Mededeling 15 december 2020

Beste leden van NIO,

Net als waarschijnlijk het grootste deel van jullie hebben wij, als leden van de KTZ en het bestuur, gekeken naar de persconferentie van maandag 14 december. Hierna is hier direct over gesproken in een vergadering. De lockdown heeft voor ons allen veel gevolgen. In dit bericht willen we iedereen op de hoogte stellen van de gevolgen die de maatregelen hebben voor onze vereniging.

  • Sporthal De Wilgenring is tot en met 19 januari gesloten. Binnensporten mogen niet plaatsvinden.
  • Seniorenleden (boven de 18) mogen tot en met 19 januari niet sporten in teamverband, zowel binnen als buiten. Voor deze groep is  NIO genoodzaakt om 5 weken ‘op slot’ te gaan.
  • Jeugdleden (onder de 18) mogen tot en met 19 januari niet binnensporten. De regering heeft aangegeven dat deze groep eventueel wel buiten in teamverband mag sporten. NIO heeft besloten om de trainingen vanaf dit moment tot en met de kerstvakantie (3 januari) niet door te laten gaan.
    • Er zal in de komende periode gekeken worden naar het aanbieden van trainingen vanaf 3 januari op het NIO-veld. Hier hebben veel factoren invloed op. Denk aan materiaal, het weer, bereidheid van ons vrijwillige trainers etc. In de kerstvakantie zal hier vanuit ons nog een bericht aan worden gewijd.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u via het volgende emailadres contact leggen: ktz@ckvnio.nl

Het is noodzakelijk, maar desalniettemin erg jammer dat we onze mooie korfbalsport de komende tijd niet samen met ons team kunnen beoefenen. Om als NIO de komende tijd toch een beetje samen te zijn zal de RC een online activiteit organiseren en een tip voor alle leden: houd de brievenbus de komende tijd in de gaten!

Vanuit het bestuur en de KTZ willen we jullie fijne en gezonde feestdagen toewensen. Pas goed op jezelf én elkaar en blijf gezond!

Bestuur en KTZ

Ckv NIO

Corona Protocol 29-09-2020

Beste leden, coaches, trainers en ouders,

Ook het bestuur heeft kennis genomen van de additionele maatregelen, die het kabinet maandag 28 september heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen gaan in op dinsdag 29 september 18.00 uur en worden na enkele weken geëvalueerd.

Wij begrijpen en respecteren dat deze regels noodzakelijk zijn om het virus er onder te krijgen en zijn, voor nu, blij dat er nog wel gesport mag worden op het veld. Tegelijkertijd realiseert het bestuur zich dat dit nog niets zegt over de plannen m.b.t. de zaal competitie. E.e.a. zal afhangen van het resultaat wat we met zijn allen hopen te bereiken de komende drie weken.

Aanvullend op onze basisregels, gelden vanaf dinsdag 29 september vanaf 18:00 uur bij c.k.v. NIO tot nader bericht de volgende extra regels.

§  Het is vanaf 29 september 2020 van 18.00 uur niet meer toegestaan dat ouders/publiek bij de training en de wedstrijden aanwezig zijn.

§  Wanneer kinderen worden gebracht is dit weer op basis van “kiss and ride”.

§  Dit betekent dat de kinderen worden afgezet buiten het hek en daar na afloop ook weer worden opgepikt.

§  Kom daar maximaal 10 minuten voor afloop van de training naar toe.

§  De kantine is vanaf morgen tot nader orde gesloten.

§  Publiek is dus NIET meer toegestaan! 

In dit verband verwachten we dat het NOC-NSF en de KNKV in de loop van de week een aangepast protocol zal opstellen.

Vooruitlopend hierop hebben we onze eigen protocol al aangepast op basis van deze additionele maatregelen.

Namens het bestuur, Aad van der Lee Voorzitter

Wisselvallig weer

Het weer was afgelopen zaterdag een beetje wisselvallig te noemen, maar uw reporter ondervond daar zelf weinig echte hinder van. Wellicht was het niet doorgaan van de Puppies – en het daardoor teleurgestelde kroost – het enige minpuntje veroorzaakt door de weergoden, maar de rest van de dag ging van een leien dakje.

De avond ervoor was de Algemene Ledenvergadering geweest. ALV in het afgekortst. Een jaarlijks evenement waar het Bestuur van ckv NIO verantwoording aflegt aan de NIO leden, over het algemeen zonder al te veel leden in de kantine, maar dat was dit jaar anders…

Het aantal leden in de kantine was dan weliswaar nagenoeg gelijk aan voorgaande jaren, doch er was een Corona livestream opgezet, waardoor er stiekem toch best wat leden digitaal bij de vergadering aanwezig waren. En de vergadering was ook bij de leden aanwezig!

Middels de webcam kreeg de NIO kantine een kijkje in de natuurlijke habitat van de contributieplichtigen en andere belangstellende.

Voor het eerst in de geschiedenis van ckv NIO, toch al meer dan 60 jaar, waren leden in staat onder een dekentje op de bank het voorwoord van de voorzitter aan te horen, de woorden van de penningmeester weg te spoelen met een goed glas wijn (of twee…), al wasopvouwend de plannen van de commissies door te nemen en soms gewoon even afstand te nemen van de vergadering door verdwijnen achter de laptop.

