Klaverjassen 31 januari 2020

Klaverjassen bij N.I.O.!

1x in de maand op vrijdagavond 

De volgende avond is op 31 januari !

Jij komt toch ook ?

Er wordt gespeeld van: 20.00 uur tot +/- 23.15 uur.

Kosten: 1.50 euro per persoon.

Overige Info: zie de website onder kopje “Activiteiten

Overige data van dit seizoen zijn:

28 februari 2020

27 maart 2020

24 april 2020

29 mei 2020

Noteer de data alvast in je agenda!

Tot ziens

3e klasser N.I.O. op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer

Korfbalvereniging ckv N.I.O. uit Rotterdam Schiebroek is voor het seizoen 2020/2021 op zoek naar een enthousiaste trainer/coach voor de selectie.

Ckv N.I.O. is een gezonde middelgrote Rotterdamse korfbalvereniging. De vereniging bestaat momenteel uit 180 spelende leden verdeeld over 5 senioren-, 2 junioren- en 8 jeugdteams.

NIO 1 speelt op dit moment op het veld en in de zaal 3e klasse en NIO 2 speelt dit jaar zowel op het veld als in de zaal in de reserve 3e klasse. De selectie van N.I.O. bestaat uit een jonge groep, die al meerdere jaren samenspeelt, aangevuld met nog enkele oudere spelers. Met instroom van een aantal talentvolle jeugdspelers uit de A1 zal bovenin meespelen in de 3e klasse zeker tot de haalbare doelstellingen behoren.

Ckv N.I.O. is een zaterdagvereniging. De trainingsavonden op het veld en in de zaal zijn op dinsdag en donderdag. Voor meer informatie over ckv N.I.O. kunt u kijken op www.ckvnio.nl.

We zoeken een enthousiaste trainer die:

  • Twee trainingen in de week aan de gehele selectie (1e en 2e) verzorgt
  • De wedstrijd van het eerste op zaterdag coacht
  • Gemotiveerd is om jonge spelers iets te leren over korfbal
  • Een duidelijke visie heeft over korfbal en deze visie in samenwerking met de commissie Korfbal Technische Zaken binnen de club wil verspreiden
  • Betrokken is bij de vereniging

Wij bieden:

  • Een gemotiveerde, grotendeels jonge en leergierige selectie;
  • een mooie accommodatie met twee kunstgrasvelden;
  • een passende financiële vergoeding;
  • een gezellige Rotterdamse vereniging.

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:
Hanneke Baukema
Voorzitter Korfbal Technische Commissie ckv N.I.O.
ktz@ckvnio.nl

DARTEN (BIJ N.I.O.):

Leuk(st)e sport: check!
Vrijdagavondvulling: check!
Gezelligheid: check!
Kantineomzet: check!
Moeilijkheid: goed te doen!
Kosten: 2 euro pp per avond.

Koopje!
Dus : GEEN EXCUSES meer om niet te komen naar N.I.O. ‘s Dartavond !
Wie worden uitgenodigd: Alle leden van Nio, vanaf de A-jeugd, donateurs, ouders van leden van NIO.
Hoelaat: ong. 20.00 – ong. 23.15 uur(prijsuitreiking).

Inschrijven vanaf 19.45 uur
Data van dit seizoen:
10 jan. 2020, 14 febr. 2020, 13 maart 2020, 17 april 2020 en 15 mei 2020.
Overige info: zie de website onder kopje “Activiteiten”.
TOT ZIENS BIJ HET DARTEN!
De Dartsclub

Dansers en stroopwafels

Dansers en stroopwafels om de laatste wedstrijden van 2019 op te leuken

Met de uittocht van Sinterklaas is de Zwarte Pieten discussie verstomd, maar wat er niet meer is verstomd is een verslag van mijn zaterdagbeleving op de NIO site. De najaarsdrukte dwongen mij een aantal weekenden op rij te verzaken van het op schrift zetten van de avonturen die de NIO selectie in den lande allemaal beleefden, doch de storm aan werk is gaan liggen, andere belemmeringen zijn weggenomen, waardoor mijn ‘writersblock’ officieel is opgeheven.

