Build your own Kapsalon Day

Zaterdag 14 september was uitgeroepen tot (vrij vertaald): Bouw je eigen Kapsalon Dag! De uitnodiging was er vrij laat uit, maar de animo was er niet minder om. Durum vlees, sla, keurig gesneden komkommertjes, tomaat, sla en uiteraard knoflooksaus, veeeel knoflooksaus. Om de kapsalon mooi te presenteren werd de caloriebom gepresenteerd in zijn eigen authentieke aluminium bakje en opleukt door oer Rotterdamse muziek.

Gedurende het verwerken van de combi van vlees, aardappel, (vrucht)groente*, kaas en knoflook werd de dag overdacht, een dag waarin veel gebeurde… Laten we even een terugblik werpen op het eerste thuisweekend van het nog prille seizoen.

In de vroege uurtjes won NIO E3 met maar liefst 15 – 0  de Rotterdamse broederstrijd van Eureka E1. NIO B1 en C1 troffen een lastigere opponent. C1 worstelde even maar kwam toch boven. Het Dordtse Sporting Delta C4 werd met 9 – 3 verslagen. De Schiebroekse B1 verloor hun ontmoeting tegen buur Vitesse B3 (1 – 11).

NIO A2 hield het hoofd koel, scoorde in de eerste helft 8 doelpunten en plakte daar de het tweede bedrijf nog eens 5 bij. Tegenstander Twist A3 verdeelde hun doelpunten evenredig over tweemaal 30 minuten, waardoor arbiter Belterman een eindstand van 13 – 2 kon notuleren in de KNKV app.

De geelblauwe junioren die zich verenigd hebben in de eerste keus moesten het opnemen hun Reeuwijkse evenknie. De spelers van de gelijknamige vereniging hadden ook hun eerste wedstrijd gewonnen en er kon derhalve opgetekend worden dat de winnaar van deze ontmoeting toch zeker een weekend nog (gedeeld) eerste ging staan.

De thuisspelers hadden er doordeweeks nog een bekertreffen op zitten. In Ridderkerk, in de stromende regen, had de KCR A1 de handen vol aan de Schiebroekers. Met hulp van de scheidsrechter wist de ploeg op voorsprong te blijven, echter bleek het praatje in de rust voldoende aanwijzingen te bevatten, waardoor enigszins geflatteerd met 19 – 9 de loting voor de volgende ronde zonder een Schiebroekse ploeg in de pot moet stellen.

Tegen Reeuwijk was het dus zaak om op jacht te gaan naar eerherstel. Stipt 13:00 uur blies de aanvoerder van DSO 1 de wedstrijd leven in en er ontstond een stevige krachtmeeting. Ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd, want qua scores was er nimmer meer dan 1 doelpunt verschil tussen beide kemphanen.

Het tweede bedrijf bracht NIO in de personele problemen. Met een aantal gedwongen wissels werd de thuisploeg uit het ritme gehaald en hiervan maakte de in het groenwit gehulde gasten gretig fysiek gebruik. Er werd een gaatje geslagen in de score en hoewel er nog een aantal maal een aansluitingstreffer werd gefabriceerd, werd deze poging even vaak gepareerd, sterker nog: In de slotfase werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Met een 11 – 15 loopt NIO A1 tegen de eerste verliespartij aan van het seizoen aan en was het tijd voor NIO 2 om het veld te betreden.

Samen met NIO 2 liep KCR 4 mee het veld op. Naja, er wandelde 1 heer mee, de rest stond in de file ergens voor de Brienenoordbrug. Maar even over KCR 4: Vriendenteam van spelers met ervaring. Veel ervaring. Hoofdklasse ervaring, 1e klasse ervaring en met een gemiddelde lengte van 190 cm (lichaamslengte van de dames en heren bij elkaar opgeteld en deze centimeters gedeeld door 8…).

Tsja, de wedstrijd was eentonig: De thuisploeg moest scoren of waren de bal kwijt en de gasten schoten een keer of 9 per aanval en met deze aantallen – daarbij opgeteld het talent van de schutters – gingen de doelpunten vanzelf vallen.

Dit waren er 23 in totaal en hier stelde de Schiebroekers er 11 tegenover. Napratend met de tegenstander leert ons dat de KNKV deze ploeg niet hoger wilde inschrijven… Vorig jaar in de reserve 4 werd deze routiniers zonder puntverlies kampioen, iedere wedstrijd boven de 20 doelpunten voor, met uitschieters naar 41 en 33… Juist!

Na deze eclatante overwinning was het tijd voor het voorprogramma van het avondprogramma: NIO 1 tegen DSO 1. Vorig jaar speelden beide ploegen ook al tegen elkaar en hierdoor wisten beide teams dus precies waar het gevaar van de tegenstander zat. Toch waren een aantal personele mutaties doorgevoerd bij de korfballers uit Klundert, waardoor er toch enige variatie om de wedstrijd zat.

NIO begon scherp aan de wedstrijd en kwam op 3-0. Dit leek de gasten wakker te schudden en dit zorgde ervoor dat de wedstrijd een wedstrijd werd. De Geelblauwe brigade bleef scherp in de afronden en gedurende de eerste 24 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht.

Het venijn van de eerste helft zat ‘m namelijk in de staart. De thuisspelende korfballers lieten het een beetje lopen, DSO ging er in geloven en wisten de opgelopen achterstand terug te brengen tot een 11 – 11 ruststand.

De tweede 30 minuten gingen gelijk op, voor het gevoel. Want beetje bij beetje werd de in het reserve shirt gehulde DSO de overhand. De wel in het geel acterende thuisploeg ging slordiger spelen, maar vooral een veel minder hoog percentage schieten.

DSO deed gewoon wat het altijd doet: Stug doorkorfballen, schieten, rebound hebben en dan nogmaals schieten en deze tactiek bleek afdoende om met de punten aan de haal te gaan. Met 16 – 18 konden de punten in de tas mee naar Brabant en kon de NIO kantine zich gaan opmaken voor de lucht van knoflook, Rotterdamse liederen, gesmolten kaas en een hoge inname van calorieën: Bouw je eigen Kapsalon jaargang 1 editie 1 was een feit!

Voor de volgende NIO eet avond zullen de socials gebruikt worden om deze aan te kondigen, dus hou deze in de gaten!

De selectie speelt volgende week uit in Zwijndrecht. Op het ongebruikelijke tijdstip van 16:45 uur vangt NIO 2 aan tegen het Conventus 2 van oud NIO trainer Cees Blok. Dan kunt u even het tunneltje onderdoor om bij de Beren even een Beren Saté te gaan eten, want om 18:30 uur beginnen beide eerstes in hun strijd om de punten.

Tot dan!!

* – Komkommer en tomaat zijn biologisch gezien een vruchtgroente, zoals aubergine, paprika, peulvruchten en dergelijke. Dus een vrucht die doorgaans als groente gegeten wordt. Botanisch gezien is de term fruit onlogisch: een plant produceert vruchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.