Klaverjassen Bij N.I.O.

Klaverjassen bij N.I.O.!

1x in de maand op vrijdagavond 

Voor wie: Leden van N.I.O., vanaf de A-jeugd; donateurs; ouders van leden.

Hoe laat: 20.00 uur tot +/- 23.15 uur.

Kosten: € 1.50 euro per persoon per avond.

Overige Info: zie de website onder kopje “Activiteiten

Zet de Data van dit seizoen vast in je agenda:

27 september 2019
25 oktober 2019
29 november 2019
31 januari 2020
28 februari 2020
27 maart 2020
24 april 2020
29 mei 2020

Tot ziens

Oefenwedstrijden 1 ste helft Veld

Wedstrijdprogramma voor de vereniging NIO in Rotterdam

16 wedstrijden geselecteerd

week 34 : van dinsdag 20 augustus 2019 t/m maandag 26 augustus 2019
do 22/8 19:15OefenNIO 2 - Nikantes 2Abeelweg in Rotterdamroute
do 22/8 20:30OefenNIO 1 - Nikantes 1Abeelweg in Rotterdamroute
za 24/8OefenKinderdijk A4 - NIO A2Molenzicht in Alblasserdamroute
za 24/8 09:30OefenNIO F1 - NIO E3Abeelweg in Rotterdamroute
za 24/8 10:00OefenKorbis E1 - NIO E1Sniep in Waddinxveenroute
za 24/8 10:00OefenKorbis E2 - NIO E2Sniep in Waddinxveenroute
za 24/8 11:00OefenKorbis D1 - NIO D1Sniep in Waddinxveenroute
za 24/8 11:15OefenNIO D2 - KOAG D1Abeelweg in Rotterdamroute
za 24/8 12:00OefenKorbis C2 - NIO C1Sniep in Waddinxveenroute
za 24/8 12:30OefenNIO A1 - Oranje Zwart / De Hoekse A1Abeelweg in Rotterdamroute
za 24/8 13:00OefenKorbis B2 - NIO B1Sniep in Waddinxveenroute
za 24/8 14:00OefenNIO 2 - WION 2Abeelweg in Rotterdamroute
za 24/8 15:30OefenNIO 1 - WION 1Abeelweg in Rotterdamroute
week 35 : van dinsdag 27 augustus 2019 t/m maandag 2 september 2019
do 29/8 19:15OefenNIO 2 - Paal Centraal 2Abeelweg in Rotterdamroute
do 29/8 20:30OefenNIO 1 - Paal Centraal 1Abeelweg in Rotterdamroute
za 31/8 15:00OefenALO 4 - NIO 3Bosjes van Pex in Den Haagroute

Start seizoen/trainingstijden

Beste leden,

Het nieuwe seizoen zal op 7 september 2019 beginnen met de eerste officiële competitiewedstrijden. Daarvoor zal er echter al getraind worden en zullen de eerste oefenwedstrijden gespeeld worden. In dit bericht deelt de KTZ de data voor de eerste trainingen van het nieuwe seizoen. Daarnaast kan iedereen hier ook het oefenprogramma senioren, junioren en de jeugd terugvinden (de exacte tijden zullen in de week van 12 augustus bekend worden gemaakt). 

Selectie

De selectie start met een training op 17 augustus 2019. Het oefenprogramma zal er als volgt uit zien:

Junioren (A1 + A2)

De selectie start met een training op 15 augustus 2019. Het oefenprogramma zal er als volgt uit zien:  

Overige senioren en jeugd

De overige teams zullen het nieuwe seizoen starten met trainingen in de week van 19 augustus 2019. Het oefenprogramma zal er als volgt uit zien:

Donderdag 22 augustus:
NIO 1 – Nikantes 1 20:30
NIO 2 – Nikantes 2 19:15

Zaterdag 24 augustus (tijden worden later bekend gemaakt):
NIO F1 – NIO E3
Korbis E2 – NIO E1
NIO E2 – ?
Korbis D1 – NIO D1
NIO D2 – KOAG D1
Korbis C2 – NIO C1
Korbis B2 – NIO B1
NIO A2 – ?
NIO A1 – ?
NIO 2 – WION 2 – 14:00
NIO 1 – WION 1 15:30