Derhalve als van ouds weer een stukje proza over korfbal, maar met links en rechts een excursie richting randzaken rondom het korfbalverenigingsleven.

De zaalcompetitie is voor de NIO selectie wisselend van start gegaan. NIO 2 heeft in de eerste drie wedstrijden 58 maal de korf weten te doorklieven (gemiddelde van 19,33333 per wedstrijd), echter wist de ploeg van trainer Boekhout niet te voorkomen dat de opponenten zeventigmaal de geelblauwe verdediging wisten te verschalken. Hierdoor bivakkeert de Schiebroekse tweede keuze in de onderste regionen van de reserve derde klasse R en moeten de mouwen opgestroopt worden om de punten binnen te gaan halen.

Het geelblauwe vlaggenschip is de zaalcompetitie uitstekend begonnen. Uit de eerste 3 wedstrijden werden 4 punten gehaald. In Den Haag wist GKV na een thriller in de slot seconden het Schiebroekse octet te belemmeren met punten huiswaarts te keren (25 – 24), maar de overige wedstrijden werden aan de zege kar gebonden.

Zaak dus om deze goede lijn voort te zetten en die bracht de NIO selectie via het Schieplein, de A20 en een minimaal stukje A12 in Gouda, alwaar in sporthal de Mammoet de selectie van het eveneens in geel spelende A&CKV Gemini wachtte als volgende te nemen horde in het indoorseizoen 2019 / 2020.

Wist u trouwens dat van mammoeten meerdere soorten hebben bestaan. Het zijn waarschijnlijk afstammelingen van een gezamenlijke voorouder, maar doordat ze verschillende leefwijzen hadden konden ze naast elkaar bestaan.

Zo waren er de ‘Zuidelijke mammoet’ (Mammuthus meridionalis) uit zuidelijk Europa en de ‘Steppemammoet’ (Mammuthus trogontherii) uit Europa, de ‘Wolharige mammoet’ (Mammuthus primigenius) uit noordelijk Europa, Azië en Noord-Amerika. De ‘Sardijnse dwergmammoet’ (Mammuth lamarmorae) uit Sardinië (Italië), maar ook de ‘Keizersmammoet’ (Mammuthus imperator) uit Noord-Amerika, de ‘Amerikaanse mammoet’ (Mammuthus columbi) uit Noord- en Midden-Amerika en de ‘Kretenzische mammoet’ (Mammuthus creticus) uit Kreta (Griekenland).

De wolharige mammoet is van deze soorten waarschijnlijk de bekendste. Hij leefde ongeveer vanaf 600.000 jaar geleden, in het Pleistoceen. Hij had een dikke vacht waarvan de haren soms tot aan de grond reikten. De oren waren klein (30 centimeter) en ook bedekt met haren ter bescherming tegen de kou. Van de andere mammoetsoorten was alleen de steppemammoet dik behaard, de andere soorten leefden in veel warmere gebieden en waren dan ook vrijwel onbehaard, net als de huidige olifanten. Het lijkt er ook op dat de wolharige mammoet een kortere levensduur had, ze werden hooguit 35 jaar. De huidige olifant haalt makkelijk 50 jaar.

Lees verder…

Wijzigingen Trainingstijden

Enkele wijzigingen in het trainingsschema:

Dinsdag:

F1 van 17:30 uur – 18:30 uur op de Olijflaan 12

E1/E2/E3 van 18:30 uur – 19:30 uur Olijflaan 12

Woensdag:

De G traint in de zaal op de Olijflaan 14 van 19:30 uur tot 20:30 uur.

De Trimmers van 20:30 uur tot 21:30 uur, tevens op de Olijflaan 14.