Het was gezellig, het was familiair, het was afstandelijk en toch dichtbij, het was een afscheid en toch ook weer een terugkeer. Het was veel van hetzelfde, maar toch vernieuwend en met al deze emoties werd na de vergadering – stipt om 21:30 uur – een borrel georganiseerd. Met in achtneming van de Corona verplichtingen, dus iets afstandelijker dan anders, maar met troostvoer: Blokjes kaas, plakjes worst, wortels en radijsjes.

Lees verder

Geelblauw tegen GeelZwartblauw

Er was geen alpaca te bekennen op het NIO-veld in de zwoele namiddag van zaterdag 12 september 2020. Wel zaten een aantal spelers van NIO 4 uit te loungen na hun treffen met het tweede team van ’t Caproen uit Hellevoetsluis, maar verder was het complex nagenoeg verlaten.

Stilte voor de storm, want om 16:30 uur stond er toch echt nog een match ingepland op het nog grote kunstgrasveld aan de Abeelweg 233. En niet zomaar een match, neen, dit betrof de eerste kraker van het seizoen. In dit duel mochten NIO 3 en ONDO 5 uitmaken wie de lijstaanvoerder van poule S-076 van de najaarscompetitie uit het vaderlandse breedtekorfbal ging worden.

De Schiebroekers versloegen in de vorige competitieronde Phoenix, daar waar de ONDO thuis Avanti over de knie legde. Met de volle buit op zak stapte beide ploegen dus, hetzij enigszins gehavend, tussen de lijnen.

De thuisploeg had een dame te kort en de gasten moesten op maar liefst 3 plekken spelers in passen. Maar met deze invallers verschenen er toch 16 spelers aan de start: 8 vertrouwd spelend geel en 8 gehuld in een donkerkleurig reserve shirt. Dit om het voor de dienstdoende arbiter Hof te vereenvoudigen, daar ONDO zijn wedstrijden normaliter ook afwerkt in geelblauw.

ONDO (G), niet te verwarren met ONDO (M), want ik dan weer verwarrend vind want ONDO (M) speelt helemaal niet in Middelburg, maar in Sint Laurens en dat vind ik een véél mooiere plaatsnaam. Maar dat terzijde, de gasten van deze middag kwamen dus uit het Westland en om preciest te zijn uit ’s Gravenzande. Deze club bracht een aantal beroemde korfballers voort.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan korfbalgigant Barry Schep, maar ook aan getalenteerd scheidsrechter en de enige echte korfbalverslaggever van Nederland: Frank Stout. Daarnaast nam deze eerste klasser een tweetal seizoenen geleden hoofdtrainer Marcel ‘Assssssjeblieft’ Le Pair over van NIO, wat voor Marcel natuurlijk verdraaid mooi meegenomen was want hij kon gewoon geelblauw blijven coachen.

Een laatste funfact over ONDO: Daar doen ze ook aan pubquizen en in 2016 deden uw kwizzmasters mee aan ‘De slimste ONDO’er’. In het hol van de leeuw (genaamd: Het ONDOmein – waarvoor hulde!) bleek de slimste ONDO’er NIO’ers, die ook nog eens tot groot verdriet van menig ander deelnemer De Bitterballenronde wisten te winnen. De beloning: Een anderhalve kilo gefrituurde snacks op een zilveren schaal.

Dat was een topavond, maar nu even terug naar een topwedstrijd…

De beginfase was aftastend. Doelpunten bleken schaars en de spaarzaam toegestroomde supporters zagen 2 ploegen die hard werkte, maar weinig doelpunten zagen als beloning. Toen na een minuut of 13 eenmaal het scorebord gevonden was prijkte er een 2 – 3 stand op en zat NIO dus op het vinkentouw.

De Westlandse invallers bleken niet alleen fit, maar ook zuiver en daar had de ervaren maar jeugdig ogende thuisploeg een kwart wedstrijd voor nodig om zich daartegen te wapenen. Eenmaal gewend aan het spel van de tegenpartij kwam het Schiebroekse kwartet beter in de wedstrijd. Schoten vielen binnen, pasjes kwamen een en er ontspon een zonovergoten maar gelijk opgaande wedstrijd.

Naar mate de tijd wegtikte wist geen van beide ploegen los te komen van de opponent. Twee doelpunten verschil was het maximaal haalbare, veelal gevolgd door de aansluitingstreffer en de gelijkmaker. Met nog 5 minuten op de klok waren het de gasten die op voorsprong kwamen en dit leek minutenlang de beslissing te zijn. Doch vlak voor het ingaan van de slotminuut wist de thuisploeg uit de verwarring de stand te egaliseren.

Even leek de Schiebroekse formatie de volle buit te incasseren, maar de zwaartekracht begeleide de doorloper die hiervoor verantwoordelijk zou zijn jammer genoeg niet door de mand terug naar moeder aarde. Hierna bleek de speeltijd volledig verstreken en blies de arbiter een 14 – 14 stand de KNKV-app in.

Met het gelijkspel blijft NIO 3 koploper en ONDO 5 runner-up. Volgende week mag de ploeg afreizen naar Pijnakker alwaar Avanti 7 wacht. De avonturen inclusief randzaken die uw favoriete Derde gaat beleven tegen de ploeg met oud NIO lid Suzanne Jaspers in de gelederen kunt u volgende week weer terugvinden op de NIO-site. Tot dan, of wellicht eerder…