Donderdag 29 augustus:
NIO 1 – Paal Centraal 1 20:30
NIO 2 – Paal Centraal 2 19:15

Vrijdag/Zaterdag/Zondag 30/31/1 augustus/september:
Voorbereidingstoernooi KV de Zwaluwen 

NIO 1- NIO 2- NIO A1

Zaterdag 31 augustus (tijden worden later bekend gemaakt):
ALO 4 – NIO 3 15:00
Excelsior jeugdtoernooi in Delft (F t/m B)

Sportieve groet, 
De KTZ

Veldindeling Trainingen 2019_2020

Nieuwe wedstrijdbal

Afgelopen zaterdag, heeft Cees uit handen van Herman Groeneveld een nieuwe wedstrijdbal in ontvangst mogen nemen. Deze was ons toegekend door het bestuur van het district ZW vanwege de ledengroei die we hebben laten zien gedurende het afgelopen seizoen.

Team indeling 2019/2020

Beste spelende leden,

Tegen het einde van de competitie is het voor NIO altijd een spannend moment: dan worden de nieuwe teamindelingen gepubliceerd voor het volgende seizoen! Binnen het samenstellen van die teamindelingen houden we altijd met een aantal zaken rekening.

Elk jaar bereidt de Korfbal Technische Zaken (KTZ) commissie van NIO de teamindelingen voor. Gedurende het hele seizoen bekijken coördinatoren de trainingen en wedstrijden. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met trainers en coaches. Hiermee probeert de KTZ om tot een zorgvuldige potentiële teamindeling te komen die vervolgens met de trainers/coaches wordt doorgenomen.

Één van de belangrijkste punten bij het maken van een indeling  is de leeftijd. Soms komt het voor dat je te oud bent voor een team waardoor we jeugdleden door moeten schuiven. Daarnaast kijken we ook naar de volgende aspecten: talent, groeipotentie, inzet en sociale aansluiting. Ook van invloed op de indeling is het feit dat de A1 wedstrijdkorfbal gaat spelen. Dit team moet namelijk verplicht met vier jongens en vier meisjes spelen.

Sommige teams worden pas samengesteld na een selectieperiode, dit geldt voor komend seizoen zowel voor de D-jeugd als voor de A-jeugd.
Net als vorig jaar hebben we op dit moment nog geen volledig F-team. Rond deze periode zullen de puppy’s mee kijken en trainen met de F1 en dit levert vaak nieuwe leden op. Daarnaast verwachten we in de E-jeugd nog een aantal leden zodat we ruimer in de aantallen zitten.

In de senioren zal NIO 4 met twee roulerende heren uit NIO 5 spelen. Dit rouleringssysteem zal t.z.t. verder worden toegelicht aan de betreffende teams.

Hoeveel tijd de KTZ commissie samen met de trainers/coaches er ook insteekt, soms komen we niet uit onder het maken van moeilijke keuzes. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met als overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt, maar we hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een indeling hebben kunnen maken om trots op te zijn!
Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De KTZ licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau leuk korfballen!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Baukema, Voorzitter KTZ
ktz@ckvnio.nl / 06 15 14 98 56

Met de jeugdteams alvast 1 week trainen in de nieuwe samenstelling – trainingstijden
Dit jaar gaan we met de jeugdteams de week tussen het kamp en de slotdag (week van 24 juni) alvast trainen in de nieuwe teamindelingen. Op deze manier kunnen de kinderen alvast kennismaken met elkaar en met de trainers/coaches.

