onnodige risico’s nemen.

  We zijn als vereniging afhankelijk van de maatregelen die onze regering vaststelt. We weten nog niet of er wellicht voor Rotterdam strengere maatregelen gaan gelden, én wat deze (extra) maatregelen gaan inhouden. Zodra er besluiten vanuit de regering (of wellicht de gemeente Rotterdam) worden genomen die invloed hebben op de trainingsactiviteiten van NIO, zullen wij als KTZ en bestuur direct weer samenkomen om deze te bespreken en zullen de uitkomsten van dit overleg zo snel mogelijk met iedereen gedeeld worden.

  Áls de trainingen weer mogen plaatsvinden, zullen deze starten op donderdag 19 nov. volgens onderstaand schema. Belangrijk aandachtspunt is dat deze trainingen volgens de dan geldende regels zullen worden ingevuld.

  Al in een eerder stadium is er door de KTZ, met goedkeuring van het bestuur, besloten om eenmaal per week trainingen te verzorgen, én een wisselend programma, voor wisselende teams, op de zaterdagen. Dit programma (zie onderstaand schema) zal lopen tot en met zaterdag 12 december. Daarna zullen er twee weken zonder trainingen en activiteiten zijn ivm de kerstvakantie.

  Hoe de periode ná de kerstvakantie er uit gaat zien is voor ons allen nog één groot vraagteken. Hier zullen wij iedereen zo snel mogelijk van op de hoogte brengen als de mogelijkheden duidelijk zijn. Door de KNKV (Korfbalbond) is al wel duidelijk gemaakt dat er in ieder geval geen wedstrijden meer gespeeld zullen worden in 2020.

  Natuurlijk vinden wij het als vereniging ontzettend vervelend dat er de komende twee weken geen trainingen kunnen plaatsvinden. Ook zijn wij ons ervan bewust dat we dit, officieel gezien, wel zouden mogen. We willen nogmaals benadrukken dat een ieders gezondheid voorop staat en we onze verantwoordelijkheid nemen als vereniging. De besmettingsgraad in onze regio zal omlaag moeten, en wellicht kunnen wij op deze wijze hier een klein beetje aan bijdragen.

  Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u via het volgende emailadres contact leggen: ktz@ckvnio.nl

  Voor nu kunnen we niets anders zeggen dan: pas goed op jezelf én op elkaar en blijf gezond!

   

  Bestuur en KTZ

  Ckv NIO