Dinsdag:
18.00-19.00 (E & D-teams)
19.00-20.15 (C, B & A-teams)

Hete voorlaatste-laatste-loodjes…

Het is onvoorstelbaar hoe haaks het weer van afgelopen zaterdag en van de afgelopen dagen op elkaar staan. Het was knetterend heet van het weekend (zeker zondag), daar waar het de afgelopen dagen letterlijk knetterde in de lucht door de elektrische ontladingen in de atmosfeer. En daar waar de NIO-selectie zaterdag mocht knallen, is dat deze weer overgenomen door de donderslagen die me vannacht nog kansloos hard hebben laten schrikken midden in mijn REM slaap – maar dat terzijde.

Het weer was ook de oorzaak van een lome start van NIO 2 in hun voorlaatste (doch laatste)thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen HKC 3 kreeg de nummer vier van de competitie de gedeelde runner-up op visite. De uitwedstrijd in Hardinxveld was prooi geworden voor de destijds thuisploeg, waarbij gezegd moet worden dat het kleine veld en het surplus aan ervaren talent op de bank destijds het verschil maakte. Ditmaal werd de bank van HKC gevuld met slecht 1 ervaren talentvolle dame, waardoor er serieus rekening gehouden moest worden met een herhaling van het scenario tegen de andere Hardinxveldse opponent uit te poule van een paar weken terug. Helaas even een spoiler: De heren van HKC bleken robuuster dan hun buren en allen wisten de wedstrijd heelhuids vol te spelen.

Dit was ook leuker voor de toeschouwers, want een onevenredige teamverdeling zorgt voor krampachtig korfbal en das vaak niet om aan te gluren. Maar gezegd moet worden dat het schouwspel de eerste helft ook niet altijd heel best was. Het weer maakt veel goed, dat doet een zonnetje over het algemeen wel, maar deze was er ook debet aan dat beide teams minder energie in de match konden steken dan gebruikelijk.

Ook het vizier van beide ploegen stond niet op scherp. Met name de thuisspelende ploeg miste veel opgelegde kansen en dit zorgde ervoor dat het er alle schijn van had dat de gasten het best gekalibreerde vizier hadden.

Qua aangetekende scores op het scorebord namen zij dan ook het voortouw, waardoor NIO achter de feiten hobbelde, neen: kabbelde, want dat deed de wedstrijd ‘voortkabbelen’. Tegen het einde van de match kwam er meer beleving. Hoewel de Hardinxvelders makkelijker combineerde en tot een doelpoging kwamen met een stevige afvang onder de korf, scoorde de thuisploeg in deze fase makkelijker.

De stand kroop geleidelijk dichter naar elkaar toe en met nog een paar minuten te spelen stond een 10 – 11 op het scorebord. Beide ploegen raapte de laatste beetje energie bij elkaar om de stand in hun voordeel tot het eindsignaal te kunnen brengen. Een bank met wissels bood uitkomst in deze energietrekker van een wedstrijd uitkomst en met resultaat!

De gelijkmaker werd aangetekend en er werd jacht gemaakt naar de twaalfde treffer. Echter zoveel tijd kreeg de opgeleefde formatie van coach Boekhout niet van leidsman van dienst. Een 11 – 11 remise werd de boeken in gefloten en dit was gezien de krachtsverhoudingen ook wel verdiend.

Aansluitend en onder dezelfde omstandigheden was het de beurt aan het Schiebroekse vlaggenschip om het zinderend hete kunstgras te betreden. Met hen liep Triade 1 uit Nieuwpoort de veld mee op. Deze ploeg, onder leiding van oud Tsjechisch bondscoach Edwin Bouman (tevens genationaliseerd Tsjech, nagenoeg record international van zijn nieuwe vaderland en oud speler van onder meer Oost Arnhem), werd eerder in de slag in Nieuwpoort op een gelijk spel gehouden  (13 – 13) en er viel dus wat recht te zetten in de return.

Even het verslag van de Triade site:

Triade 1 hersteld zich na de nederlaag tegen de koploper met een knappe 11-16 overwinning op NIO 1. De nummer drie van de ranglijst had geen antwoord op de tactiek die Triade hanteerde met het warme weer. Triade, dat met Corline Blom startte op de plek van de afwezige Lisette Zaal, speelde vertragend en benutte de juiste kansen. Hierdoor ontstond er vroeg in de wedstrijd al een groot verschil in het voordeel van de groen-witten. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en zo konden de Triade de wedstrijd zakelijk uit spelen. Triade 1 sluit over twee weken de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Ventura Sport 1.

In mijn ogen is dit een juiste uiteenzetting van de feiten. Het was knap dat Triade wist te winnen, met name op inzet en doorzettingsvermogen, maar gezegd moet worden dat het met een beetje meer Geelblauwe precisie er niets aan de hand was geweest en de wedstrijd over de streep was getrokken in Schiebroeks voordeel.

Aankomend Pinksterweekend is een groot deel van de selectie in Delft te vinden. Op het toernooi van DES probeert men te korfballen tussen het feesten door. In de laatste competitieronde van 2018/2019 speelt zowel 1 als 2 uit, respectievelijk in Sleewijk en Papendrecht. U mag komen kijken, gezellig zelfs, maar we kunnen ook afspreken om 20:00uur in de kantine voor de pubquiz!

Zie u elders, of daar!

Een terugblik…

Beste bezoekers van de NIO site – en het bijzonder lezers van de wedstrijdverslagen van de NIO selectie. Ik ben u als auteur een excuus verschuldigd. Reeds weken bent u niet voorzien van updates over de belevenissen van de korfballende Schiebroekse trots, maar ik ga mijn uiterste best doen – met nog 2 speelrondes te gaan – het seizoen poëtisch af te sluiten.

De afgelopen periode kenmerkte zich door allerhande andere bezigheden en bedrijvigheid, waardoor het vertalen van de geelblauwe avonturen naar letters er telkenmale bij inschoot. Terwijl dat ‘inschieten’ in de weekeinden best behoorlijk goed lukte! Even terugkijken op de onbeschreven periode:

In de afrondende periode van de indoorcompetitie nam de NIO selectie het nog op tegen DSO en ADO. In de ‘Wilgenring uitzwaaiwedstrijd’ van deze zaalcompetitie werd voor NIO 2 een verlieswedstrijd aangetekend tegen kampioen DSO 2. NIO 1 won daarentegen glansrijk en stelde hiermee acteren in de 3e klasse ook voor volgend seizoen definitief veilig.

De wedstrijden tegen ADO de week erop besloot de zaalcompetitie. Hierin verspeelde NIO 2 de vierde positie op de ranglijst en nam NIO 1 wel de punten mee naar Rotterdam Schiebroek. Echter wel ten koste van een hoge prijs, want van het startende dames kwartet wist slecht 1 dame heelhuids het eindsignaal te halen. De overige 75% viel uit met een enkel kwetsuur.

Eindstand in de rangschikking was voor het Schiebroekse vlaggenschip – dankzij een magistrale eindsprint – gedeeld derde. Voor NIO 2 was de vijfde plek gereserveerd, met name veroorzaakt door een negatieve reeks in de tweede helft van de zaalwedstrijden..

Het veld werd dus vol goede moed en een volle ziekenboeg hervat. Eerst kwam ACKC op visite. NIO 2 vond te weinig de korf om de gasten pijn te doen en zag in de ultieme slotfase de tweeënhalve meter uitdaging mét kans op de gelijkmaker ook nog eens mis gaan. Het vlaggenschip pakte wel de volle buit tegen de Almkerkers en zag hiermee een sterke serie winstpartijen gecontinueerd.

Toen Korbatjo uit, op gras! Heerlijk! Uw verslaggever was behoorlijk in zijn nopjes – hoewel deze compleet vergaan voorafgaand aan de reis naar Oud Beierland een enkeltje richting vuilnisbak kregen. Voor de match tussen de tweede keuzes bleek de verenigingsscheidsrechter bepalend, waardoor ruim in de extra tijd de toegekende strafworp aan de thuisploeg werd verzilverd in de gelijkmaker. Hierbij moet aangetekend worden dat de ploeg van coach Boekhout de hand in eigen boezem moet steken, want qua score had de wedstrijd al veel eerder beslist moeten zijn…

Lees verder…